sun99
ההרגשה פשוט מדהימה.
השינוי בתפיסה, ההשלמה עם זה שחייתי באשליה 4 שנים שאני מסוגל להכות את המדד,
הרוגע בחיים שלא מצריך ממני לבדוק כל כמה שעות איזו מניה פרצה באופן אמין, ואיזו שברה סטופ לוס, ביטול המנוי, לא עוד תשלום עמלות קניה ומכירה, לא עוד תשלומי מס הכנסה במימושי רווחים אפילו שבסה"כ מופסדים :!: , כל אלה מסבים לי אושר רב.
בעולם, כל עוד לא הוכח אחרת, לא קשה לראות שמדובר בשוק שוורי, שכן בבירור ניתן לראות שיאים ושפלים עולים.
בS&P, השפל האחרון נמצא כ13%- מתחתינו ברמת 1044.50.
בDAX הגרמני, השפל האחרון נמצא כ13%- מתחתינו ברמת 5434.
באוסטרליה, השפל האחרון נמצא כ10%- מתחתינו ברמת 4520.
משקיעים שקנו תעודות העוקבות אחר מדדים אילו יכולים להמשיך לישון בשקט עד אשר, אם וכאשר יישבר הסטופ לוס מטה.
לשאלתך "מה אני רואה?", אני רואה שהבולינגר-ים החודשיים בכל המדדים שהזכרתי לעיל יורדים בחדות מטה, ומכריחים את הגרפים להתכנס, מה שעלול אולי להאט את קצב העליות, ואולי להכנס לתקופה ארוכה (4 חודשים) של דשדוש במקום.
יחד עם זאת, מה שכתבתי לא צריך להשפיע כהוא זה על האסטרטגיה להשקעה לטווח ארוך.
רק שבירת הסטופ לוס של מדדים אילו עלולה להכריע את הכף ולהצביע על סיום מגמת העלייה.
בתקופה כזו, מימוש רווחים, תזזיתיות בין לונג לשורט במדדים אילו, יעשירו את מס הכנסה, יעשירו את גובי העמלות, יגרמו למשקיע הפסדים בשורט ממונף, ובסופו של דבר כל מה שהושג בעמל רב, יימחק כאילו לא היה, בתקופות כאילו של דשדוש.
[attachment=2:3a6w8x1i]GSPC.13.04.10.Monthly.GIF[/attachment:3a6w8x1i]
בS&P500, אפשר לראות שהבולינגר (חצים שחורים) עלול להאט את הקצב. בשנת 2004 קרה דבר דומה.
[attachment=1:3a6w8x1i]GDAXI.13.04.10.Monthly.GIF[/attachment:3a6w8x1i]
בDAX, נפרצה רמה חשובה, והבולינגר (חצים שחורים) עלול להאט את הקצב. אין שום סיבה לצאת מפוזיציית הלונג, אלא רק בשבירת הסטופ.
[attachment=0:3a6w8x1i]AORD.13.04.10.Monthly.GIF[/attachment:3a6w8x1i]
באוסטרליה, נפרצה רמה חשובה, והבולינגר (חץ שחור) עלול להאט את הקצב. אין שום סיבה לצאת מפוזיציית הלונג, אלא רק בשבירת הסטופ.
במעו"ף השפל האחרון נמצא כ8%- מתחתינו ברמת 1114. הגעה לשם עשויה לסמן הזדמנות קניה.
מעבר לכך, אינני מסוגל לתזמן או להעריך האם צפויה תקופה של דשדוש, פריצה אמיתית, או משחק על הקווים.
הכל אפשרי במעוף. הכל! פריצות אופטימיות, שבירות של פאניקה גרעינית איראנית. הכל !
המעו"ף לא ממתין לאף אחד, והוא מעולם לא המתין. חייבים להשתחרר מהקיבעון הזה ולנתח את המעו"ף כגרף נפרד, והניתוח הוא פשוט מאוד:
ניתוח המעוף: שפלים עולים, שיאים עולים, סטופ לוס 1114. אין יותר פשוט מזה.
רק הערה, שיא כל הזמנים הוא 1248.48 ועדיין לא הגענו לשם.
קצת חרגנו מנושא השירשור, אז כדי לסכם ולחזור לנושא, כל מי שהשלים עם זה כמוני שהוא לא מסוגל להכות את המדד, אין שום סימן לסיום השוק השוורי בהשקעה לטווח ארוך, אלא עם שבירת הסטופ לוס, וכל כניסה לשורט זמני היא ספקולטיבית ומומלצת למימוש רווחים מהיר.
בהצלחה למשקיעים ולסוחרים.
wwoof.