x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: לאלון, שאלה בנושא מניות מול אג"ח קונצרני בזמן משבר..

לאלון, שאלה בנושא מניות מול אג"ח קונצרני בזמן משבר..

לאלון שלום,
    האם נכון לומר מניסיונך ומההסטוריה של התנהגות שוק ההון בישראל, כי בזמן משבר בד"כ התופעה הנפוצה היא "בריחת" ציבור המושקע במניות לכיוון האג"ח הקונצרני, ורק בשלב מאוחר יותר בריחה גם מהאג"ח הקונצרני?
    כלומר אם כך המצב, לכאורהלמשקיעים באג"ח קונצרני (כמוני), יש זמן מסויים לדלל/לממש את התיק תוך ניצול התופעה הנ"ל?
    תודה.

Re: לאלון, שאלה בנושא מניות מול אג"ח קונצרני בזמן משבר..

דבר ראשון יש לשים לב כי זהו המשבר הראשון בישראל שבו לציבור היתה יכולת והוא אכן היה מושקעה באגחים בכמות שמספיקה לבחינה.

נכון שה"שערים" נפתחו ב- 1985, אך ההנפקות הגדולות של המוסדיים התחילו רק ב- 2002 ומעשית מרבית הנפח בוצע בין השנים 2005 עד 2007 (יש שסופרים גם את 2004).

לכן - אין לנו התייחסות היסטורית אמיתית למעט - פעם אחת, המשבר הנוכחי!

אם ניקח אותו כדוגמה קשה לבחון את הירידות של שוק המניות ביחס לשוק האג"ח שכן הקריסה היתה מהירה. אך ניתן לומר כי שוק המניות הקדים מעט את שוק האג"ח בקריסה בעוד שוק האג"ח הקדים את המניות בעליות.

סביר להניח כי אכן הדבר יקרה כמו שתיארת, ואף סביר יותר אם ניקח בחשבון את יכולת הלמידה של הציבור וזכרונו (למרות שלא הייתי סומך על זה).

וכן - זוהי עוד סיבה טובה להיות באג"ח לעומת ההשקעה במניות, אך לא הייתי בונה על זה.

דבר ראשון בגלל שלדעתי נדרש לבחון גם את יכולת הרווח שלך.

באגחים הקונצרניים ה"בטוחים" - שם הדבר יהיה נכון יותר מהאגחים הספקולטיבית (כהגדרת השוק) - פוטנציאל הרווח שלך נמוך! במיוחד כעת (ע"פ כל ההסברים אותם סיפקתי בעבר).

ולכן השקעה במניות בעת עליות יכולה לקזז את הירידות הראשונות ועדיין להשאיר מרווח במקרה של קריסה - כך שהשקעה במניות בסופו של יום - תיהיה עדיפה יותר במבט לאחור!

דבר שני - לא ניתן לדעת אם השוק התנהג באותה צורה ובאותו אופן גם בפעם הבאה. יכול להיות שכן, יכול להיות שלא.

ישנם תרחישים של קריסת שוק האג"ח הקונצרי, מהמדרגה השנייה, בגלל אי תשלום של חברות שוליים, בעוד שוק המניות נותר יציב (באופן יחסי) בגלל שמבוסס על החברות מהמדרגה הראשונה.

שלוש - במקרה של משבר ייתכן (וכך אני מעריך שיהיה) - הקריסה תיהיה מהירה ביותר ויכולת היציאה שלך תפגע בגלל סחירות נמוכה של האגחים לעומת שוק המניות.

ארבע - ייתכן (ופה כבר נדרשת בדיקה) כי כרגע הציבור מושקע באופן ישיר ובצורה רחבה יותר בקרנות האגחיות, ואם הציבור יתחיל למשוך את כספו כמו פעם קודמת יתהפכו היוצרות בין שוק האג"ח לשוק המניות...

כמובן שמדובר בתרחישים בסבירות נמוכה, אך הם קיימים.

מה שאני מנסה לומר - היא שלמרות שאני מאמין כי ההנחה שלך אכן נכונה, לא הייתי בונה אסטרטגיית מסחר לפיה וכמו שאמרתי בעבר - עדיף להיות מחוץ לשוק בכלל מאשר להסתכן בסממנים מקדימים - אם אכן צופים משבר...

ובשביל להקדים תשובה לשאלה - אני לא חושב שכרגע אנו נמצאים על פי תהום, למרות שיכול להיות גל מימושים!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות