הי sun
סליחה שלקח לי כל כך הרבה זמן לענות לך. מאז שפרשתי מהבורסה אני יותר מקדיש את חיי למשפחה ולעצמי, וזמני בפורומים מוגבל.
באופן כללי, לא מצאתי שום סיבה טכנית מדוע נעצרו המדדים בעולם היכן שעצרו, והתחילו תיקון.
מאז ומעולם כל פעם שהתחיל תיקון, יוצאים כל הפסימיסטים בכתבות שחורות וחוגגים עם כתבות מסוג מפולת. והנה עכשיו קשה למצוא כתבה חיובית אחת, וכולם צועקים שורט ומפולת, ולכן זה כנראה סימן שהתיקון בתהליכי סיום ובמהרה נחזור לעליות.
לטעמי, המעוף צריך להגיע לאזור ה1650 שם נמצא יעד ההתנגדות הרציני. אני מסכים שזה מתסכל שהמעוף כביכול שבר את הסטופ לוס הקלאסי באזור ה1250 שפל אחרון, ותמיכה רב שנתית, אבל בהסתכלות לאחור, המעוף עשה את זה פעמים רבות, ולאחר כמספר שבועות של התייצבות, חזר אל מעל הסטופ לוס. זהו דרכו של המעוף לנער את כל המנתחים הטכניים אחרי שמכרו את כל התיק שלהם, וקנו שורט ממונף ואז להמשיך בעליות.
לצערי אין לי דרך להתמודד עם זה, מלבד לא לקנות שורט על המעוף לעולם!
עם שבירת הסטופ, אפשר לצמצם חשיפה או להמתין על הגדר, אך שורט על המעוף הוא הדבר הכי מסוכן שקיים. ימים יגידו.
ושוב, בהסתכלות אובייקטיבית, אני לא מבין על מה המהומה. המעוף והS&P ירדו בסה"כ כ10% כל אחד אם אינני טועה, והעובדה שירידות אילו לקחו 6 שבועות ארוכים רק מיטיבות עם השוק השוורי, כי המתנדים נרגעים אבל הגרפים לא מתרסקים.
לצערי, התרגלנו לעליות פנומנליות בזמן מאוד קצר. המעוף עשה למעלה מ100% בזמן קצר. מותר לו למעוף לעלות 10% "בלבד" עד תום 2011, לא כל שנה צריכה להיות כזו היסטרית. והנה זו עוד סיבה שמוכיחה לי מדוע טוב היה לי לפרוש ממסחר במניות והשארות במדד המעוף (תעודת סל) לטווח ארוך כנראה עדיפה.
לסיכום, אני לא רואה כל סימן שארה"ב סיימה את התיקון יש עוד לאן לרדת, אבל יש סימני התייצבות במעוף כגון הפטיש מאתמול, אך דרושה התייצבות מעל 1250.
בשם כל המדינות הקפיטליסטיות, אני מקווה שהתיקון בעולם יסתיים במהרה ולא נחווה את מה שחווינו שוב.
כמה הערות קטנות:
1. אני לא מומחה גדול, ושכל אחד ימשיך עם האסטרטגיה שלו ודעתו האישית.
2. מדד הנאסדק הכללי הוא היחיד שנגע בהתנגדות רב שנתית ונבלם, אך זה לא מספיק לתחילתה של מפולת. שאר המדדים בעולם לא הגיעו להתנגדות משמעותית.
3. אני מבסס את התחושות שלי גם על התנהגות הAUDUSD, GBPUSD, EURUSD, שלא מראים סימני ריסוק כלל.
4. שוב אני מדגיש מותר לחשוב שאני מדבר שטויות. שאלו אותי כאן לדעתי ולכן אני עונה. אני חיובי על השווקים בעולם.
בהצלחה לכולכם.