x
  • הודעות אחרונות בפורומים

    3cf

    טריידים ליולי

    הלכתי בינתיים על מרווח פוטים מחוזק בקול קנוי
    ארהב הפגישה היום בנתון

    https://bestoptionsimulator.com/simulator/strategy822389

    3cf אתמול, 16:11 עבור לתגובה האחרונה
    חיפושית כחולה

    הקריפטו והדולר

    שחקן שלום,
    פה ושם אתה שומע על אנשים שהנפיקו מטבע קריפטו והרויחו סכומים דמיוניים, ועל מטבעות שהתרסקו עד עפר שזה רובם.
    הנשיא טרמפ הכריז שהקריפטו מוריד לחץ מהדולר.
    מה המשקיע הקטן צריך לקחת מהמשפט...

    חיפושית כחולה אתמול, 14:09 עבור לתגובה האחרונה
    שחקן מעוף

    10:08 ; 3032.69 בוקר טוב, נשלים את הפוזיציה...

    10:08 ; 3032.69

    בוקר טוב,
    נשלים את הפוזיציה לאחר הפקיעה.

    התיקון:
    קנית CALL 2980 (יולי) - נכתב תקבול 1670 ומחירו כעת 4370 = הפסד 2700 שח
    קנית CALL 3110 (שבועי 6.7) - עלות נוכחית 7 שח
    כתיבת...

    שחקן מעוף אתמול, 10:08 עבור לתגובה האחרונה
  • אנחנו בפייסבוק

  • בקרוב בבורסה: מסחר בשער הנעילה - מה צריך לדעת על השלב החדש?

    החל מאוגוסט הבורסה בתל אביב תפעיל שלב מסחר חדש שיאפשר קנייה ומכירה במחיר הנעילה שנקבע; מדובר בכלי שמצמצם טעויות עקיבה, מגדיל את השקיפות ומיישר קו עם בורסות מובילות בעולם; יניב פגוט: "זה צעד חשוב שהופך את תל אביב לבורסה גלובלית יותר"

    בעוד קצת יותר מחודש, החל מה-10 באוגוסט צפויה הבורסה לניירות ערך בתל אביב ליישם לראשונה בישראל שלב מסחר חדש: TAL - Trading At Last, או בעברית: מסחר בשער הנעילה. מדובר בשלב שיתקיים אחרי מכרז הנעילה, במסגרתו יוכלו משקיעים לבצע עסקאות בשער הנעילה שזה עתה נקבע, בצורה שקופה וידועה מראש ולמשך כ-5 עד 6 דקות נוספות. לכאורה המשקיעים יראו באפשרויות המסחר שלהם פקודה חדשה, אך למעשה המהלך הרבה יותר משמעותי.
    לדברי יניב פגוט, סמנכ"ל המסחר בבורסה, מדובר בשינוי מהותי אבל מתבקש במבנה יום המסחר, שפותח את הדלת לשורה ארוכה של יתרונות עבור משקיעים מוסדיים, קרנות סל ואף משקיעים פרטיים.

    למה בכלל צריך שלב כזה?
    פגוט מסביר שהתועלת המשמעותית ביותר נוגעת לקרנות הסל:
    "קח את כל עולם קרנות הסל. אין להן בגדול שיקול דעת אם לקנות או לא לקנות, הן באות למכרז ומגישות פקודות, כדי להתכסות ולעקוב אחרי המדד. אבל מה קורה אם הן לא קיבלו? אם רצו לקנות ולא קנו, או למכור ולא מכרו? נוצר להן טעות עקיבה אחרי המדד." לדבריו, השלב הנוסף פותר בדיוק את זה: "במסחר TAL יש להן הזדמנות נוספת לבוא ולעשות את העסקה, בשער ידוע שלא מייצר טעות עקיבה, כי שער הנעילה כבר ידוע. הן יכולות לנסות למזער את הטעות ולחזור להתאים את עצמן למדד."
    אבל אולי המרוויחים הגדולים ביותר יהיו המשקיעים המוסדיים והזרים הפועלים בהיקפים גדולים, אשר עשויים לאמץ את הכלי החדש בהתלהבות:
    "מוסדיים כמעט ולא פועלים היום במכרז הנעילה. למה? כי אין להם ודאות מחיר, אתה לא יודע איפה המכרז יסגור. בשלב TAL יש לך ודאות מלאה: אתה רואה את שער הנעילה, ואז מחליט אם לבצע עסקה במחיר הזה או לא. אם המחיר מתאים להם הם נכנסים. אם לא, הם פשוט מוותרים." גם משקיעים זרים מחפשים ודאות שער "היכולת לדעת את המחיר ולבצע בו עסקה היא קריטית עבור משקיעים כאלה, זה כלי שמקובל מאוד בעולם, והוא סוף סוף מגיע גם לתל אביב."


    ומה קורה במכרז הנעילה עד עכשיו?
    כיום, יום המסחר מסתיים במכרז נעילה ולאחריו מחושב שער הנעילה הרשמי של כל נייר. אלא שבשלב מכרז הנעילה, המשקיעים אינם יודעים מה יהיה שער הנעילה, כי הוא תלוי בביקושים ובהיצעים שמוזרמים עד הרגע האחרון ולפעמים גם בעסקאות שבוצעו עוד טרם מכרז הנעילה.
    "פתאום מגיע היצע ברגע האחרון או ביקוש ברגע האחרון, ואין לך שום ודאות לגבי המחיר, אתה יודע שבסוף היום השער נסגר למשל ב-5.5 שקלים, אבל תוך כדי אין לך מושג איפה הוא ייסגר. לעומת זאת בשלב TAL ,בשונה מהמכרז, אתה כבר יודע את המחיר, ועכשיו אתה מחליט אם לפעול בו או לא" המסחר בשלב החדש יתבצע כמו כל מסחר דו-צדדי, בשיטה של FIFO. "אתה תראה את הפקודות נכנסות לבוק, נגיד יש הצעה של עשרה מיליון שקלים, יגיע הראשון וייקח חצי מיליון, השני ייקח עוד תשע וחצי, ממש כמו במסחר רגיל, רק שהמחיר קבוע על שער הנעילה."


    וגם עסקאות בלוק בשער הנעילה
    חידוש גדול נוסף הוא האפשרות לבצע עסקאות בלוק, עסקאות גדולות בין שני צדדים, בשער הנעילה או בטווח מוסכם סביבו.
    "זה מאפשר, למשל, לעשות הפצה של מניות דרך בלוק בשער הנעילה," מסביר פגוט. "הכל בשקיפות מלאה. אם בהפצה רגילה אתה עושה דיסקאונט של 3%–4%, פה אתה עושה את זה בשער הנעילה, בצורה מוגנת ושקופה." פגוט מוסיף כי הבלוק בשער הנעילה מתחבר לפלטפורמת הבלוקים שהבורסה השיקה בשנת 2024: "אנחנו בעצם מחברים בין שתי הפלטפורמות בלוק ו- TAL זה מייצר יותר אפשרויות וגמישות, והכל בתוך המסך ולא מחוץ לבורסה."


    האם זה ייתר עסקאות מחוץ לבורסה?
    "לא. עסקאות מחוץ לבורסה עדיין רלוונטיות בהרבה מקרים," אומר פגוט. "לפעמים לוקח זמן למצוא צד נגדי, ויש עסקאות שדורשות יותר גמישות במחיר. אבל מצד שני, היתרונות של TAL ברורים: אין לך סיכון צד שני כי הבורסה באמצע, יש שקיפות מלאה".


    מה לגבי העמלות?
    הבורסה קבעה מודל עמלות שמוזיל את המסחר ב - TAL ביחס לעסקאות בלוק:
    "במסחר רגיל העמלה שלוקחת הבורסה (ללא קשר לעמלות הברוקר) היא בערך 50 שקלים למיליון שקל. בבלוק זה בערך פי שלושה- 150 שקלים למיליון. ב-TAL זה מתחיל ב-62.5 שקלים למיליון בשנה הראשונה, ויעלה בהדרגה עד ל-100 שקלים למיליון, בשנה השלישית. זה עדיין הרבה יותר זול מהבלוק."


    לא מודל ייחודי, אלא התאמה לבורסות בעולם
    פגוט מדגיש שזה לא פיילוט תל אביבי: "זה שלב מסחר מאוד פופולרי בבורסות מובילות בעולם". דוגמאות אפשר למצוא בבורסת Euronext האירופאית, שם יש שלב TAL שנמשך כ- 5 דקות בו ניתן להעביר פקודות, ללא שער, כלומר רק כמות. בלונדון בורסת LSE מציעה שלב מסחר Closing Price Crossing- CPX.


    בשורה התחתונה
    השלב החדש יקצר מעט את המסחר הרציף ובמקביל מבטיח לספק יותר ודאות למחיר, לעזור לקרנות הסל ולמוסדיים לפעול, ולאפשר למשקיעים הישראליים וזרים כאחד לפעול בשקיפות ובביטחון גבוה יותר. "אנחנו נצא לדרך ב-10 באוגוסט, אחרי שדחינו קצת בגלל המלחמה לבקשת הבנקים," מסכם פגוט. "מבחינתי זה צעד חשוב שהופך את תל אביב לבורסה גלובלית יותר."

    מקור המאמר: ביזפורטל

    קישור למאמר המקורי
  • הודעות חשובות

  • נתוני מסחר

  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות