רצ"ב גרף של הדאקס הגרמני בהשוואה לתל אביב 25 ו- S&P500 ניתן לראות כי חסר לנו ירידות של 8 אחוז ביחס לדאקס וחמישה אחוז ביחס לסנופי.
רצ"ב גרף של הדאקס הגרמני בהשוואה לתל אביב 25 ו- S&P500 ניתן לראות כי חסר לנו ירידות של 8 אחוז ביחס לדאקס וחמישה אחוז ביחס לסנופי.
הי sun99
ההשוואות האילו יפות, ובהחלט תורמות להבנת מצב הרוח הכללי בעולם.
אך מדבריך משתמע שהמעוף אמור להדביק את הקצב ולעשות שורט על המעוף כרגע יניב תשואה של בין 5% ל 8%.
באופן אישי אני מתנגד לעשות הקבלות כאילו. לא מנתחים גרף ע"י ניתוח של גרף אחר. תן את הכבוד המגיע למדד המעוף, יש לו אופי משל עצמו. אם יהיו עליות בדאו ג'ונס ביום שני, המעוף עשוי לטוס מעלה ולא להדביק שום 8%-.
בכל מקרה אני מאחל לך מכל הלב הצלחה רבה בשורטים, ושתחכים לדעת מתי לממש רווחים או לנעול חלק מהרווחים בזמן. הלוואי שהתיקון יהיה עמוק ככל האפשר, אבל צריך להשאר עם ראש פתוח.
![]()
בוקר טוב, בסיס המבט שלי הינו כתיבות בשוק המעוף. חדרה בי ההבנה שבכתיבה מוגנת ומושכלת מצוי סיכוי גדול יותר לרווח מאשר בהימור על כיוון, אני מנסה בכל כוחי להיגמל מזה למרות שכאשר הסימנים ברורים כמובן שאנו חוטאים בכך, ביום חמישי הלכתי לישון כאשר אני כתוב בקולים וקנוי בפוטים. המבט שלי אינו על שורט אלה על טווח בטחון , למטה/למעלה. בסיס ההשקעה שלי הינו שוקת רחבה, ולאחר מכן צימצומים והתכנסות לעבר יעד הפקיעה.
בכל מקרה תסכים איתי וכפי שאני קורה את הניתוחים שלך בעניין רב, כי הסיכוי למגמה שלילית עלה פלאים, גם אם בטווח קצר יהיה לאחר הירידות תיקון של עליות.
בעניין ההשוואה למדדים אחרים אתה צודק לגמרי, בשלושה חודשים אחרונים ת"א 25 משתתף רק בעליות וכמעט שלא בירידות, ועל כן נפתחו פערים עצומים בין המדדים.
כך בחשבון , שבטווחים קצרים עשויה לשרור אנומליה, אבל בגרפים לטווח ארוך של שנים הכל מתאזן.
בנוסף אם תעלה גרף מקביל של S&P500 ות"א 25 משנות 90 ועד היום אתה תראה תופעה מעניינת כי בתחילת הדרך נשרכנו אחרי אמריקה ואלו היום אנו "מובילים". יתכן והכל מוצדק ויתכן פשוט שיהיה לנו מקום גבוה יותר לקפיצת בנגי אם וכאשר יהיה טריגר נוסף למשבר עולמי.
רק הצלחות.
זה מה שיפה אצלנו, העולם רוגש ורועש ואילו אצלנו מסתכם סוף שבוע סוער בעולם בירידה כוללת של חמישי+ ראשון= אחד אחוז.
מתי הקפיץ ישבר?