שלום גיגי אלון,
ראשית אני מתנצל שהפוסט לא היה ברור דיו, אבל טוב שהעלת שאלה בעיניין. אם הבנתי נכון, אתה לא שואל ספציפית לגבי הוט אלא על שיטת ניהול הסיכונים, אז אענה לך על כך, ואם עדיין זה לא יהיה ברור אל תהסס לשאול שוב.
בבואי לקנות מניה יש 2 החלטות שאני חייב לקחת לפני ביצוע הקניה:
1. כמה כסף אני מוכן להפסיד לפני שאחליט למכור בהפסד. מהו הסטופ לוס?
2. לאיזה שער גבוה נדמה לי שהמניה תגיע, מהו הפוטנציאל שלה? שם ייתכן ואחליט למכור ברווח.
ברור שהרבה פעמים עושים טעויות מבחירה לא נכונה של מניות אשר מגיעות לסטופ לוס שקבעת מראש ואתה נאלץ למכור בהפסד, וברור שכל המטרה היא למכור ברווח יותר פעמים מאשר אתה מוכר בהפסד. אך לא די בזאת, כי נניח שמכרת 4 מניות ברווח של 10%+ ומניה אחת אחרת מכרת בהפסד של 40%-, אז אמנם צדקת יותר פעמים, אבל בסה"כ פחות או יותר לא הרווחת כלום.
עכשיו אני אסביר את השיטה.
בבואך לענות על 2 השאלות שלעיל, מהו הסטופ, והיכן תמכור ברווח, כדאי מאוד לבחור מניות כאילו שהתשובה עליהן תהיה משהו כמו:
1. סטופ לוס 10%-
2. פוטנציאל רווח 30%+
היחס בין 1 ל2 זהו יחס הסיכוי סיכון. 3= 30/10 ולכן היחס הוא 1:3.
זה לא פשוט למצוא מניות שהסטופ לוס שלהן הוא רק 10%-, ומכאן הביטוי "איתות אגרסיבי", שמתאר קנייה של מניה שעדיין לא ממש הראתה סימני פריצה, אך מכיוון שהסיכון נמוך והטופ לוס קצר, אז הסיכון הופך להיות כדאי.
נניח שבחרת לקנות 4 מניות עם יחס סיכוי סיכון של 1:3 אז השיטה הזו מאפשרת לך לטעות ב2 מניות ולהיות צודק ב2 מניות אך עדיין להרוויח הרבה מאוד. לדוגמא:
נניח שקנית 4 מניות, כל אחת ב10000 ש"ח, ולכולם היה סטופ של 10%- ופוטנציאל רווח של 30%+, ואז
את מניה מס 1 מכרת בהפסד של 1000 ש"ח
את מניה מס 2 מכרת בהפסד של 1000 ש"ח
את מניה מס 3 מכרת ברווח של 3000 ש"ח
את מניה מס 4 מכרת ברווח של 3000 ש"ח
ובסה"כ:
3000+3000-1000-1000=4000.
הרווחת 4000 ש"ח לפני מס למרות שצדקת ב 2 החלטות וטעית ב2 החלטות! לא היה רוב להחלטות הנכונות ולמרות זאת הרווחת.
בוא נקח לדוגמא את מנייתרמי לוי, היום יום רביעי 17.09.2009, המניה נמצאת בתעלה עולה. כשאני בוחן את המניה הזו, הסטופ לוס שאציב לה הוא כ12%- ופוטנציאל הרווח שם אתכוון למכור הוא כ12%+. יחס הסיכוי סיכון הוא 1:1 בלבד. יחס זה הוא גרוע ביותר, ולכן מניית רמי לוי לא אטרקטיבית עבורי כרגע.
אני מקווה שהייתי יותר ברור הפעם, אך אתה מוזמן להמשיך לשאול אם לא.
wwoof.



הגב עם ציטוט