
במכון ברוקינגז הנחשב העריכו כי הממשל ימצא דרך לשלם את האג"ח, אבל בשל כך, התקציב האמריקאי ייאלץ לספוג קיצוץ רוחבי משמעותי, שיתורגם ל-40% מהתקציב. "אם המשקיעים מצפים שהתקיעות תהיה קצרת זמן, אז ייתכן והתגובות הראשוניות לכך יהיו זניחות. יחד עם זאת, גם תקרת החוב תועלה במהירות בתוך כמה ימים אחרי המועד, יהיה נזק ארוך טווח", כתבו חוקרות המכון וונדי אדלברג ולואיז שיינר.
"לכל הפחות, השווקים הכלכליים יצפו בעתיד לעוד הפרעות כאלה, כשייקח זמן להוריד את השוק שיחוו השווקים, ולהחזיר את אובדן עסקים ואובדן ביטחון של משקי הבית. צפי רע לקראת בנוגע חדלות פירעון תעלה ההסתברות להפרעה משמעותית בשווקים הפיננסיים", המשיכו.
"זה יכול להוביל לכך שהריבית על האג"ח החדש תעלה. כמו כן, אם השווקים ייסוגו מהאג"ח של הממשל האמריקאי לגמרי, משרד האוצר יתקשה למצוא קונים לחוב שמגיע לסוף המח"מ שלו ויפעיל לחץ על הפד' לרכוש עוד חוב בשווקים המשניים.
"למרות שישנה חוסר ודאות גבוהה, האנליזות מראות שהאפקטים של אי העלאת תקרת החוב יכולות להיות חמורות מאוד, גם אם, כפי שמעריכים, הממשל ימשיך לשלם את תשלומי הריבית. אם הממשל לא יצליח, בגלל פוליטיקה או מצב משפטי, או מחסור לא צפוי במזומנים, או ניסיון כושל להנפיק אג"ח חדש – התוצאות יהיו חמורות הרבה יותר", סיכמו השתיים.
"JPM השקיעה 100 מיליון דולר בעבר כדי להתמודד"
במקביל, אמש ג'יימי דימון, המנכ"ל של ג'יי.פי. מורגן צ'ייס JP MORGAN -0.54% (JPM) הבנק הגדול בארה"ב, כי כבר החל להתכונן לאפשרות כי הממשל לא יצליח להעלות את תקרת החוב, כשבין היתר, נבחנו תסריטים לאיך תשפיע חדלות הפירעון על השווקים הפיננסיים, יחסי ההון, חוזים מול לקוחות ודירוג האשראי של ארה"ב.
"כל פעם שהנושא הזה עולה, הוא מתוקן לבסוף, אבל אסור לנו להגיע כל כך קרוב למצב הזה", אמר דימון בראיון לרויטרס והוסיף כי "בפעם האחרונה שנערכנו לתרחיש שכזה, זה עלה לבנק 100 מיליון דולר".
השבוע כתבנו כאן שכחלק מהאמצעים שחושבים עליהם בממשל זה הנפקת מטבע מיוחד על סך טריליון דולר, שיופקד בפד' ויוכל לאפשר לממשל להמשיך לפעול עד שיצליחו לפתור את הבעיה.
שימו לב, החברה קיבלה הזמנת המשך בסך 6.5 מיליון...
שימו לב, החברה קיבלה הזמנת המשך בסך 6.5 מיליון שקל ממשרד הביטחון
abupeleg היום, 11:14