מהי הבעיה המרכזית?
דליו מתאר את מערכת האשראי כזרימת הדם של הכלכלה, והחוב המצטבר הוא כ"פלאק" שחוסם את העורקים הפיננסיים. לדבריו, כאשר הממשלות ממשיכות להנפיק חוב מעבר למה שהשוק מסוגל לקלוט, התוצאה היא "חנק פיננסי" שמוביל למשבר.
הוא מזהיר שהסימנים המקדימים כבר כאן: כאשר הביקוש לאגרות חוב נחלש, בנקים מרכזיים נאלצים להדפיס כסף כדי לממן את החוב, מה שמוביל להחלשת המטבע ולחוסר יציבות כלכלית.
דליו מצביע על סין שנמצאת בשלב הדומה ליפן בשנות ה-90. "יש לה חוב גדול מדי, והמשבר מתפשט לרמות השלטון המקומיות. אם לא יטפלו בזה במהירות, זה יהפוך לדעתו, למשבר גדול יותר
ארה"ב: למה דליו מודאג במיוחד?
לדברי דליו, שוק אגרות החוב האמריקאי הוא הקריטי ביותר בעולם, והוא משפיע על כל הנכסים והשווקים. הוא טוען שכדי לייצב את החוב, יש להוריד את הגירעון הפדרלי ל-3% מהתוצר, מה שידרוש קיצוץ בהוצאות והעלאת מיסים. הוא גם מדגיש את הצורך בשיתוף פעולה בין הפדרל ריזרב ובית הנבחרים כדי למצוא איזון בין צמיחה לאינפלציה.
איך נראה משבר חוב?
דליו משווה את המצב הנוכחי למשברים היסטוריים כמו התמוטטות מערכת ברטון וודס ב-1971. לדבריו, משבר חוב עשוי להוביל לקריסת ערך האג"ח, לעליית תשואות ולירידה חדה במטבעות, בדומה למה שקרה בבריטניה ובצרפת בשנים האחרונות.
מה ניתן לעשות כמשקיעים?
דליו ממליץ למשקיעים לשמור על תיק מגוון עם דגש על זהב, ביטקוין וכסף מזומן. בנוסף, הוא ממליץ על השקעות במדינות עם יסודות כלכליים חזקים כמו הודו, אינדונזיה ומדינות המפרץ. לדבריו, מדינות ניטרליות עם שווקים מפותחים מהוות הזדמנות טובה יותר ממדינות שמעורבות בסכסוכים
שחקן תודה רבה על ההסבר על דנאל. האם ההסבר תקף גם...
שחקן תודה רבה על ההסבר על דנאל. האם ההסבר תקף גם על מנית תיגבור?
כהן אתמול, 15:42