רק שתדע, שבבית המשפט לא מקשיבים לפופוליזם.
אין כאן פופוליזם , ראה מ RH כתב :

דנקנר חייב למכור את כלל ביטוח עד דוחות רבעון 2. הוא כבר דחה הצעה במעט מעל מחיר השוק, אבל אם לא תהיה לו ברירה, הוא ייקח מה שאפשר.
זה מעיד על מכירה בלחץ של נכס מרכזי.

תוסיף לזה המכירה של יתרת כלל תעשיות מתחת למחיר העיסקה עם בוטלניק , מכירת מניות סלקום בשפל , דוח הדרוג האחרון והשווי הנכסי השלילי - לא יהיה קשה לשכנע את בית המשפט שיש להגן על הנושים וראוי להכנס להסדר חוב.

לדעתי , כל הדיון אם יש קייס או אין קייס הפך להיות תאורטי מכיוון שאם הבנקים מפרקים את גנדן , מה יעשו נושי אחזקות? יפנו לבית משפט להגן על נכסיהם - פיתוח.

מה שלא רצו לעשות לפני 4 חודשים, יעשו היום - האינטרס של נושי אחזקות זה הסדר בפיתוח שיבטיח להם השבחה עתידית - ולכן לא תהיה בכלל התנגדות מצד בעלי מניות פיתוח (נושי אחזקות) להסדר בפיתוח . כפי שאני טוען כל העת - המרוויחים הגדולים של הסדר בפיתוח הם נושי אחזקות.

לגבי שאלתך - תראה את מודל ההסדר שאני הצעתי - הוא די מיתר את הצורך בקביעת שווי המרת חוב היום כגורם דומיננטי בעיסקה -

פיצוי במניות
הגישה צריכה להיות 0 תספורת – יש לתת מניות בהיקף שיחד עם שווי יתר הניירות שנושי פיתוח יקבלו יתן להם שווי משמעותי יותר גבוה מהמחיר הסחיר של חוב פיתוח היום

כלומר יש כאן משוואה עם מספר פרמטרים, שכמות המניות זה מספר מאזן - מצד אחד - שווי השוק הסחיר של החוב החדש והמספר המאזן - אומדן השווי הסחיר של מניות פיתוח בהינתן היקף החוב שנותר.

אם אני צריך להעריך אני מניח שההסדר יהיה מורכב, בדומה להסדר באפריקה , מהאלמנטים הבאים:
1. הבנקים בפיתוח יאריכו משמעותית את תקופת ההלוואות , ויוותרו על הדרישה שלא לבצע רכישות עצמיות וכן יוותרו על דרישות נוספות שיאפשרו להנהלה החדשה של פיתוח , שנשלטת ע"י המוסדיים, יותר גמישות פיננסית
2. האגח הקצרות של פיתוח יפרסו לטווח יותר ארוך וחלקם יומר למכשירי חוב אחרים (אגח להמרה, מניות בכורה)
3. האגח הארוכות של פיתוח יוחלפו במכשירי חוב חדשים , מניות פיתוח ואולי אפילו מניות של חברות בנות

בסה"כ אני חושב שנושי פיתוח יחזיקו כ 20% ממניות פיתוח + 10% מאחזקות פיתוח בבנות - זה יוריד משמעותית את מינוף פיתוח , יוריד את לחץ המימושים ויעביר את החברה להון עצמי חיובי - שיאפשר תשלום דוידנדים כשיהיה תזרים חופשי