x
  • ירידה של עד 12% במספר המועסקים סמוך לגבול; ענף ההייטק נבלם

    מדוח הכלכלן הראשי עולה כי 67 אלף איש נעדרו מעבודתם בחודש יוני, כ-2% מסך המועסקים. באזור הסמוכים לגבול עם לבנון ועזה נרשמה ירידה של 6% לפחות. בחישוב שנתי, ענף ההייטק נבלם כשחלקו מסך התעסוקה נשאר על 10% בלבד, לאחר עלייה עקבית בין 2018-2022


    בחודש יוני השנה נעדרו מעבודתם כ-67 אלף מועסקים, כ-2% מסך המועסקים, מהעבודתם - כך עולה מדוח הכלכלן הראשי שעסק בהשפעת המלחמה על שוק העבודה. לפי הנתונים האלה, מדובר בירידה של כ- 10% בהשוואה לחודש מאי.

    בשל מילואים: שיעור גבוה של גברים נעדרים
    בחלוקה מגדרית, שיעור גבוה יותר מהנעדרים בשל המלחמה הם גברים (כ-77%), זאת בשל שיעור גבוה יחסית של מועסקים שנעדרו בשל גיוס למילואים. שיעור התעסוקה בניכוי הנעדרים מסיבות הקשורות למלחמה עמד על כ-60.1% ביוני, בדומה למאי, אך גבוה בכ-10% מאוקטובר - חודש תחילת המלחמה.


    בהשוואה לנתון שנרשם ערב המלחמה (ינואר-ספטמבר 23), שיעור התעסוקה נותר נמוך בכ-1.3%. בשיעור ההשתתפות נרשמה יציבות ביוני (כ62.9%) בהשוואה למאי, אך שיעור ההשתתפות ביוני היה נמוך בכ-1% בהשוואה למצב ערב המלחמה (ינואר-ספטמבר).


    בחלוקה מגזרית-מגדרית, בקרב נשים נרשמה התאוששות כמעט מלאה בשיעור התעסוקה בניכוי נעדרים בשל המלחמה בחודש יוני בהשוואה לנתון שנצפה לפני המלחמה. לעומת זאת, בקרב גברים יהודים לא חרדים וערבים נרשמה ירידה של כ-2% באותה תקופה כאשר עבור חרדים נרשם שיעור תעסוקה זהה לזה שנרשם לפני המלחמה.





    בגבול צפון - ירידה נמוכה יותר מאשר באזור עזה
    בפילוח לפי מיקום גיאוגרפי, בהשוואה לנתון של ינואר-ספטמבר 2023 נרשמה ירידה משמעותית יותר בשיעור התעסוקה באזורים הקרובים מאוד לגבול הצפוני ולרצועת עזה, בשיעור של 6% ו-12% בהתאמה, זאת לעומת ירידה של 2% בשאר הארץ. יחד עם זאת, ברור שהסלמה במצב בצפון עלולה להוביל לשיעור ירידה גבוה יותר בתחום זה.


    הירידה בשיעור התעסוקה בישובים בקרבת הגבול עם עזה מדאיגה במיוחד כיוון שהיא נובעת מניתוק הקשר עם המעסיק, זאת בניגוד למצב בישובים בקרבת הגבול עם לבנון. יש לציין שבאזורים המרוחקים מעט יותר מהגבול לא נרשמה ירידה חדה יותר בשיעור התעסוקה בהשוואה לממוצע הארצי.


    עוד נמצא, כי מאז תחילת שנת 2023 נרשמה עצירה בקצב צמיחת חלקו של ענף ההייטק בתעסוקה במשק כאשר חלקו מסך התעסוקה נבלם על כ-10% לאחר עלייה עקבית בין השנים 2022-2018. לשם המחשה, על מנת לחזור לחלקו של הענף בתעסוקה המשקית בהתאם למגמה מהשנים האחרונות נדרש בחודש יוני 2024 גידול של כ-33 אלף מועסקים בענף.

    מקור המאמר: ביזפורטל

    קישור למאמר המקורי
  • נתוני מסחר

  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות