x
  • דודי וייסמן

    היי

    חובות של 3 מיליארד שקל מאיימים על דודי ויסמן

    לקבוצת אלון הפרטית, שבשליטת שרגא בירן ודודי ויסמן, יש התחייבויות של 2.2 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח וחובות של 700-800 מיליון שקל לבנקים, בעיקר לבנק הפועלים ■ האג"ח הפרטיות של קבוצת אלון אינן מגובות בבטוחות, לכן כשזרם הדיווידנדים ייחלש - גם למוסדיים המחזיקים באג"ח יש סיבות לדאגה.

    ירידות ברווחיות ובשווי הנכסים לצד התחייבויות גדולות וצמצום ביכולת משיכת דיווידנדים, מהווים תסריט אימה לכל חברת אחזקות. כשמוסיפים לתמהיל הקטלני הזה נפילות חדות בשווי המניות ואיגרות החוב, החברות האלה אינן מסוגלות למחזר חובות, מה שמאלץ את בעלי השליטה בהן להגדיל בטוחות. תסריטים כאלה איפיינו בשנה האחרונה פירמידות ציבוריות ממונפות כמו אידיבי של נוחי דנקנר, סאני של אילן בן-דבו, אמפל של יוסי מימן, אלביט הדמיה בע"מ של מוטי זיסר וקרדן אן של יוסף גרינפלד ואנבר שנור.


    יש גם חברות אחזקה פרטיות המצויות במצב פיננסי מאתגר, אבל למזלן מצבת החובות הגדולה שלהן אינה גלויה לעין הציבורית. אף שהחברות האלה אינן ציבוריות, כספי הפנסיה של הציבור חשופים אליהן דרך אג"ח או הלוואות פרטיות. חברות אלה פועלות מאחורי הקלעים לפתור את הבעיות.



    אחת מהן היא קבוצת אלון הפרטית, שבשליטת ביילסול השקעות (53%) של שרגא בירן ודודי ויסמן, ומוחזקת גם בידי ארגון הקניות של הקיבוצים (47%) שאותו מייצג יצחק באדר, המשמש גם יו"ר קבוצת אלון.

    בזכות הנחישות של ויסמן, מומחיותו הפיננסית של דודו עו"ד בירן, ובתמיכת הקיבוצים, קבוצת אלון גדלה מאוד ב-15 השנים האחרונות. אלון היא הקבוצה הגדולה בישראל בתחומי שירות ומסחר עם הכנסה שנתית של יותר מ-8 מיליארד דולר, בעיקר מישראל ומארה"ב.






    המשך ערב נעים

    מקור המאמר: the marker

    קישור למאמר המקורי
  • נתוני מסחר

  • מובילי צפיות ומעקב

    משתמש מספר עוקבים מספר צפיות
    תיקי מניות של חברי האתר
  • המניות הפופולאריות באתר

    דירוג שם מנייה מס' מנייה

    אין לך הרשאה

    אין לך הרשאה

  • תגובות אחרונות בתיקי המניות

מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות