x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 17

נושא: סליחה, יש כאן פסיכולוג?

סליחה, יש כאן פסיכולוג?

פסיכולוג יקר,

אני משקיע בני"ע בישראל עפ"י שיטת הניתוח הטכני. אני מאמין בזה. אני אוהב את זה. אני מכיר את התיאוריות בצורה טובה.
    כשחבר שואל אותי לדעתי, אני מנתח טכנית וכמעט תמיד הניתוח יוצא מוצלח. הוא תמיד מודה לי שידעתי לאמר לו מתי לממש רווחים, וכמובן כשאני מפנה את תשומת ליבו למניה אטרקטיבית שמאותתת.

הבעיה שלי היא שבאופן מעשי אני עצמי לא קשוב לעצמי.
    אני מעולה בלתת עצות לחבר.
    אך כשמדובר בי, אני תמיד אמשך למניות שבכלל לא עונות להגדרה הבסיסית ביותר בניתוח טכני שהיא "סחור במניות שמגמתם עלייה באופן ברור, עם 2 שפלים ו2 שיאים עולים".

אני כן אחפש מניות למטה בשפיץ.
    אני כן אדמיין שכל מחזור ירוק גדול הוא איתות, למרות שהמגמה היא לא מגמת עלייה כלל.
    אני כן אכנס למניות שנכנסות לתהליך הרדמות בנקודות תמיכה, אך בפועל הן ממשיכות לשקוע בתנומה ללא מגמה.
    וכל זאת בידיעה שהסיכון הוא גבוה מדי, ולכן כל תנועה קטנה מטה מקפיצה אותי, כי מלכתחילה לא היה לי הביטחון הדרוש בקנייה, ואז אני מוכר בהפסד.

אני מחליט הרבה החלטות שלא באופן מוצדק, ממש כמו בהימורים לפעמים זה מצליח ולפעמים לא, בערך חצי חצי, אבל כשמניה סוף סוף פורצת שיא ונותנת איתות קניה קלאסי בסיסי וברור, אני אומר לעצמי שזה מאוחר מדי בשביל לקנות, ודווקא אילו ימשיכו לטפס ולטפס ואני אמשיך לצפות מהצד.

פסיכולוג יקר, ברור לי שיש פיתרון לבעיה הזו. זה לא חדש שאנשים מעולים בלתת פיתרונות ועצות לאחרים אך כשמדובר בהם, יש איזה משהו הרסני בתת מודע שמצליח להחשיך את עיניך ולגרום לך לעשות דוקא את הצעד הלא נכון, שאם היית רואה את חברך עושה, זה היה ברור לך כשמש שזו טעות איומה.

השאלה היא איך אני פותר את הבעיה הזאת, וכמה זמן זה ייקח עד שאני אבריא?

תודה מראש.

Re: סליחה, יש כאן פסיכולוג?

אולי תתן לחבר שלך לנהל לך את התיק תמורת הבעצות שאתה נותן לו

תמצא מנתח טכני נוסף
    ותתיעץ איתו לגבי ניתוח מניות שאתה מעוניין להיכנס אליהן.
    לו אני הייתי מקשיב לעצות של עצמי
    היה לי היום עוד חצי מיליון ש"ח בתיק.
    וזה רק מתחילת 2009.

דבר נוסף
    היה מודע לכל מחשבה גרידית שלך ולכל מחשבה של אגו.
    אל תילחם בזה, פשוט היה מודע למחשבות אלו.
    ציין לעצמך, "מחשבה גרידית"
    המודעות למחשבות אל תעשה את ההבדל.

אם תצליח ספר לי איך

בברכה
    Long

אחים לצרה !!!!
    גם אני סובל מאותה בעיה יצרתי לי אסט' נפלאות במעוף (אני לא אוחז מניתוח טכני)וכולם היו עומדים במבחן המציאות גם במשבר הגדול אם הייתי עומד בהם היה לי מיליון ש"ח בלי גוזמא ובסוף נשארתי בלי כלום כיון שהתפתתי לשים יותר ממה שהגדרתי לעצמי באסט' וחרגתי מהכללים שלי.
    לכן החלטתי שאני הולך אחרי שחקן באש ובמים משום שההליכה אחריו משאירה אותי בגבולות ההגיון .
    רעיון נוסף שמתבשל במוחי הוא ליצור קבוצות משותפות לכל אסט' ושיתוף הפעולה יגרום לכך שהחברים לא יחרגו מההסכמה הכללית לביצוע האסט'.
    כל קבוצה תחליט את כללי האסט',סכום הכסף המושקע באסט' ,סכום הכסף לביטחון, (אפשר בכפולות)וזה ישמור על כולנו להצמד לאסט' הנבחרת והכללים שלה.
    יש באמתחתי כמה אסט' מוצלחות חלקן לחדש אחד חלקן לחדשים וחלקן לאורך זמן הדורשות אורך רוח אשמח למצא שותפים נאמנים לביצוא האסט' הנ"ל.

אשמח לשמוע ולהשתתף במידה ומתאים - סובל מאותה בעיה

סיבוב אחד לא מוצלח, והפסד של 1500 ש"ח ב 10 דקות, ריפו אותי מהבעיה. ניסיתי להיות חכם ולהמר על משהו, וזה לא הצליח. לקחתי את עצמי אחר כך לבית קפה, ישבתי וחשבתי לעצמי, איך הייתי מבזבז עכשיו 1500 ש"ח בדרך אחרת. בכמה דרכים הייתי יכול לפנק את עצמי. לאיזה צימר נחמד אפשר היה ללכת. כמה ארוחות מעולות במסעדה. ואחרי שהכרזתי על עצמי כאידיוט, הבטחתי לעצמי לא לעשות זאת יותר.

זה לא שאני לא לוקח סיכונים. אני משחק במעו"ף אחרי הכל. אבל אני מחליט החלטות ועומד בהן. למשל, החודש החלטתי שאני לא עושה כלום מלבד השוקת הרחבה. נקודה. אני מתענג לראות את השחיקה. אני נהנה מזה שלא איכפת לי איפה המדד הולך.

אני לא רואה שום פיתרון מלבד משמעת עצמית. שום קבוצה, פורום או כל דבר אחר לא יכול לבוא במקום. בסופו של דבר זה אתם לבד מול המחשב. ואם מישהו יתפתה לעשות מה שאסור, הרי שגם לא יאמר אמת לקבוצה.

ומי שלא מצליח להתאפק, עדיף שיפרוש. לא רואה דרך אחרת.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    סיבוב אחד לא מוצלח, והפסד של 1500 ש"ח ב 10 דקות, ריפו אותי מהבעיה. ניסיתי להיות חכם ולהמר על משהו, וזה לא הצליח. לקחתי את עצמי אחר כך לבית קפה, ישבתי וחשבתי לעצמי, איך הייתי מבזבז עכשיו 1500 ש"ח בדרך אחרת. בכמה דרכים הייתי יכול לפנק את עצמי. לאיזה צימר נחמד אפשר היה ללכת. כמה ארוחות מעולות במסעדה. ואחרי שהכרזתי על עצמי כאידיוט, הבטחתי לעצמי לא לעשות זאת יותר.

זה לא שאני לא לוקח סיכונים. אני משחק במעו"ף אחרי הכל. אבל אני מחליט החלטות ועומד בהן. למשל, החודש החלטתי שאני לא עושה כלום מלבד השוקת הרחבה. נקודה. אני מתענג לראות את השחיקה. אני נהנה מזה שלא איכפת לי איפה המדד הולך.

אני לא רואה שום פיתרון מלבד משמעת עצמית. שום קבוצה, פורום או כל דבר אחר לא יכול לבוא במקום. בסופו של דבר זה אתם לבד מול המחשב. ואם מישהו יתפתה לעשות מה שאסור, הרי שגם לא יאמר אמת לקבוצה.

ומי שלא מצליח להתאפק, עדיף שיפרוש. לא רואה דרך אחרת.
    אני מקנא בך שסיבוב של 1500 ש"ח גרמו לך למשמעת עצמית. בדו"ח שהגשתי למס הכנסה על 2008 הצגתי הפסדים של 350000 ש"ח נשארתי בערום ובחוסר כל ועדיין עשיתי כמה שטויות השנה שהפסדתי את המעט ממש שנשאר לי.
    אני מרגיש שקבוצה כן תעזור ברור שמי שאין לו משמעת עצמית לא יצליח אבל בצירוף כל הכשלונות הכואבים שיצטרפו לגיבוי הקבוצתי חושבני שקבוצתיות תעזור.
    אני מחכה לחברים!!!!!! :?

הפתרון הינו פשוט :
    תדבר עם עצמך.

כל פעם שאתה נכנס למניה,
    לפני הכניסה תתחיל לדבר עם עצמך,
    תסביר לעצמך למה זה כדאי,
    מה הנקודות שתומכות ומה נקודות התנגדות,
    מה היעד רווח,
    מתי ה STOP LOSS.

ואז פתאום תשתנה תגיד למה לא,
    המחזורים נמוכים,
    הנרות היפנים לא במגמת עליה, למה לעזאזל יש נר אדום באמצע,
    הקו תמיכה יש לו רק תומך אחד היה צריך 3 לפחות .
    וכו וכו וכו ..

אם לדבר עם עצמך לא עובד ...
    אז לפני שאתה נכנס למניה תפרט פה את כל הסיבות לכניסה ואת יעדי רווח והפסד,
    בכל פעם יהיו מתגדים שיתנו סיבות נגד , תבקש שאנשים יגיבו ,
    כל תגובה תתקבל , תמיד ימצאו מה רע ,
    בסוף תפעל במידה והחלטת שזה שווה ,
    תציין באותו פוסט את התרחשויות , לדוגמא נשברה רמת תמיכה מתקרבים ל SL ,
    או הגענו לרמת התנגדות מדלל בחצי ,
    או הניתוח לא הולך לפי התוכנית נכנסנו לדשדוש , יציאה מלאה
    או פריצה רמת התנגדות חיזוק + הגדרת התנגדות חדשה והפיכה של הישנה לתמיכה + הגדרת SL חדש (כי יש רווח ותרצה לשמור לפחות על חלק ממנו) .

מחמם את הלב לדעת שיש לי שותפים.

לפעמים מצטייר מהאתר שכולם טובעים ברווחים, ורק אני דופק את הראש בקיר, כשאני יודע שמספיק שהיייתי קונה קסם ת"א 25 בתחילת השנה עם כל הכסף, הייתי מאושר היום, הייתי ישן טוב כל השנה, ואת מי זה בכלל מעניין להכות את המדד עם תשואה של 75%+ במדד המעוף?

טוב, זו באמת היתה שנה מיוחדת ..

תודה לכם על התגובות, אני מסכים איתכם. משמעת עצמית (אבל איך?). קבוצתיות .. מעניין.. לדבר עם עצמי ..

נראה לי שלפעמים אני אכתוב פוסטים על השטויות שאני עושה כדי להנות מאלמנט הקבוצתיות, וכך לנסות להוכיח את עצמי כשלא הייתי בסדר, ונראה לאן זה יוביל.

מכיוון שאין פורום מיוחד שקוראים לו "תא הווידויים", אפרסם את הוידוי הראשון שלי בפורום "מתחילים", כי כך לפעמים אני מרגיש גם לאחר 4 שנים ..

הנה:
    viewtopic.php?f=82&t=5585

ובכן, כבעל נסיון עשיר (כ- 35 שנים בבורסה) עם שלושה משברים כלכליים מאחורי, אני יכול להמליץ כפי שכבר נאמר כאן, על משמעת עצמית.
    אתה קורא, מתייעץ, שוקל ומקבל החלטה ? תיצמד להחלטה הזו כל עוד לא חל שינוי מהותי בפרמטרים שלפיהם הגעת להחלטותיך.
    לקראת המשבר האחרון למשל, קבלתי שורת החלטות, ביצעתי אותן, תיק המניות שלי הצטמק כמעט למחצית מערכו לפני המשבר אבל רווחים המשיכו לזרום (דיבידנדים וריביות), עם תום המשבר התיק חזר לממדיו הקודמים ואף עבר אותם.
    לא נלחצתי, מכרתי רק נירות ערך של חברות שהידרדרו אל מעבר לנקודת אל חזור, סה"כ שתי חברות כאלו, חברה שלישית הידרדרה קשות וכמעט לא סחירה אבל ממשיכה לקיים את התחייבויותיה למשקיעים (אג"ח).
    במחשבה איך ניתן להרוויח מהמשבר, השארתי כסף בצד לרכישות.
    בשיא המשבר, כאשר מחירי אג"ח קונצרניים היו בשפל, בררתי אג"חים שנראו לי יותר מוצלחים מאחרים וקניתי לא מעט במחירים מאד נמוכים.
    הבטחון בהתנהגות המחזורית של השוק, איפשר לי לישון טוב בלילה.
    הגרוע ביותר זה לשנות החלטות חדשות לבקרים.
    בהצלחה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות