x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: תמיר הון - 1084367

תמיר הון - 1084367

תמיר פישמן הון סיכון - מספר נייר 1084367:

התלבטתי אם לפרסם נושא זה, ך מיכוון שנשאלתי בפרטי על הנייר הרגשתי חובה לספר:

דבר ראשון למי שזוכר - בתשלום הקודם, הייתי בנייר זה ואכן עלה אז, רק שלאחר התשלום נפל על מתחת למחיר הקודם, ומכוון שתשלום דבידנד בה על חשבון מחיר השוק - נגרם בסופו של דבר הפסד למשקיע.

כעקרון, תמיד, מעצם תשלום דיבידנד - אין רווח ממשי למשקיע.

אך כאשר חברה מחלקת דיבידנד, בעיקר אחד שמן, משקיעים נוהרים למנייה - מה שמעלה את מחירה בשוק - ולכן פעמים רבות ניתן לעשות רווח הון מסוג הודעה שכזה.

בעבר הראתי כי אפילו מתשלום דיבידנד של פחות מ-25 (בקבוצת דלק) עשיתי תוך יומיים רווח הון של יותר מ- 6% בסביבת שוק יורד.

גם בפעם הקודמת, מי ששמע לי ויצא מנייר זה לפני מועד התשלום היה יכול לצאת ברווח.

אך חשוב להבין - כי אין בזה וודאות. בסופו של דבר אנו בעיקר מסתמכים על אי הבנה של משקיעים אחרים. אך נוכל לראות כי, כמו פעם קודמת, יכולת ההפסד שלנו מוגבלת ולכן עדיין יחס הסיכון/סיכוי יחסית טוב, במיוחד לטווח הארוך.

ולחישובים:

בסגירה היום ערך השוק של החברה עומד על כ- 48 מליון ש"ח. מתוכם החברה מאושרת לחלק 30 מליון בדבידנד.

מעשית אם היתה מחלקת כעת - המשקיעים היו מקבלים את כספם ומחיר השוק היה מתעדכן בהתאם. כך שבתשלום דיבידנ דלמעשה אנו מוציאים חלק מההשקעה שלנו, כך שאנו משלמים מס, ואם המנייה תעלה או אנו ממשים בהפסד נקבל בעתיד את המס ששולם.

למעשה מהתשלום עצמו אין רווח פוטנציאלי!

מה שקורה הוא שאנשים מסתכלים ורואים כי המנייה מחלקת דבידנד שמן מסוג זה יותר מפעם אחת. כך שיש שני סוגי משקיעים:

הראשון אומר, אני השקיע את כספי, הקבל את הדיבידנד הזה והמשיך להחזיק. אם החברה תחלק גם בעתיד דבידנד שמן - אני כבר יהיה ברווח!

השני אומר, אני השקיע את כספי, מחיר המנייה יעלה ואני המכור בין אם לפני ובין אם אחרי הדיבידנד בגלל שהדבר ימשוך משקיעים.

שני הסוגים גם מתחלקים לשניים:

אילו שמבינים שבדיבידנד עצמו אין רווח הון ואילו שלא מבינים זאת וחושבים שיקבלו את הדיבידנד ומחיר השוק לא ישתנה ולכן יצמח להם רווח הון מעצם החלוקה.

בהשקעה מסוג זה - דבר ראשון צריך להיות ההבנה כי מעצם החלוקה אין רווח. דבר שני שזה סוג מסויים של הימור לעתיד - או משחק של מי נשאר אוחז בסופו של דבר את המקל.

למי שרוצה להשקיע עבור העתיד - יעשה נכון יותר, לפי דעתי אם ימתין לאחר חלוקת הדיבידנד, בגלל שבטווח הקצר לאחר מיכן סביר להניח שירד.

למי שמשחק על הזמן הקצר - זה לקנות כמה שיותר מהר ולצאת ברווח כמה שיותר מהר.

כרגע המשחק הוא על שתי ההודעות הבאות - כמה דיבידנד יאושר ע"י הדירקטוריום, ומתי הוא יחולק.

אני מאמין כי יאושר הסכום המקסימלי או קרוב אליו וכי התשלום יהיה מהיר (שבועיים עד חודש מההודעה ליום הקובע).

כמובן שהודעה כזו תיהיה חיובית ותמשוך משקיעים נוספים - ולכן מחיר השוק צפוי לעלות.

בכל מקרה לא הייתי נשאר זמן רב לאחר היום הקובע - שכן אותם אנשים שלא מבינים כיצד מתרחש תשלום דיבידנד יוצאים כאשר הם רואים שמחיר המנייה נחתך בחצי (במקרה זה אף יותר).

כמו כן בסופו של דבר החברה מחלקת את המזומן שבקופה. זו לא חברה מרוויחה, אלא חברה שמשקיע את הכסף בחברות אחרות, כך שמעשית כמות הנכסים שלה מצטמצמת עם חלוקת הדיבידנד (כלומר היא באמת שווה פחות!)

דרך אגב אני רכשתי מהנייר כאשר הודיעו על הבקשה לבית המשפט ורכשתי כמה מנות, כך שאני מושקע במנייה זו - למען הסר ספק...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: תמיר הון - 1084367

ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
    תמיר פישמן הון סיכון - מספר נייר 1084367:

בכל מקרה לא הייתי נשאר זמן רב לאחר היום הקובע - שכן אותם אנשים שלא מבינים כיצד מתרחש תשלום דיבידנד יוצאים כאשר הם רואים שמחיר המנייה נחתך בחצי (במקרה זה אף יותר).
    שלום אלון,
    תודה על השיתוף ועל הלימוד, האם לא עדיף לצאת לפני היום הקובע? הרי הנייר ירד מיד לאחר
    היום הקובע.
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

כמובן שתלוי במחיר הנייר וביחס ההון החוזר לאחר מכן, אך כן סביר להניח כי עדיף לצאת לפני היום הקובע, שכן לתשלום אין משמעות של רווח הוני (כפי שנכתב) וביום האקס ניירות אילו בדרך כלל נוטים לרדת, כמו גם בתקופה שלאחר מכן (ראה מקרה קודם של תשלום דבידנד בנייר זה ממש!)
    אלון פיאדה

היי אלון
    האם ידוע לך אם משהו התחדש בנוגע להחלטה על תשלום דיבידנד בנייר זה.
    או מתי אמורה להתקבל החלטה בנושא.
    לא מצאתי ידיעות קשורות.
    תודה
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

לא, עדיין נמצאים בהמתנה להחלטת החברה על גובה סכום הדיבידנד.
    אלון פיאדה

Re: תמיר הון - 1084367 - תחלק כ-40% דיבידנד

אלון שלום.
    אכן המניה עלתה היום ועוד במחזור חריג (פי 5 מהממוצע). יצאה הודעה על חלוקת דיבידנד בסך 41.41368 אג',קובע 6.12.10, תשלום 23.12.10 - כ-40% דיבידנד.
    בברכה,
    יגאל

כן בנתיים המנייה כבר עשתה 15% בחודש מאז הפרסום.

מי שלא רוצה לקחת סיכונים מיותרים כדי לו לצאת לפני התאריך הקובע.

לאחר תאריך זה סביר כי מחיר המנייה בשוק תרד (מעבר לתיקון הטכני).

בנתיים, עם שוק חיובי, היומיים הקרובים יכולים להיות טובים...

בכל מקרה אני מאמין כי שווה להמשיך לעקוב, סביר כי בשנה הקרובה נראה בנייר עוד תשלומים כגון זה, אך עד אז המנייה יכולה לצנוח בחצי.

בכל מקרה אני מאמין כי משקיע צריך לבחון את השווי של החברה מול שווי השוק שלה - ולפי היחס הזה להיכנס, אך אני לא מנסה להתווכח עם השוק

בכל מקרה - עד לסיבוב הבא (שיהיה השלישי במספר),
    אלון פיאדה

זהו היום מכרתי סופית את כל האחזקות בנייר.

רווח של מעט יותר מ- 16% בכחודש, לא רע להשקעה בסיכון כה נמוך (אם לא נאמר אפסית).

כרגע אני מצפה שתרד בטווח הקצר והבינוני, אך גם אם לא אין זה משנה...

עד לסיבוב הבא... שיהיה לכולם בהצלחה.
    אלון פיאדה

תותח אתה
    תודה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות