x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: בזק – ניתוח טכני. המצב אינו פשוט כלל.

בזק – ניתוח טכני. המצב אינו פשוט כלל.

שלום,

[attachment=1:nbhaz4r6]Monthly.GIF[/attachment:nbhaz4r6]
    מבט בגרף החודשי מסביר בבירור מדוע המניה הגיעה לאזור ה835 ונסוגה. קשה לה למסכנה עם קו המגמה העליון הזה.

[attachment=0:nbhaz4r6]Weekly.GIF[/attachment:nbhaz4r6]
    מבט בגרף השבועי מציג את אותה התמונה, כאשר מנגד יש לה קו מגמה דק עולה אשר תומך בה מלמטה.
    בשבועות הקרובים המניה תאלץ לצאת מהשפיץ הזה שנוצר שם למעלה ולקבל החלטה, אך לא מן הנמנע שבזכות מצבו הטוב לכאורה של המעו"ף כיום, בזק תשאר שם בשפיץ תשב רגל על רגל או תעשה בטן גב כמו שאומרים, ותשתזף מהשמש בלי לעשות הרבה כי הרי יש לה מקסימום 7%+ לטפס עד ההחלטה.

בבואה להחליט קיימות שתי אפשרויות:
    1. המניה תפרוץ מעלה את קו המגמה העבה העולה העליון באופן אמין, ואז השמיים הם הגבול. והרי היו דברים מעולם. ראה ערך כי"ל ראה ערך אפריקה. אלו מסוג המניות שהתקשורת מפמפמת לקהל הרחב באגרסיביות ללא רחם, וסופם הרי ידוע. השאלה אם בזק היא אחת מאלה מבחינה פונדמנליסטית? אין לי מושג, אבל קשה לי להאמין.
    2. המניה תפרוץ מטה את הקו הדק הקטן העולה, ואז צפוי מימוש מכובד שעלול להביא אותה עד לקו העבה התחתון.

המניה סולידית, במגמת עלייה איתנה ארוכת טווח, אשר המפולת כמעט ולא השפיעה עליה.
    אם הכוונה היא השקעה במניה לטווח ארוך של למעלה משנתיים, מבלי להלחץ מתיקונים שיבואו, אז איני רואה סיבה למכור כעת.

אם קיימת מחשבה לקנות אותה כרגע, אז דעתי היא שלילית ביותר. אין שום סיבה לקנות אותה כעת. יחס הסיכוי סיכון גרוע ביותר. הפוטנציאל המיידי הנראה לעין הוא מקסימום 7%+ אם לא ייפרץ הקו העליון. לעומת זאת ההפסד עלול להיות 33%- עד לקו התחתון. יש מניות יותר טובות. עדיף כבר לקנות תעודת סל על איזה מדד גדול.

אם אדם מחזיק כרגע במניה, וההשקעה היא רק לטווח בינוני, והוא מתלבט מתי לממש רווחים, אז אני באופן אישי הייתי מוכר לפחות חצי מהאחזקה אם לא את כולה, ביום ראשון בהתנגדות, או ביום שלישי עם המחזור האדום הדומיננטי. (כנראה ביום שלישי כי הייתי נותן לה הזדמנות לנסות לפרוץ מעלה מעלה, אבל היא נכשלה). את שארית האחזקה הייתי מוכר בפריצת הקו הדק מטה, עד לסיום התיקון לכשיגיע.

חבל שלא ציינת מה הסטטוס שלך עם המניה, היה לי אז קצת יותר קל להתמקד במה אני אישית הייתי עושה במצבך. אז אני מקווה שכיסיתי את כל האפשרויות.

ולא לשכוח, שזה מה שהעין שלי רואה, ושניתוחים טכניים הם המלצה ולא קביעה.

בהצלחה,
    wwoof.

Re: בזק – ניתוח טכני. המצב אינו פשוט כלל.

שאלה לWWOOF -

אכן הניתוחים שלך מעניינים ,
    הייתי מעוניין לשמוע את דעתך בנושא ניתוח טכני- לפי הבנתי המגובה על ידי שלל טעויות של מנתחים טכניים בכירים ,לא ניתן לחזות את המחירים בטווח קצר של ימים והתנהגות סרט השערים היא רנדומלית לחלוטין .

לכן,אני לא מנסה בכלל לסחור לפי גרפים יומיים אלא שבועיים בלבד כשעסקה ממוצעת היא לטווח של מספר חודשים. הבעיה היחידה שלי היא לתזמן במדויק את העסקה ( באיזה יום מהשבוע להיכנס/לצאת ?) ולכן אני נוהג להתעלם מכל השבוע ולהחליט רק ביום המסחר האחרון .

מה דעתך ? האם יש לך פיתרון אחר ?

אני מחזיק במניה , משיקולים שיתכן והיו שגויים קניתי אותה בשעה שהוא בערך 800~
    ואני תוהה האם לממש אותה או לא ..

אני משקיע לטווח קצר/בינוני, אני חשבתי שבגלל הקו הלינארי המושלם שלה היא תתן לי 5-6 אחוזים בטוחים ללא כמעט סיכון ואני אצא.

אבל מאז אתמול שסיטי מכרו מסה מאוד גדולה בדיסקאונט של 4% , פתאום כל הקלפים נטרפו, עכשיו אני לא בטוח מה הערך שלה והאם סיטי יודעים משהו שאני לא יודע.

לאופס

ראה, יש בגרף היומי קו מגמה יפה. אני מקווה שיש לך מערכת גרפים שתוכל לראות זאת שם.
    אם מדובר בסכום כסף גדול, אז תמכור לפחות חצי אם הנר של אתמול יישבר מטה, מתחת ל785.60.
    יש סיכוי שמכיוון שנכון לרגע זה, המעו"ף לא חזר מטה אל תוך הדיגלון, ובאופן כללי אני חושב שהמעוף ינסה לתקוף את ה1000 שוב, אז בזק אולי תסחף עם האופטימיות.

בנוסף, אם מדובר בסכום גדול, אולי כדאי שתנמיך קצת ציפיות ותמכור בטופ האחרון ב834.70 או אפילו למטה מכך.

וגם, אולי תתייעץ עם החבר'ה בצ'אט. יש להם אינטואיציה טובה.

כל מניה היא מסוכנת. ברגע הקניה, היית מוכן להפסיד כ2.5%- שם אני חושב שהיה הסטופ שלך. וטוב שכך. המחזורים האדומים והירוקים של בזק לא מספקים אינדיקציה טובה, ולכן זה מקשה על הניתוח. בעבר הלא רחוק, היו הרבה ימים עם מחזורים אדומים גדולים, אבל זה לא הפריע למניה להמשיך לטפס, אז קשה להסתמך על זה במקרה של בזק. שוב אני מקווה שיש לך גרף יומי כדי לראות את המחזורים האילו.

בהצלחה.

מניאל, לא שכחתי אותך, אני אענה לך עוד מעט. שאלת שאלה קשה מדי.

למניאל

יש לי חבר קרוב, שרוב השיחות שלי איתו הם על ניתוח טכני כבר למעלה מ3 שנים. מדובר בעשרות שעות של שיחה, במאות אימיילים שהחלפנו, ובאלפי שעות של בהייה בגרפים מכל הסוגים. גרפים עם מחזורים גדולים וקטנים, מדדים בישראל ובכל העולם, מט"ח, ומה לא. אז אני אנסה לקצר, ולתת לך תשובה על קצה המזלג.

לכל גרף יש אופי, וכולם שונים האחד מהשני. ע"מ להצליח לנתח טכנית גרף לא מספיקה התאוריה. צריך להקיז דם יזע דמעות והפסדים וללמוד מהם. צריך קצת אינטואיציה, שקט נפשי, שלווה, סביבה סטרילית, לא לזגזג בין שיטה לשיטה, ובין דעה לדעה. שיטת המסחר צריכה להתאים לאופי שלך. אם אתה לא מסוגל לסבול ירידה יומית של 7%- שזה דבר מאוד שכיח בכל מניית נדלן, אז אל תשים שם יותר מ2K וכן הלאה.

גם אני הופתעתי ולא צפיתי את ההתאוששות המטאורית הזו. ציפיתי שיהיו יותר קשיים בדרך.
    לאם החורגת של שלגיה היה מראת פלאים שלא ידעה לשקר, ובכל פעם שהיתה האם שואלת את השאלה: "ראי ראי שעל הקיר, מי הכי יפה בעיר?" היא היתה מקבלת את אותה התשובה שלה ציפתה עוד לפני ששאלה, והיא שהיא המלכה הכי יפה. מלכה זו לא היתה מוכנה לקבל את חלוף העיתים, ההשתנות והזקנה, והיא ביקשה באמצעות רמייה וכישוף למנוע את הבילתי נמנע. טוב הסיפור ידוע ...

החטא הגדול שלנו כמנתחים, הוא שניגשנו אל הגרפים עם שאלה, אך גם עם תשובה שציפינו לקבל, תשובה שקיבענו במוחינו עוד קודם: "גרף גרף שעל המסך, מתי תגיע הקריסה הבאה?" והתשובה היתה 850 או 900 או 920 וכו'...
    כך ניגשנו אל הגרף בגלל שטיפת מוח על משבר 1929 וכדומה.

הדרך הנכונה לגשת אל הגרף היא לשאול שתי שאלות, האחת עם גישה ללונג, והשניה עם גישה לשורט:
    1. גרף גרף שעל המסך, מתי ואיך תעפיל לגבהים חדשים?
    2. גרף גרף שעל המסך, מתי ואיך תרד אל שפלים חדשים?
    ואז יש סיכוי גדול יותר שהניתוח יהיה מוצלח, והחולה לא ימות.

אני מאמין בניתוח טכני בכל מאודי! ורק בניתוח טכני.
    בורסה זה לא תחביב. בורסה זה מקצוע. אין דבר כזה "לקנות אפריקה/טבע/כי"ל לפנסיה". אין דבר כזה "אפקט ינואר". אין דבר כזה "ספטמבר השחור". אין דבר כזה "משבר בסגנון 1929".
    אני מציע לכל אילו שהמציאו את הססמאות האינפנטיליות והפתטיות האילו שישימו את הססמאות בתוך נייר עיתון וידחפו אותם עמוק בתוך הת**. ואני מאוד מתנצל על הוולגריות, ואם פגעתי במישהו, אבל זה פשוט מכעיס שכולנו מולכים שולל אחרי כותרות שווא אינטרנטיות מטופשות שמשפיעות היישר על הממון שלנו.

מצטער אם יצאתי מכליי לדקה. לנשום לנשום לנשום. לקחת אוויר...

מניאל,

שכחתי לענות לך על השאלה השניה.

בעיקרון, אם יש איזה שהוא יום בשבוע עם מחזור מסחר חריג, זה יכול להיות יום ההחלטה שלך, כי זה גם היום שהגרף מחליט בו.

אם נאמר ביום שני מניה מתממשת עם מחזור אדום גבוה מאוד, אז זה יכול להיות יום המימוש שלך גם. הרבה פעמים יום אחרי, מגיע "יום חנינה" ירוק, אבל אף אחד לא יכול להבטיח את זה. איני רואה צורך לחכות עד יום חמישי במקרה זה.

וכן בעת קניה, אם יש יום ירוק עם מחזור חריג.

ויש דוגמאות אינספור לכך. לדוגמא רוב מניות הנדלן ביום שלישי. זה היה יום הקניה. אין צורך להמתין עד היום. הרבה סוחרי יום כבר הספיקו לממש רווחים היום ..

שלום לכולם,
    ברשותך WWOOLF אני אוסיף כמה נקודות:
    חשוב מאוד לשמור על ה Stop Loss שלך. כמה וכמה מקרים עברתי עם מניות שהגיעו ל 200% רווח, שמכרתי בהפסד או רווח מינימלי במקרה הטוב (אפריקה נכסים אופ.1 ע"ה, למשל). לא להיות גרידי, לממש רווחים, לצמוח לאט לאט. השיטה הטכנית עובדת, אבל צריך ללמוד לשקוד ולסבול עד שתבוא הגאולה.
    מניאל, השיטה שלך טובה למי שלא רוצה לשקוד כל השבוע (וזה לגיטימי) אבל מוגבלת. בימים של קריסה אתה עלול לספוג הפסדים כבדים וכניסה בסוף שבוע משמעה אחוזים שהלכו לאיבוד לו היית נכנס קודם.
    התזמון הנכון נלמד עם נסיון. יש לשים לב למחזורי מסחר, לסוג הנר ,וכמו ש WWOOLF מיטיב להסביר,לקווי מגמה, לקווי התנגדות ולפוטנציאל רווח\הפסד.
    קניה יכולה להיות לפני הפריצה בהתבסס על קרבה של מניה לנקודות תמיכה. במקרים כאלה חישוב פוטנציאל רווח\הפסד חשוב פי כמה טרם כניסה לפוזיציה.
    מקווה שעזרתי. אם תרצה דוגמאות אשמח להרחיב.

תודה על עזרתכם חברים ,

מניאל

קראתי היום בגלובס שמריל לינץ העלו את מחיר היעד שלהם ל10 שקלים תוך 12 חודשים אם אינני טועה.
    אם זה יקרה, אז קו המגמה העליון יהיה חייב להפרץ מעלה, ואנשים יתחילו לקרוא לה "מניית העם החדשה".
    צריך לנסות לתזמן כניסה למניה בסיכון נמוך, אולי קרוב לקו המגמה הדק, כדי שיחס הסיכוי סיכון יהיה כדאי, בלי סטופ לוס עמוק מדי.
    אבל עכשיו, עד שמישהו יסביר לי מה קורה למחיר של בזק בגלל יום האקס אני קצת מבולבל מהגרף, ולא יודע איך לפרש אותו כרגע.

בהצלחה למחזיקים

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות