אני כמובן בעד היזמה המבורכת להכרות עם שוק נפלא זה. אני פעיל בתחום קצת פחות משנה, ביצעתי מאות טריידים ואני די break even. אפילו הרחקתי לכת ומימשתי עשרות אסטרטגיות אוטומטיות ב NET Csharp. והרצתי אותם על היסטוריית נתונים של 3 שנים. כלום לא עבד באופן עיקבי.
אין לי אשליות. סוחרי מט"ח מקצועיים צריכים ניסיון של שנתיים עד 5 שנים לפחות עד שיוכלו להגדיר עצמם ריווחיים.
המסחר במט"ח הוא נפלא ובעל פוטנציאל אדיר, אך האוייב הכי גדול שלו הוא המוח האנושי! אנחנו וריגשותינו הם אילו אשר יגרמו להפסדים שלנו. לא יעזור כלום לאף אחד אפילו אם ילמדו אותו 1000 אסטרטגיות, אם הוא לא עבר דרך תהליך שינוי פסיכולוגי ונפשי להתמודדות עם שוק זה.
זהו עולם בו לא די שאתה צריך לקבוע לעצמך את החוקים, אלא אתה גם צריך לציית להם בפאנאטיות ואין שום שוטר שיאכוף את החוק. אתם קולטים?! אין דבר כזה בשום מקום! מי מציית לחוקים אם אין משטרה?! הפיתוי הוא ענק! בן האנוש לא בנוי ולא נולד לסחור במט"ח, ולכן חייב לעבור שינוי פסיכולוגי כדי להתמודד עם זה.
בכלל התחלתי לכתוב את הפוסט הזה כי בעיניי זה מקומם ללמד מתחילים 4 אסטרטגיות שמיועדות למסחר תוך יומי (!!!) (כך כתב אורחאן). זה פשוט אסון וחבל על הכסף! ההפסד הוא וודאי, ואני חותם על זה, ומוכן להשקיע בזה כסף - שורט על ההצלחה בזה.
חובה להתחיל באסטרטגיות שמבוססות על גרף יומי בלבד, אשר מספקות בערך אפס עד שלושה איתותים בשבוע. הניתוח יכול להתבצע בסגירת הנר של היום הקודם, ופתיחתו של נר חדש, נכון להיום בחצות לפי שעון ישראל. אז ניתן לתת פקודה עתידית ללונג/שורט, סטופ וטייק פרופיט, ובזה זה נגמר. כל הצצה נוספת במסכים ושינוי הפקודות המקוריות תגרום להפסדים בוודאות!
ככה עובדים הבנקים הגדולים, והתנודות התוך יומיות לא מעניינות אותם. ההפך, הם אילו שגורמים בכוונה לפריצות שווא תוך יומיות שגורמות באופן אוטומטי למספר עצום של ביצוע פעולות עתידיות של אסטרטגיות אוטומטיות ושל סוחרים לא מנוסים, ואז פשוט מבצעים את הפעולות ההפוכות כנגד, מה שמהר מאוד פוגש את הסטופ לוס של כל הטריידים אשר זה עתה בוצעו וזה רק מעצים את ריווחי הבנקים. מי שראה $50 נמחקים תוך 10 דקות יודע בדיוק על מה אני מדבר.
בנוסף מומלץ לעבוד בחשבון demo כמה שיותר זמן (כ6 חודשים) אבל כאן אני מודה שהאפקט של רווחים והפסדים על כסף אמיתי הוא הרבה יותר חזק והוא המורה הטוב יותר.
אני לא יודע איך להעביר את המסר יותר ברור מזה:
סוחרי מט"ח מוצלחים וריווחיים באופן עיקבי לא סוחרים בתוך יומי!
ואם יש פה מישהו כזה, אז שיצרף פה את תדפיס החשבון שלו בבקשה ... כדי שנלמד כולנו ...
בכל מקרה בהצלחה לכולם, ותשתדלו לא להפסיד יותר מדי. אני בהחלט מאמין שזה אפשרי, אבל אך רק לאנשים שפתוחים להתפתח נפשית, להשתנות, לגדול, לשלוט בכעסים, לנהל את האכזבות, לרסן את האופוריה, לחסל את יצר הנקמה, להרוג את האגו, ועוד עוד ועוד.
עשרות ספרים כבר נכתבו על זה. אני יכול להמשיך לכתוב פה לנצח .. די, מקווה שלא ייאשתי אתכם. סליחה אם כן.