x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 24

נושא: שאלה לפיראט

Hybrid View

הי,

אין לי הרבה מה להוסיף מעבר להערות פה ושם.

באשר לדברי elade הבאים:
    ציטוט פורסם במקור על ידי elade צפה בהודעה
    דברים שאולי יותר קרובים לליבך ( תשואות נמוכות לטעמי אבל כנראה לא יעשו לך התקף לב)
    שלמה אחזקות יא הוא עם בטחונות סבירים על כלי רכב
    חלל תקש ה' בטחונות על לווין עמוס 4
    דלק אנרגיה אגח ג בטחונות על מניות דלק קידוחים ואבנר
    אינני בטוח לגבי הביטחונות בחלל תקשורת ודלק אנרגייה (החזקתי בעבר בחלל תקשורת אך במחירים הרבה יותר נמוכים). לגבי שלמה אחזקות, זהו אגח מאוד ספקולטיבי לדעתי (ולכן לדעתי המילה סולידי ואגח זה, לא הולכים יחד). הסבר לטענה נמצא פה:
    http://www.s-maof.com/Forum/threads/...9C%D7%9E%D7%94

ובכל מקרה, מי שחושב ששלמה אחזקות הוא אגח "סולידי", אזי טוען למעשה שאלעזרא אגח א הוא סולידי (שיעבוד על מניות אלבר - 170% ביטחונות) מכיוון שהוא רק במעט מסוכן יותר משלמה אחזקות אגח X, אך נותן 20%+ תשואה צמוד מדד. לדעתי, שלמה אחזקות הוא אחד הכשלים הבולטים בשוק האגח.

באשר לדברי lior הבאים:
    ציטוט פורסם במקור על ידי lior9 צפה בהודעה
    ב
    2.איזו תשואה שנתית(או כל תקופה אחרת) אתה מצפה מהכסף לעשות.(כמובן שככל שתבקש יותר,תצטרך להסתכן יותר).
    אני אישית לא מסכים עם הטיעון. הטיעון הזה מניח שהשחקנים בשוק יודעים את מלאכתם (ולכן מניח שוק רציונאלי). כפי שציינתי בעבר, שוק אגרות החוב הוא לא רציונאלי לחלוטין (סמן ימני של שוק ההון) ולכן לטעמי הטיעון שגוי.
    מעבר לכך lior, אם תנקוב בכל נייר העולה על רוחך, הנותן תשואה בתחום 3%-7% ותנקוב באחוז תשואה נדרש כלשהו בתחום 10%-25%. אני די משוכנע שאוכל למצוא נייר בסיכון שווה או נמוך לנייר שבחרת הנותן את התשואה הנדרשת +- 3% (כן - עד כדי כך השוק לא רציונאלי לדעתי).

ולבסוף, אני מסכים לחלוטין עם דברי newbie. בהרחבה לדבריו אומר כי סיכון בנייר נגזר גם ממחירו. נייר Y במחיר X יכול להחשב כמסוכן מאוד בעוד נייר Y במחיר Z יהפוך להיות סולידי. לדעתי, דוגמאות לא חסרות לאגחים מסוכנים שירדו מספיק במחיר והפכו לסולידיים (עד סולידיים מאוד):
    1. המשביר אגח ה (37 אג, 46% צמוד תשואה - מינימום פסימי קיצוני בפירוק 70 אג).
    2. אאורה אג 1 (30 אג, 31% תשואה - מינימום פסימי קיצוני בפירוק עתידי 55 אג).
    3. סקיילקס אגח א (62 אג, 79% תשואה - מינימום פסימי קיצוני בפירוק עתידי 85 אג).
    4. אמפל אגח ב (14 אג, 700% תשואה צמוד - מינימום פסימי קיצוני בפירוק 13 אג).
    5. דלק נדלן אגח ה (27 אג, משקף כ-25% תשואה בשנה אחרי הסדר שנסגר).

ויש עוד רבים.

בברכה,

שלום פיראט ואחרים

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    באשר לדברי elade הבאים:

אינני בטוח לגבי הביטחונות בחלל תקשורת ודלק אנרגייה (החזקתי בעבר בחלל תקשורת אך במחירים הרבה יותר נמוכים). לגבי שלמה אחזקות, זהו אגח מאוד ספקולטיבי לדעתי (ולכן לדעתי המילה סולידי ואגח זה, לא הולכים יחד). הסבר לטענה נמצא פה:
    http://www.s-maof.com/Forum/threads/...9C%D7%9E%D7%94

ובכל מקרה, מי שחושב ששלמה אחזקות הוא אגח "סולידי", אזי טוען למעשה שאלעזרא אגח א הוא סולידי (שיעבוד על מניות אלבר - 170% ביטחונות) מכיוון שהוא רק במעט מסוכן יותר משלמה אחזקות אגח X, אך נותן 20%+ תשואה צמוד מדד. לדעתי, שלמה אחזקות הוא אחד הכשלים הבולטים בשוק האגח.
    א. אני באמת מחזיק אלעזרא ולא שלמה או דלק אנרגיה. אז בגדול אני מסכים שיש משהו בדבריך.

ב. חנוך לנער על פי דרכו: גם אם אגחים אינם ראויים לפי המשווה שלך (שאשמח לשוחח עליה בהזדמנות), קשה לשכנע וכנראה גם לא כדאי, אדם שכנראה קצת חסר נסיון, להשקיע באגח בתשואה 20% על מניות חברה שהרכוש שלה משועבד לאגחים בתשואה 10% ולהגיד לו שזה פחות מסוכן. אפילו אם זה נכון. בעיקר עם זה נכון. זה בכל מקרה לא מתאים.

בקשר לאלעזרא:
    התרחישים הם (בקרוב גס)
    ליסניג מצליח => אגח אלבר משלם אגחים + דיבידנד => אלעזרא משלם 20%
    ומצד שני
    ליסינג כושל => אגח אלבר לא משלם , נזק גדול כי השעבודים לא שווים כמו שאומרים => נזק גדול יותר לאלעזרא (כמה כבר שווים בטחנות על חברה שנמצאת בהסדר חוב, ראה ערך סאני או אולי צריך להגיד חוסר ערך סאני)

לדעתך, המשוואה נוטת לכיוון אלעזרא, וכמו שאמרתי גם אני חושב כך. אבל מה עם התרחיש שמישהו רצה השקעה "סולידית" (אתה לא מכיר במושג הזה נכון? ) קנה אלעזרא ואז אחרי צרות קטנות באלבר שעתידות לעבור בכיף ברח עם התחתונים למטה בנזק של 50% לאלבר.

סתם ככה נראה לי שבחישוב הרציונלי צריך לקחת בחשבון שהאיש על ההדק (המקלדת) הוא לא הכי רציונלי לפעמים.

ג. חג שמח. אני שמח לראותך ממשיך להגיב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות