אנשים,

ריגשתם אותי וחיממתם לי את הלב.
זה מרגיש לי כמו מסיבת פרידה, לאחר 4 שנים של מסירות, עבודה קשה, הצלחות ואכזבות, ועכשיו אני יוצא לדרך אחרת עם איחולים מכל עבר. תודה.

effim,
נכון, 20% הפסד ב4 שנים זה באמת לא סוף העולם, וגם לא מדובר ב20% מכל ההון האישי שלי, אני לא מאלה שמסכנים הכל. תודה רבה על העצות הבונות. הצטערתי לקרוא על הביצועים הלא כל כך טובים שלך, אני מאחל לך המשך הרבה הרבה יותר ורוד.

דמי כיס,
צודק בכל מילה. תודה ובהצלחה גם לך.

CORMORAN,
תודה על העצה. גופים אחרים יודעים לקחת 2% עמלה שנתית על סכום תיק ההשקעות. כמו כן, אין ביכולתם לממש רווח או למכור את התיק כשמתחילה מגמה יורדת במגמה מישנית (או מפולת רחמנא לצלן). לא תודה. יחד עם זאת אני מקבל את העצה לגשת ולקבל עצה ממישהו מוסמך לגבי השקעה סולידית ארוכת טווח. תודה.

HRL,
ניסיתי ה-כ-ל ! ההחלטה שלי לא לעסוק במסחר במניות היא סופית, והיא הנכונה עבורי, ומתאימה לאישיות שלי. תודה רבה על האיחולים, ובהצלחה גם לך.

מורנו לירן
אני משתדל לא להחמיר עם עצמי. אבל אין מה לעשות, יש רגעים שפשוט צריך להודות בזה, ולהגיד די! ואני מאוד שמח שהגעתי לנקודה הזאת. תודה ובהצלחה.

magicalmoon,

sun99,
אני אתגעגע אליך. בעצם לא, אני לא הולך לשום מקום.
כמובן, זה בדיוק מה שאני עושה. אני מחכה על הגדר לעיתוי יותר טוב. אם אני אחליט אוסטרליה, אז מדד האול אור, יחסית קל לניתוח, יותר מכל מדד אחר.
בהצלחה.

ydliron,
חן חן. אני איתך. אני מקווה שאוכל לעדכן את הפוסט הזה בעוד שנה או 3 או 4 עם תוצאות יותר טובות. אני מקווה להיות הניסוי שאולי כולם ירצו לראות את תוצאותיו.. אא"כ יש פה מישהו שכבר עושה את זה, ויכול לעדכן אותנו שבסה"כ הוא מורווח ב4 שנים האחרונות. יש כאן אחד כזה? הלוואי וכן. תנו תקווה.

אחנתון,
כמו שאמרת אין נוסחת קסם. אין וודאות ואין הבטחות. דווקא אופציה 4 (אוסטרליה) היא אחת היותר בטוחות שנראית לי. אפילו אין בה אלמנט של סיכון במקרה של עימות צבאי ישראלי עם אירן, כי למעשה, הדולר צפוי לעלות במקרה כזה. איזה הפסד אאלץ לספוג כדי לזהות תחילת מגמה יורדת או מפולת? 7%? זה ממש לא הרבה, והסיכוי שזה יקרה בשוק שוורי, הוא לא גבוה. (היום ספציפית הוא בוודאי לא העיתוי הנכון לקנות.). בהצלחה.

מאור448 ,
איפה אני הייתי בגיל שלך? כל הכבוד לך. זו הדרך, להתחיל צעיר. התשלומים על התוכנה פרוסים ע"פ 4 שנים. אל תדאג, גם על קורסים שילמתי 6500 ש"ח, אבל לא ציינתי זאת כחלק מההוצאות, כמה אפשר להתלונן? על education צריך לשלם! זה לא קשור .. בהצלחה בבגרויות, אבל אני מאחל לך שלא תצטרך לעשות אותם

qjol,
אתה צוחק עליי? אתה כבר שנים פה.
אני מודה, התמכרתי לתוכנה. יש בה תכונות שלא מצאתי בשום מקום, כגון נוחות משתמש רשימות מעקב וכו. אבל כנראה שזה הזמן להפרד ממנה. בהצלחה.

gsk,
1. BIZTRADE, מכיר.
2. בית השקעות - אני כבר 4 שנים שם.
3. כמובן שניסיתי להמעיט בפעולות, זה לא שינה את התוצאה הסופית.
4. קיזוז הפסדים - בתהליך כרגע.
בהצלחה.

קרנף,
אני שמח שזה נגע בך. ומאחל לך המשך מוצלח יותר.

ולסיום, אני תוהה לגבי דוחות אקסל מסויימים שאני רואה מדי פעם, אשר מציגים תשואות גבוהות:
1. האם הם מכים את המדד?
2. האם הם מקזזים את העמלות מהדו"ח?
3. האם הם מקזזים מס הכנסה מהטריידים הריווחיים שלהם?
4. האם הם כוללים את העובדה, שמס הכנסה לוקח ממך מס כשהרווחת (כל רבעון אם אינני טועה), אך כשאתה מפסיד אתה לא בהכרח מקבל החזר, כי זה תלוי אם הפסדת לפני שהרווחת או להיפך ?!
5. האם הוצאות עסק שותפות, או הוצאות של ניתוח גרפי כלולות בדוחות האילו?

להסתכל על האמת בעיניים כנות ...
האירו את עיניי,
wwoof