x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: שאלה לשחקן תל בונד 40

שאלה לשחקן תל בונד 40

שלום שחקן
    מהתבוננות על האגח שמרכיבים את המדד שמתי לב לדברים מדהימים - אגח בדירוג A נסחרים בתשואה של 1-1.5% (פחות ממקם) לעומתם אגח בדירוג B ומטה נסחרים ב 2.2.5%
    האם זה לא הזמן לקנות תעודת שורט על תל בונד 40 ?

אורח

Re: שאלה לשחקן תל בונד 40

ציטוט פורסם במקור על ידי Danielp
    אגח בדירוג A נסחרים בתשואה של 1-1.5% (פחות ממקם) האם זה לא הזמן לקנות תעודת שורט על תל בונד 40 ?
    שלום דניאל.

האגח שאתה מדבר עליו אינו נסחר בתשואה הנמוכה ממקם כיוון שהוא צמוד מדד ואילו המקמ שקלי.

אני אישית מאמין שלאורך זמן(שנה-שנתיים) יניב שורט על התל בונד 40 רווח נאה (ומדבר מפוזיציה), אך שים לב שזה לא דבר שיקרה במהירות.
    אני מצרף קישורים לנושאים קרובים שנידונו בפורום בעבר:
    viewtopic.php?f=85&t=9802
    viewtopic.php?f=85&t=10945
    viewtopic.php?f=85&t=9891
    viewtopic.php?f=85&t=10037

שיהיה בהצלחה.

הדברים שציין supgog מדוייקים אך אתה צודק לחלוטין בכך שזוהי הבועה המוחלטית כעת בבורסה. אין ספק שרמת המחיר הנוכחית אינה יכולה להימשך עוד זמן רב, ולכן המוסדיים וקרנות הגידור יושבים מזה זמן בשורט על מדדי התל-בונד. כמובן שיתכן שהמדד יוסיף לדשדש ברמות הנוכחיות עוד זמן מה אך לאורך טווח של חודשים בלבד מהיום צפוי תיקון משמעותי במדד, ולכן כל תיק חייב להכיל מרכיב זה.

ציטוט פורסם במקור על ידי Danielp
    שלום שחקן
    מהתבוננות על האגח שמרכיבים את המדד שמתי לב לדברים מדהימים - אגח בדירוג A נסחרים בתשואה של 1-1.5% (פחות ממקם) לעומתם אגח בדירוג B ומטה נסחרים ב 2.2.5%
    האם זה לא הזמן לקנות תעודת שורט על תל בונד 40 ?
    דניאל,
    א. כשמשווים תשואות אגחי"ם צריך לבודד בכל פעם פרמטר אחד ומנגד להשתדל ששאר הפרמטרים יהיו זהים או דומים עד כמה שניתן.
    ב. לדוגמה- באם רוצים למצוא מהי פרמיית הסיכון שהמשקיעים דורשים כיום בגין אג"ח קונצרני מדירוג A לבין ממשלתי, צריך להשוות אג"ח של חברות לממשלתיים בעלי מח"מ דומה ובעלי הצמדה זהה (לשקל, למדד או לדולר), כנ"ל באם רוצים לבחון מה הפרש הפרמיה בין דירוג A ל- B.
    ג. באופן דומה, ניתן להסיק מהן ציפיות האינפלציה של המשקיעים לטווחי זמן שונים, ע"י בחינת התשואות של אג"ח ממשלתי צמוד לשקלי (כאשר המח"מ עד כמה שניתן דומה בכל צמד שבוחנים) .

מעבר לכך, חשוב לזכור כי בסביבה של ריבית נמוכה מאד פרמיות הסיכון גם הן קטנות, ובסביבה של צפיות אינפלציה נמוכות מצטמק גם המרווח בין האפיק השיקלי לצמוד.
    מה שלא כך עם עקום התשואות, אשר על אף כי בצמוד עם מח"מ ארוך (11 שנה) התשואה נראית נמוכה (1.94%) היא עדיין פי 7.5 מאשר בצמוד עם מח"מ בינוני-קצר של 3.5 שנה (0.26%).
    דבר זה מוסבר בין השאר ע"י כך שהמשקיעים חוששים יותר מהאינפלציה בתקופה הקרובה מאשר מהעלאות הריבית של פישר, אולם בטווח הארוך, מרבית האנשים מבינים כי לא ניתן לקיים כלכלה בריאה עם ריבית ריאלית שלילית ואף לא אפסית.

בעניין שורט על תלבונדים או אגחי"ם קונצרניים, לטווח ארוך סביר מאד בעיני כי השורט צפוי להניב יותר מאשר הלונג, אולם יש לזכור כי פעולת שורט היא פעולה על הערך הנומינלי של מחיר האג"ח, אך מחירו הנומינלי עשוי בעתיד להיות מושפע משני גורמים מנוגדים (באם בוחרים לבצע שורט על אגחי"ם צמודי מדד) עליית ריבית וגידול בסיכון יורידו את מחירו הנומינלי אך האינפלציה תעלה את מחירו.
    לכן, אם כבר שורט על אג"ח צמוד הייתי שוקל להוסיף מכשיר שינטרל מעט את השפעת האינפלציה מבלי להיות יותר מדי פגיע לעליית הריבית, משהו כמו אג"ח ממשלתי צמוד עם מח"מ קצר (תעודת סל, לא אג"ח בודד) ובו להשקיע בלונג.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

תודה על התשובות
    מכיר בעובדה שהאגחים צמודים למדד וכו אבל הנחת הבסיס שלי קצת שונה
    אני מניח מניסיון שמספר חברות לא יצליחו לשלם את האגח ,במיוחד בסביבת אינפלציה עולה - ולכן ההצמדה לכלום שווה לכלום
    בקיצור לטעמי מרכיב הסיכון אינו נלקח בחשבון ולכן אני מתכוון להגדיל בשיטתיות את מרכיב השורט
    שאלה נוספת כיצד אפשר לעשות שורט על אגחים בצורה פרטנית ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות