x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: ניו הורזין אגח ב'

ניו הורזין אגח ב'

הי PIRATE וכל השאר,
    אני אשמח לשמוע את דעתכם על ניו הורזין אג ב' ועל החברה בכלל.

הי reem,

זה אחד מן האגחים ששקלתי לדבר עליו בזמנו והחלטתי שלא.
    בניגוד למנהגי, אשאל לפני שאתיחס - מדוע אתה מצביע על ניו הוריזון?

בברכה,

הסתכלתי בתיק שלי וראיתי שאני מחזיק את האגח הזה כבר הרבה מאד זמן, לא זוכר למה קניתי זה היה לפני 2-3 שנים והוא חלק מהפיזור שלי.
    יש לי פיזור גדול על הרבה אגחי זבל מרוב שיש לי הרבה אני מפספס כמה ולא עוקב אחרי כולם.
    בזמן המשבר ב 2009 החלטתי שאני קונה הרבה אגחי זבל ומוכר אותם אם הם מגיעים לתשואה של פחות מ 8% האגח הזה לא הגיע לתשואה נורמלית משיא המשבר ב 2009 לעומת זאת אגח א הקצר יותר שילם פעם או פעמיים.

הי reem,

אתחיל מהסוף להתחלה - אני חושב שהאגח מאוד כדאי. מדוע?

ראשית, ברמת הסולו, חובות החברה הן רק לבעלי האגח.

יש לחברה את כל ערמת הזבל במזרח אירופה. כל העסק שם הוא non-recourse אז בוא ניתן לו ערך 0.

החברה קנתה במחירי סוף עונה בנייני מגורים בברוקלין (40% אחזקה) ומצליחה להשביח אותם בקצב מדהים (מכל אספקט שהוא - כיום התפוסה שם היא 100% בשלושתם). מעבר לכך, הקפיצה הדרמטית בשווי הדולר (17%!!) הקפיצה את הערך השקלי. אז מה יש לנו?

נכסים:
    מזומנים: 5M ש"ח (כולל מימושים אחרונים + קנייה חוזרת של אגח + תפעול).

בניין ברוקלין (א) - חלק חברה:
    - NOI קיים: 6.37% (במגמת עלייה)
    - תפוסה: 100%.
    - חוב: 15M ש"ח ($=3.5 להערכתי כיום 17M ש"ח ($=4.06).
    - שיערוך שלהם: 27M לפי $=3.58
    - שיערוך שלי: התשואה גבוהה מדי לשיערוך ויש להעלות אותו בכ-6% ולכן להערכתי כיום 32M ש"ח ($=4.06).
    - הון עצמי (לשיטתי): 15M ש"ח.

בניין ברוקלין (ב+ג) - חלק חברה:
    - NOI קיים: 4.33% (במגמת עלייה)
    - חוב: 10M ש"ח ($=3.5 להערכתי כיום 11M ש"ח ($=4.06).
    - שיערוך שלהם: 21M לפי $=3.58
    - שיערוך שלי: התשואה נמוכה מדי לשיערוך ויש להוריד אותו בכ-20% ולכן להערכתי כיום 19M ש"ח ($=4.06).
    - הון עצמי (לשיטתי): 8M ש"ח.

חובות:
    קדימה: 1M ש"ח.
    אגח א: 9M ש"ח (כולל הצמדה).
    אגב ב: 18M ע.נ

סיכום ביניים: אגח א ישולם כולו (ולכן אני נוקב אותו בש"ח) והנכסים הנותרים אחרי תשלומו הם 5M-10M+15M+8M = 18M. כלומר, מול 18M ע.נ. ניצבים נכסים של 18M ש"ח. תוסיף לכך שהחברה קונה לאט ובאדיקות את החוב ב-60 אג לע.נ ותקבל לכאורה אגח שאמור להיסחר באזור ה-85 אג לאגח (נסחר ב-63 אג לאגח). הבעייה היא שזהו אגח bullet, zero coupon המתבסס על מצבה של ארה"ב ועל מצבו של ה-$. כיוון שכל ארבעת הפרמטרים הנ"ל שליליים בעיני, העדפתי לא להציג את האגח. העניין הוא שככל שהזמן עובר האגח מתקצר (תשלום בעוד 1.5 שנים) והוודאות של המצב הולכת ועולה.
    מעבר לכך, אני מתרשם כי בעל השליטה עושה כל שביכולתו לשפר את מצב החברה - הוא המיר חוב של מספר מליוני שקלים במניות וביצע הנפקת זכויות של מספר מליוני שקלים. החוב הקטן יחסית (כ-30 מליון שקל), ההפרש הקטן יחסית בינו ובין שווי הנכסים (מספר בודד של מליוני שקלים במקרה הרע) והתנהלות בעל השליטה עד כה גורמים לי להעריך כי יהייה תשלום מלא.

מנגד, גם אם לא יהייה תשלום מלא, לאור מאמצי בעל השליטה ולאור הנכסים אני מעריך שכל הסדר באשר הוא ייתן תשואה נאה על המחיר של האגח כיום (פארי-118, נסחר ב-63).

אני מחזיק ממנו כמות בינונית (קנייה ב-51) ועדיין העדפתי לא להציג את האגח. באופן כללי איני אוהב אגחי bullet ואגחי zero coupon והשילוב שלהם ביחד גורם לי רתיעה קלה. עם זאת, המח"ם כבר די קצר ולכן אולי היה זה רעיון לא רע להציגו.

בברכה,

עידכון
    http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=754491
    כיצד אם בכלל זה משפיע על שיקול האחזקה באגח ?

הי reem,

כיוון שהנחנו מזרח אירופה == 0, אזי אין לכך השפעה על הניתוח. כמובן שהיה נחמד אם גם לפעילות במזרח אירופה היה ניתן לתת ערך ...

בברכה,

עידכון,

פשוט נעדכן את המאזן. אין לי פרטים לגבי החוב הספיציפי של הנכסים ולכן נניח שנשאר כשהייה. עידכון התשואות וערך ה-$ ייתן לנו הערכה חדשה לגבי הנכסים והסיכון:

נכסים:
    מזומנים: 5.5M ש"ח.

בניין ברוקלין (א) - חלק חברה:
    - NOI קיים: 6.6% (במגמת עלייה)
    - חוב: 15M ש"ח ($=3.59) להערכתי כיום 17M ש"ח ($=4.03).
    - שיערוך שלהם: 28.5M לפי $=3.92
    - שיערוך שלי: התשואה גבוהה מדי לשיערוך ויש להעלות אותו בכ-10% ולכן להערכתי כיום 32M ש"ח ($=4.03).
    - הון עצמי (לשיטתי): 15M ש"ח.

בניין ברוקלין (ב+ג+ד) - חלק חברה:
    - NOI קיים: 5.5% (במגמת עלייה)
    - תפוסה: 98%.
    - חוב: 10M ש"ח ($=3.59 להערכתי כיום 11M ש"ח ($=4.03).
    - שיערוך שלהם: 23M לפי $=3.92
    - שיערוך שלי: התשואה נמוכה מדי לשיערוך ויש להוריד אותו בכ-10% ולכן להערכתי כיום 21M ש"ח ($=4.03).
    - הון עצמי (לשיטתי): 10M ש"ח.

חובות:
    קדימה: 1M ש"ח.
    אגח א: 9.5M ש"ח (כולל הצמדה).
    אגב ב: 19.5M ע.נ

סיכום: אגח א ישולם כולו (ולכן אני נוקב אותו בש"ח) והנכסים הנותרים אחרי תשלומו הם 5.5M-9.5M+15M+10M = 21M. כלומר, מול 19.5M ע.נ. אג ב ניצבים נכסים של 21M ש"ח. עדיין נראה טוב והשתפר מעט מאז הפעם האחרונה.

הצעת רכש ל אגח ב 103 אג' מוגבל ל 8 מיליון אגח, פארי 119.5 למה בכלל למכור ולהסכים לתספורת? האם יש חשש כלשהו http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=829177

ציטוט פורסם במקור על ידי reem8 צפה בהודעה
    הצעת רכש ל אגח ב 103 אג' מוגבל ל 8 מיליון אגח, פארי 119.5 למה בכלל למכור ולהסכים לתספורת? האם יש חשש כלשהו http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=829177
    אף פעם לא עקבתי אחרי החברה והאגח הזה
    האמת מהלך מאוד מוזר פדיון מלא עוד חצי שנה והם מציעים הצעת רכש לפי מחיר שוק ( אפילו טיפה פחות ),אני אחקור קצת את החברה הזאת יותר לעומק, אבל באמת שאני לא רואה היגיון להסכים לזה, אם תהיה פה סוג של חדלות פרעון יש פה עילה ענקית לתביעה על המהלך הזה, אז אני מניח שהם סתם מנסים להרוויח מפחד של אחרים שיעדיפו להיפגש עם כסף עכשיו ולא עוד חצי שנה

טוב אז נברתי טיפה בדוחות החברה וזה מה שגיליתי
    דבר ראשוןן לחברה יש הערת "עסק חי"
    יש לחברה גרעון בהון חוזר
    על פי תזרים המזומנים שלהם מה שאמור לסגור את החור זה מכירת נכס בארה"ב ( התבצע לפני כשבועיים ) תמורת כ-4 מ' ש"ח
    ומכירת נכס בלטביה תמורת כ-9.6 מ' ש"ח ( לא הצלחתי להעריך את שווי הנכס, אבל נראה לי מהלך שסבירותו מאוד נמוכה )
    אז מה מצב הנושים?
    לחברה קופת מזומן של כ10.5 מ, ש"ח
    פקדון משועבד לטובת האג"ח של 3.5 מ' ש"ח
    ועד יתרת חייבים חצי מיליון ש"ח
    כמו כן לפני כשבועיים מכרה החברה נכס של חברה בת בארה"ב תמורת כ-4 מ' ש"ח

מול זה יש לנו חוב של 21.5 מ' לאג"ח ב'

מהלך הצעת הרכש לדעתי נובע מהעובדה שהחברה גם מבינה כי הסיכוי למכור את הנכס בלטביה קלוש

אם כי המלך יוצר לדעתי שסוג של דילמת אסיר לנושים
    אם ההצעה תתקבל כולה אז החברה תוכל לשלם בוודאות את תשלום כמו שצריך ב31 לינואר ב2014 חליתרת האגח שנשאר במחזור

במקרה שההצעה תיכשל יש לי ספק משמעותי ליכולת ההחזר המלא של החברה לאג"ח ואז יכול להיות שכולם יעברו תספורת (ואולי אף גדולה יותר)

בכל מקרה מי שמחזיק צריך לעשות את השיקולים שלו ולהחליט למה הוא נותן סבירות גבוהה יותר
    בשוק בינתיים המחיר עולה ל105ף, מה שנותן רוחות של היענות נמוכה להצעה, אבל יש עוד זמן

אם תהיה הענות מלאה להצעה, זאת תהיה הזדמנות טובה לקנות את האג"ח לפקיעה בינואר 2014

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות