היי פיראט וחברים..

עיינתי קצת בדוחות של פאנאגאיה וממש על קצה המזלג הייתי שמחה לשתף אתכם ברשמי..

החברה באמת עוסקת במישמש מוזר של נדל"ן מניב ויזמי בארץ ובחו"ל. עיינתי בדוחות ומה שישר צד את עיני היא אותה קרקע עלומה בסנט פטרסבורג. ראיתי את הווכוחים שלכם לגבי העיר ולדעתי הוויכוחים הללו לא רלוונטים. אני ספציפית לא מכירה את האיזור של סנט פטרסבורג אבל יכולה להגיד (במיוחד לך פיראט) שגם מקדם הפחתה של 40% לקרקע כפי שלקחת יכול להיות חסר משמעות. ולמה? הרי כולנו יודעים שהשאלה הגדולה באג"ח היא יכולת התזרים כמה תזרים יגיע חזרה לחברה על מנת לשרת את החוב. מנסיוני באיזורים הקרובים לרוסיה - בעיקר אוקראינה פשוט אין עסקאות נדל"ן!! זה לא משנה בכמה תעריך את הקרקע אתה פשוט לא יכול למכור אותה (ע"ע אולימפיה שנתקעה עם קרקעות באוקראיינה ששוות על הניירה עשרות/מאות? מליונים ולא יכולה להציא שקל משם ועוד) לכן הקרקע הזאת היא מאוד בעייתית ודרך אגב בלעדיה לחברה הון עצמי שלילי.

ממבט בדוח התזרים החזוי מתגלה הנעלם הגדול בדמות החזר הלוואות מחברות מוחזקות. שצריך לחקור אותו לעמוק ושם לדעתי קבור הכלב - לצערי לא הספקתי זה דורש עיון רציני..

קשה מאוד לחוות דעה לגבי החברה בלי לנתח ממש לעומק את הדוחות שלה אבל בחברה יש גורמי סיכון גדולים כמו מלאי קרקעות בחו"ל ומאידך פרויקטים בארץ (שגם אותם קשה להעריך) שאני מאמינה שהם שווים לפחות כמו ערכם בספרים אם לא יותר (הצפת הערך מגיעה בסוף הפרויקט).

את בעלי השליטה אני לא מכירה אבל אם הם כאלה מקושרים ואם הם הצליחו לבצע הנפקה בכזאת תקופה אז סחתין.

בקיצור: קשה לחוות דעה במבט ראשון הייתי חושבת שהתשואה נמוכה מידי לרמת הסיכון של החברה אך במבט שני חברה שבזמנים אלו מגייסת אקוויטי זה מראה על עוצמה יוצאת דופן (תלוי כמובן באיזה מחירים גויס החוב!! ברור לי שהרוכשים ביצעו בדיקה מקיפה ביותר)

פיראט אני נוסעת לחול בקרוב למספר שבועות אבל כשאחזור אני מבטיחה להתעמק יותר בדוחות ולהגיע למסקנה יותר חד משמעית. בנתיים אלו רשמיי

בכל מקרה מאחלת לכם שהתשואות רק ירדו (אם אתם מחזיקים כמובן)

לילה טוב