-
על רציו, ביו ומשמעת עצמית
כמה דברים מהלב:
אתמול הייתי עד לשברון לב של כמה משתתפים בצ'ט, ששמו את מיטב כספם על רציו. והודעות עצובות רצו גם על כל מיני ביו למניהן.
אנשים, תעשו לעצמכם טובה - שימו לעצמכם גבולות!
כמובן שהתנהלות כלכלית נבונה זה לא להתקרב למניות האלו. אבל אם מישהו ממש רוצה להמר, ואוהב את האקשן, אז שיהיה במידה. לא לסכן 30% וגם 80% מהכסף כמו שראיתי. סכנו מעט. ממש קצת. רק בשביל הטעם. לא יותר.
שבו עם עצמכם, ועשו חישובים. לא כמה תרוויחו. אלא כמה אתם יכולים להרשות לעצמכם להפסיד. והגבול שתקבעו צריך להיות פלדה. לא להתפתות לבצע "חיזוקים" מעבר לגבול. אחרת תמצאו את עצמכם שוב 80% בפנים. זה מושך.
כל המשתתפים בצ'ט. קחו את העליצות הכללית בערבון מוגבל. אז מה אם X הרוויח, Y עשה סיבוב ו Z המליץ. משפטים כמו "יאללה, אם אתה קונה אז גם אני" הם מתכון למפח נפש. אין כאן "צרת רבים". יש כאן יותר "צרת רבים נחמת שוטים". אם מישהו היה קורא את הצ'ט בלבד, היה בטוח שהמניות המובילות בארץ הן ביוסל, רציו, גבעות וטאוור. סתם משפט שתפסתי היום בצ'ט, מבחור נחמד שגם בטוח שזה נכון: "רציו מתחילה בהמראה עד סופ פברואר". כמה סכנה יש במשפט הזה.
תזכרו את הסיכונים ב"סיבובים". זה ש W הצליח, זה לא אומר שגם אתם תצליחו. וחוץ מזה, אולי W מייפה את המציאות. לכו תדעו. גם הסיבובים, יש להם תכונה להגמר ברע. גם שחקן אמר את זה. קניתם ב 8, מכרתם ב 10. המשיך לעלות, קניתם ב 12, מכרתם ב 14. המשיך לעלות. קניתם ב 16. התרסק ונתפסתם בפנים.
אם כבר החלטתם לקנות, לכל קניה, חשוב לקבוע לה StopLoss. ועדיף במערכת שתומכת בכך, כך שזה יתבצע אוטומטית. דעו לקחת רווח. לא להיות גרידי. אם יש במערכת trailing stop זה הכי טוב. למשפט "אבל זה הגיע לתחתית" אין שום משמעות. מתחת לכל תחתית יש תחתית יותר נמוכה.
לא ללכת שבי אחרי "זה עלה ב 1300%. אם רק הייתי נכנס". אף אחד לא יודע את העתיד. זו חוכמה קטנה מאד להרוויח בדיעבד.
משמעת עצמית זה גם לדעת לראות מישהו מרוויח, ולהגיד "שיהיה לו לבריאות, זה לא בשבילי". לא לקפוץ על כל עגלה. לעבוד בשכל.
תתאמנו ב"לשבת על הגדר". לא תמיד צריך להיות בפנים. גם להיות בחוץ זו מדיניות השקעה נבונה לפעמים. בתעודות סל, לא חייבים ללכת תמיד על "נדל"ן כפול 9000". אפשר ללכת גם על התעודות הלא ממונפות.
שימרו על עצמכם. אף אחד לא יעשה זאת במקומכם.
-
Re: על רציו, ביו ומשמעת עצמית
דמי כיס,
כל הכבוד!!!
(לא שותף לצ'ט אך שותף לדעתך)
-
דמ"כ - דברי חוכמה.
מקווה שאנשים יקשיבו ויעשו חושבים לפני שיילכו לקנות את החלום הבא שלהם
-
אופיר היקר
אהבתי את דברי התוכחה המאלפים שהבעתה בכתבה.
מי יתן שכל מי שכספו יקר לו ילמד מהם משהו.
-
דמי כיס מלים מאוד נבונות. הלב שלי כואב מכמה פעמים שהייתי מיליונר על הנייר.
איכשהו תמיד במניות האלה כמה שלא הרוחתי תמיד יצאתי בסוף מופסד. שחקן אמר
טאואר
360
עלתה ל 380 אמרתי זהו הולכים ל 400 נכנסתי ושוב ירדה מתחת ל 360 (מניה מקוללת).
הסיבובים האלה פשוט לא עובדים. לא תמיד אני זוכר את החוק הזה אבל החוק שלי וזה משהו
שאני רוצה להוסיף כבעל ניסיון אם כבר עשיתם את זה ונכנסתם לאיזו מניה מטורפת שכזו בנוסף לכל מה שכבר כתבתם תמכרו אותה בסוף היום ! לא להישאר לישון איתה כי אתם לא רוצים לקום בבוקר לקבל איזו ידיעה שגאולוג מכר או שתרופה לא עברה בדיקה והתחילת מסחר שלכם כבר מינוס 40.
לרם מנהל פורום אגח. אתה חושף תחום שאני פחות מבין בו ובהחלט חשבתי שמשעמם עד היום. כשהמנהלים רשמו אגח שקט מבחוץ ורוגש מבפנים לא הבנתי מה הם רוצים.היום אני יותר מבין וממשיך ללמוד ממך ומהכותבים באתר.תודה.
-
דמי כיס
דברים כדורבנות.
צ'רלי
-
-
דמי כיס כל מילה חקוקה בסלע
יישר כח! אולי זה יכניס קצת
תובנה דרך התוכחה
-
דמי כיס
אכן, כל מילה בסלע
אבללל אבללל....כבר משחר ימינו בגן עדן פיתו אותנו....תפוחים וכו'.....שמים לנו מניה שמריחה טווב....ניראית טוב...........טועמים . והיה וזה טוב, רוצים לאכול את כל "התפוח".
האמת שיום אחרי רווח לי אחרי שעגמו פני אתמול כשראיתי לאן הדרדרה המניה
עגמו פני זה בהמעטה רבה - דיכאון קל זה יותר מדוייק
ועכשיו לשאלתי, איך בדיוק עושים סטופ לוס?
באיזו תוכנה אפשר להשתמש בשביל שיהיה סטופ אוטומטי?
בבנק ששם אני מנהל את החשבונות והמניות אין אפשרות למשל לתת פקודת קניה ופקודת מכירה בו זמנית לאותה מניה.
אשמח להארתך בנושא ומכל מלמדי השכלתי
רפולי
-
טרייד 1 יש להם סטופלוסים ואת כל הוריאציות האפשריות
מקווה שעזרתי
-
תודה לך ליז
את פה, את שם ובכל מקום . :)
שאלת תם : איך משיגים את התוכנה? והאם צריך להיות באחד הגופים - ישיר או מיגדל כדי לסחור איתה?
-
הי רפאל
התקשרתי אליהם לא מזמן. יש גם לינק (פרסומת) בצד שמאל למעלה כאן באתר.
בעיקרון אתה קובע איתם פגישה, ולפי הצרכים שלך, נפח המסחר שלך, גודל החשבון שלך, ו"איך שמעת עליהם?" (שחקן מעוף), הם קובעים לך את העמלות.
מיד לאחר מכן תצטרך לפתוח "חשבון השקעות" בבנק איגוד או בבנק
הבינלאומי
(עם התייצבות פיסית בבנק לפי חוקי בנק ישראל), שם ישב הכסף. בעתיד הלא ידוע התוכנה טרייד1 אולי תעבוד עם חשבונות בבנקים אחרים אך כרגע רק איגוד
ובינלאומי.
אח"כ אתה מתקין את התוכנה על המחשב. אין גישת web. כלומר, אתה לא יכול להכנס לאינטרנט קפה ולבצע פקודות. חייבים להתקין.
לי נאמר טלפונית שעמלות קנייה מכירה של ני"ע בישראל ינועו בין 0.1%-0.2% תלוי בפעילות שלך. (5 ש"ח עמלת מינימום). (כנראה נתון למיקוח .. קראתי באיזה בלוג גם על 0.08%, אבל זה לא רלוונטי, כי זה תלוי בגודל החשבון שלך)
15 ש"ח דמי שימוש חודשיים.
15 ש"ח דמי שימוש חודשיים נוספים אם תרצה את פונקציונליות הstop loss ו take profit.
לא התעניינתי באופציות.
ידוע לי שלכל אחד יש תנאים אחרים לפי נפח המסחר והפעילות, אז אין צורך לצלוב אותי בתגובות מסוג: "לי הציעו יותר", "לי הציעו פחות". סה"כ נותן אינפורמציה לרפאל ..
-
היום, שרציו טסה למעלה, תזכרו את שילשום. את התחושות שהיו למי שהיה בפנים. את התרגיל שעשו (אולי) בעלי השליטה. את הסכנה. אל תסתנוורו מהאופוריה.
מי שחייב, שיהמר. אבל בקטן. מי שניצל מהקטסטרופה לפני יומיים, שישקול לצאת. אולי ההזדמנות לא תחזור.
-
דמי כיס , אהבתי את מה שכתבת גם אני הייתי באותו ערב בצ'ט ואכן היה עצוב.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי akish
דמי כיס , אהבתי את מה שכתבת גם אני הייתי באותו ערב בצ'ט ואכן היה עצוב.
בנתיים רציו עלתה, ונתנה הזדמנות לכל מי שנפגע לצאת. ואם אתם חושבים שאנשים למדו לקח, אז סיבוב קל בצ'ט מראה שהמהמרים נשארו מהמרים. אף אחד לא למד כלום. כנראה זו דרכו של עולם.
-
עזוב דמי כיס הפסידו ברציו עברו לגבעות......
כמו שאמר המשורר "והכל כמו בקרב אבוד סוגר עליו"
-
דמי כיס
תודה על הדברים החכמים.
האם לאיזה בנק בארץ יש סטופ טריילר?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי חיפושית כחולה
דמי כיס
תודה על הדברים החכמים.
האם לאיזה בנק בארץ יש סטופ טריילר?
טרייד1 עובדים עם בנק איגוד, כך שזה גם להיות בבנק (למי שלא אוהב בתי השקעות), וגם להנות מפקודות מתקדמות.
שמעות אומרות שבגרסה הבאה של אורדרנט יהיו פקודות מתקדמות. אבל זה כרגע על העץ.
לא בדקתי, אבל נדמה לי שבנק
הפועלים
נותן StopLoss על מניות המעו"ף.