ציטוט פורסם במקור על ידי wwoof
קראתי את הסקירה של שחקן. הפיסקה הראשונה על "קללת יום חמישי" והפיסקה האחרונה על חוסר הראציונאליות של השוק הכניסו אותי לדיכאון קל.

דוקא בגלל שאני מסכים עם שחקן, ודוקא בגלל שאני כל הזמן כותב שלמעוף יש אופי משלו ושהוא יישות נפרדת וצריך לנתח אותו אובייקטיבית ולא להשליך ישירות מהנעשה בעולם, דוקא זה העציב אותי, כיוון שגם שחקן כתב דברים שמשדרים לי תיסכול, והתיסכול גדול.
למה שוק צריך להעציב ולתסכל? אם זה המצב, תלמד להרוויח ממנו.

התיסכולים-
1. המעוף מתרגם 3 ימי מסחר בארה"ב חמישי+שישי+צפי ליום שני (איתות לונג בדאו גונס), ולפי זה הוא נסחר ביום ראשון תו"כ ניעור ידיים חלשות.
אוקי. אז מה? אפשר לראות את הצד החיובי. שוק יציב נוח יותר משוק תנודתי.
2. היינו מצפים שעומק התיקון/ירידות יהיה כגובה העליות אך המעוף ירד 5.6%- ל1114 וכרגע נמצא בירידה של 4.5%- בלבד מהשיא האחרון, בעוד בעולם העליות ב2009 היו קטנות יותר מ75%+ אך לעומת זאת הירידות בעולם עמוקות יותר.
למה היינו מצפים זאת? אם הכלכלה שלנו במצב טוב, והאירופאית בקרשים, למה צריכה להיות זהות? וחוץ מזה למה אתה מתלונן רק על המעו"ף? כל המדדים היום נעו במתינות. הנדל"ן אפילו עבר לעליות.
3. תופעת המניות הדואליות או קונספירציית המניות הדואליות: ביום חמישי ירסקו מניה דואלית בת"א. ביום שישי יטיסו מניה דואלית בארה"ב. תוצאה: מי שמכר ביום חמישי, אוכל את הלב ביום ראשון. אני לא מדבר על מניה כבדה כמו טבע, אני מדבר על כל השאר ואני לא אנקוב בשמות כדי לא למצוא את עצמי בבית משפט. אבל מה זה אם לא הרצת מניות?!
אתה סותר את עצמך. נניח שמישהו מריץ את המניות הקלות. אבל אם הן קלות, הן לא משפיעות על מדד המעו"ף המורכב ממניות כבדות.

תקראו לזה איך שתירצו, שוק חזק, שוק של גז ונפט, כלכלה חזקה ולא חשופה לנכסים רעילים, שוק של קונים, שוק לא ראציונלי, שוק נשלט ע"י שחקני מעוף, ועוד 1000 כינויים.

המסקנה היא אחת: מנתחים את המעוף בניקוי רעשים מהעולם ובאופן נפרד ללא דעות קדומות. המעוף יחליט לבד מתי להדביק פערים כאשר ירצה אם בכלל ירצה, ורמות השבירה יחסית ברורות לכולם. המעוף שונא ירידות ולכן אני שונא שורטים.
לגבי קונספירציית המניות הדואליות, צריך להיות ער לזה ולקחת את זה בחשבון, שזו מניפולציה.
כשהמעו"ף היה צריך לרדת, הוא ירד ובגדול. אין מה "לשנוא" שורטים. אין מה "לשנוא" שום דבר. עצם הכנסת רגשות של אהבה/שינאה מראה שאתה עובד עם הלב. עבודה עם הלב לא מביאה לשום דבר טוב.

בהצלחה לכולם גם בלונגים וגם בשורטים, אני על הגדר.
לשבת על הגדר, כאשר אתה לא מבין את השוק, זה תמיד דבר חכם ונבון.

__________________________________________________ _________
"היא לא דומה לאף אחת אחרת", (ארקדי דוכין).