x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 27

נושא: שוקת קנויה צרה נובמבר

Re: שוקת קנויה צרה נובמבר

ציטוט פורסם במקור על ידי supgog
    ציטוט פורסם במקור על ידי shytrip
    העלות המקורית 1560 ותקציב התיקונים הוא 1330, שזה 2890 אז איך פוטנציאל הרווח הוא 230 ?
    צודק לגמרי, טעות משמעותית בחישוב (לא זוכר אפילו איך הגעתי ל230).

צריך לחשוב האם לשנות את תקציב השיפוצים או להסתפק ביעד רווח נמוך (מה עוד שבתיקון היום לא נתפסה לי אחת הפקודות והעלות היתה 140 במקום ה130 שהוקצב).
    לא רואה איך אתה יכול להסתפק ביעד רווח נמוך, לאור עלות העמלות של התיקונים. יש כאן עמלות של 32 אופציות (4 להקמת הפוזיציה ועוד 7*4 לתיקונים), ככה שזה מוריד חלק ניכר מיעד הרווח. כנראה שלפחות 200 שקל ברוטו (לפני עמלות) צריך להיות רף מינימום.

מה דעתך ?

..............

צריך לחשוב האם לשנות את תקציב השיפוצים או להסתפק ביעד רווח נמוך (מה עוד שבתיקון היום לא נתפסה לי אחת הפקודות והעלות היתה 140 במקום ה130 שהוקצב).
    קודם כל אומר שאני עוקב בעניין רב מאד אחרי האסטרטגיה הזו. אפשר יהיה להגיע למסקנות אחרי כמה חודשים.

לגבי ה 130 מול 140. קצת מפריע לי שהאסטרטגיה כל כך רגישה. זה מרמז שאולי השיטה היא לא Heavy Duty, אלא משהו יותר נידף ברוח כזה.

סאפ,

האם אתה מודע לשחיקה משני כיוונים שונים שאסטרטגיה כזו חשופה אליהם ?

1. השחיקה שאותה רואים בפשטות בכל יום שעובר, במידה והפרשי הדלתות + הפרשי הווגות אינם מתגברים על הפרשי הטתות (בין הקניות והכתיבות).
    2. שחיקה שניה היא מעט נסתרת יותר ונובעת מהתחדדות עקומי היווניות כפונקציה של זמן, או ירידה בסטיה (עקומי היווניות משתטחים רק במקרה הפוך- באם הסטיה עולה), כלומר- נניח שהמדד מתחיל להיות תנודתי, סטיית התקן עולה, אזי כל תיקון שהוא (תיקון 3 או 6 וכו') הופכים זולים יותר, אך מנגד, וזה מה שקורה במרבים ימי החודש, ככל שעובר הזמן התיקונים האחרונים (מס. 5,6,7) הולכים ומתייקרים, ולעומתם התיקונים הראשונים 1-4 נהיים זולים יותר.
    כתוצאה מכך:
    ערכם של התיקונים שכבר עשית (ושעליהם שילמת כסף) הולך ונשחק,
    וערכם של התיקונים שטרם ביצעת (ואשר נדרשים ע"מ לסגור קופסה) הולכים ומתייקרים.
    שחיקה זו אינה בולטת כל כך לעין אולם קיימת ולמרות שאינך "רואה" את הנגיסה בסיכויי התשואה שלך מהאסטרטגיה, היא קיימת וככל שעובר הזמן היא - מורידה את תוחלת הרווח, מקטינה את כדאיות השיפוצים האחרונים, ושוחקת את ההשקעה הכוללת שלך באסט'.

ע"מ שאסט' זו תצליח, צריך להיות חודש שמתחיל בסטייה מאד נמוכה, ואח"כ עושה אחד מהשניים-
    1. המדד בולע מנה רצינית של זחוג ומתחיל להתרוצץ ימינה ושמאלה ותוך כך מעלה את הסטייה (ומאפשר לך אפילו לצאת לפני הפקיעה עם הגעה ליעד רווח)
    2. המדד יוצא לטיול שנתי לכיוון אחד, צפונה או דרומה, לא חייב לטוס או לצנוח, אבל ממשיך בעקשנות לאותו כיוון מבלי להסתכל אחורה, ופשוט נכנס לתוך האסט' שלך, ואז- או ממשיך ועובר אותה או נתקע שם, ובכל מקרה מאפשר לך לסגור עליו קופסה בעלויות יחסית נמוכות (במספר מהלכים, או במהלך אחד של כמה סטרייקים במכה).

שני רעיונות:
    א. נסה לבצע סימולציה עם כזו אסטר' על החודשים אוקט' אוג' יולי 2010 (בכוונה לא ספט') ע"מ שתקבל תחושה בעניין השחיקה השניה שציינתי (אם חסרים לך מחירים יומיים, שלך לי מייל לפרטי)
    ב. נסה לחשוב על אפשרות להשתמש בקונדורים (באותו מרחק, ובאותו "מיפתח" כמו המרווחים שלך) כאשר אתה מתייחס אליהם "דואלית", כלומר, אל רבעיית האופציות הקרובות למדד- מתייחס כמרווחים קנויים ומשפץ בהתאם (חתירה לקופסה) ואל הרביעיה הרחוקה מתייחס בתור שוקת בינונית-רחוקה כתובה (ומוגנת) אותה את משפץ לפי כללי השוקת.
    צורה זו של אסט' אמורה להוזיל את העלות הראשונית בסכום גבוה יותר מאשר תצטרך להוציא על שיפוץ החלק שהתייחסנו אליו כאל שוקת כתובה,
    או לחילופין, אותה עלות ראשונית (השקעה ראשונית), אמורה לאפשר לך לפתוח אסט' שהיא מלכתחילה קרובה יותר למדד ותגדיל את את הסיכוי לסגור אותה ברווח.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

אורח

לא רואה איך אתה יכול להסתפק ביעד רווח נמוך, לאור עלות העמלות של התיקונים. יש כאן עמלות של 32 אופציות (4 להקמת הפוזיציה ועוד 7*4 לתיקונים), ככה שזה מוריד חלק ניכר מיעד הרווח. כנראה שלפחות 200 שקל ברוטו (לפני עמלות) צריך להיות רף מינימום.

מה דעתך ?
    מסכים לגמרי (וזו הייתה גם התוכנית המקורית), אך בגלל טעות בחישוב הקצאתי יותר מידי כסף לשני התיקונים הראשונים.

הסתכלות להמשך: לקירוב הבא יוקצו 160 ש"ח ולכל קירוב נוסף יוקצו 20 ש"ח נוספים.

יחד עם עלות של 1800 עד כה הדבר ישאיר רווח של 200 ליחידה.

תמיד גם קיימת התקווה של תנועה ארגסיבית של המדד שתאפשר (כפי שהיה בחודש הקודם שני) תיקונים יחד, דבר שחוסך מעט בעמלות או לחלופין תיקונים במחיר מוזל (במקרה של פתיחה בגאפ) .

מקווה שנראה מעט עליה בסטיה בימים הקרובים שתאפשר כתיבת שוקת בינונית בתקבול נאה על מנת להתגבר על השחיקה שמתחילה לאכול באופן מוגבר (והתקבול יאפשר הגדלת תקציבי התיקונים).

אורח

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס

..............

קודם כל אומר שאני עוקב בעניין רב מאד אחרי האסטרטגיה הזו. אפשר יהיה להגיע למסקנות אחרי כמה חודשים.

לגבי ה 130 מול 140. קצת מפריע לי שהאסטרטגיה כל כך רגישה. זה מרמז שאולי השיטה היא לא Heavy Duty, אלא משהו יותר נידף ברוח כזה.
    אני מקווה שלא אצטרך להתעסק באסט' הזו כמה חודשים ( = סטיה שתעלה ותאפשר לתפיסתי כתיבת שוקת עם תקבול שמצדיק את הסיכון).
    בינתיים זה לא נראה באופק, אך גם זה יגיע.

אורח

גיל, הרשה לי קודם כל להודות לך על התגובה המפורטת.

ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
    סאפ,

האם אתה מודע לשחיקה משני כיוונים שונים שאסטרטגיה כזו חשופה אליהם ?

1. השחיקה שאותה רואים בפשטות בכל יום שעובר, במידה והפרשי הדלתות + הפרשי הווגות אינם מתגברים על הפרשי הטתות (בין הקניות והכתיבות).
    2. שחיקה שניה היא מעט נסתרת יותר ונובעת מהתחדדות עקומי היווניות כפונקציה של זמן, או ירידה בסטיה (עקומי היווניות משתטחים רק במקרה הפוך- באם הסטיה עולה), כלומר- נניח שהמדד מתחיל להיות תנודתי, סטיית התקן עולה, אזי כל תיקון שהוא (תיקון 3 או 6 וכו') הופכים זולים יותר, אך מנגד, וזה מה שקורה במרבים ימי החודש, ככל שעובר הזמן התיקונים האחרונים (מס. 5,6,7) הולכים ומתייקרים, ולעומתם התיקונים הראשונים 1-4 נהיים זולים יותר.
    כתוצאה מכך:
    ערכם של התיקונים שכבר עשית (ושעליהם שילמת כסף) הולך ונשחק,
    וערכם של התיקונים שטרם ביצעת (ואשר נדרשים ע"מ לסגור קופסה) הולכים ומתייקרים.
    שחיקה זו אינה בולטת כל כך לעין אולם קיימת ולמרות שאינך "רואה" את הנגיסה בסיכויי התשואה שלך מהאסטרטגיה, היא קיימת וככל שעובר הזמן היא - מורידה את תוחלת הרווח, מקטינה את כדאיות השיפוצים האחרונים, ושוחקת את ההשקעה הכוללת שלך באסט'.
    השחיקה הראשונה שציינת היא ברורה אך באה גם לטובתי במקרה והמדד עבר את הכתיבות.
    ה"שחיקה" השנייה היא בעייתית יותר, אך איני מסכים בהכרח עם כך שהתיקונים שביצעת בהכרח נשחקים. זה נכון במקרה והמדד עומד במקום אך אם הוא מתקן לכיוון נקודת תחילת החודש הם מרווחים ואף מקטינים את התטא של השחיקה האמיתית.

ע"מ שאסט' זו תצליח, צריך להיות חודש שמתחיל בסטייה מאד נמוכה, ואח"כ עושה אחד מהשניים-
    1. המדד בולע מנה רצינית של זחוג ומתחיל להתרוצץ ימינה ושמאלה ותוך כך מעלה את הסטייה (ומאפשר לך אפילו לצאת לפני הפקיעה עם הגעה ליעד רווח)
    2. המדד יוצא לטיול שנתי לכיוון אחד, צפונה או דרומה, לא חייב לטוס או לצנוח, אבל ממשיך בעקשנות לאותו כיוון מבלי להסתכל אחורה, ופשוט נכנס לתוך האסט' שלך, ואז- או ממשיך ועובר אותה או נתקע שם, ובכל מקרה מאפשר לך לסגור עליו קופסה בעלויות יחסית נמוכות (במספר מהלכים, או במהלך אחד של כמה סטרייקים במכה).
    מסכים שפתיחת פוזיציה שכזו בסטיה נורמלית היא מסוכנת (אפילו בסטיה 16-17), מסטיה 14 קשה לרדת (למרות שאפשרי).
    בקשר לאפשרויות ההצלחה אתה שוכח את הסיבה לתיקונים שמבצעים. הרי אם המדד עלה 40 נקודות, קירבנו את הפוטים והמדד חוזר לנקודת ההתחלה (אפילו ללא עליה בסטיה) הרווח יושג.
    נדיר (ולא זכור) לי חודש בו לא היה 50-60 נקודות מרחק בין נמוך חודשי לגבוה חודשי.

שני רעיונות:
    א. נסה לבצע סימולציה עם כזו אסטר' על החודשים אוקט' אוג' יולי 2010 (בכוונה לא ספט') ע"מ שתקבל תחושה בעניין השחיקה השניה שציינתי (אם חסרים לך מחירים יומיים, שלך לי מייל לפרטי)
    ב. נסה לחשוב על אפשרות להשתמש בקונדורים (באותו מרחק, ובאותו "מיפתח" כמו המרווחים שלך) כאשר אתה מתייחס אליהם "דואלית", כלומר, אל רבעיית האופציות הקרובות למדד- מתייחס כמרווחים קנויים ומשפץ בהתאם (חתירה לקופסה) ואל הרביעיה הרחוקה מתייחס בתור שוקת בינונית-רחוקה כתובה (ומוגנת) אותה את משפץ לפי כללי השוקת.
    צורה זו של אסט' אמורה להוזיל את העלות הראשונית בסכום גבוה יותר מאשר תצטרך להוציא על שיפוץ החלק שהתייחסנו אליו כאל שוקת כתובה,
    או לחילופין, אותה עלות ראשונית (השקעה ראשונית), אמורה לאפשר לך לפתוח אסט' שהיא מלכתחילה קרובה יותר למדד ותגדיל את את הסיכוי לסגור אותה ברווח.
    אני שוקל לבצע גם כתיבה של שוקת בינונית על מנת להקטין את העלות והשחיקה אך אני סבור כי בסטיה הנוכחית היא תעשה יותר נזק מאשר תועלת.
    אמנם נקבל מעט תקבול אבל נצטרך תנועה חדה יותר על מנת לסגור ברווח את השוקת (שכן השוקת תסב הפסד בתנועה שכזו).
    על מנת לכתוב שוקת הייתי רוצה לראות את הסטייה עולה ל16-17 לפחות.

בקשר לחודשים קודמים, באוקטובר ביצעתי פוזיציה דומה (וגרידית בהרבה מבחינת יעד הרווח), בספטמבר אני משוכנע שהיא הייתה עובדת, באוגוסט כנראה שהייתה נסגרת בהפסד מכיוון שהתנועה למטה הייתה מגיעה לאחר שהייתי סוגר את הפוזיציה, אבל אילו הייתה נשארת לפקיעה הייתה מרוויחה (במדד 1165 בשבוע ניתן היה לקרב את כתיבת הפוט לפחות ל1140 בלי לחרוג מהתקציב).

אין לי ספק שזו אסט' בעלת סיכון (ואני סבור כי אין אסט' "בטוחות" במעוף), אך אני חושב שכאשר פותחים אותה בעיתוי נכון (זמן רב מהפקיעה,סטיה נמוכה מאוד) הסיכויי/סיכון לטובתך.

אורח

היום בבוקר החלטתי לנצל את הסטיה שעלתה (כחלק מלקחי ספטמבר) על מנת לכתוב שוקת בינונית על מנת לצמצם את השפעת השחיקה.

את השוקת כתבתי בבוקר, חשוף, בתקווה להרוויח מירידה בסטיה ואת ההגנות רכשתי לקראת הסיום (לא רציתי להשאר חשוף לסופש).

התרגיל לא כל כך עבד וההבדל בין כתיבת השוקת כפי שביצעתי לבין כתיבה עם הגנה לקראת סוף היום היה זניח ואולי בדיעבד עדיף היה להמנע מהסיכון.

בכל מקרה, השוקת שנכתבה:

P1200 -1 תקבול 460 ש"ח.
    C1320 -1 תקבול 290 ש"ח.

מוזר היה לראות את הפרש המחירים למרות הקרבה היחסית לצד העליון (נכתב במדד 126, כנראה שההנחה בשוק היא שעליות חדות לא יהיו אך ירידות יתכנו בהחלט.

לקראת סוף היום נקנו הגנות לשוקת:

P1180 +1 עלות 290 ש"ח.
    C1320 +1 עלות 85 ש"ח.

סה"כ תקבול מכתיבת השוקת: 375 ש"ח.

כרגע נמצאת השוקת במצב לא סימטרי כאשר למעלה רווח מקסימלי יתקבל רק במדד 1320 ואילו למטה יתקבל בטווח 1200-1240.
    הסיבה לכך היא התקבול העלוב שמקבלים על כתיבת הקולים וגם העובדה שכבר בוצעו שני תיקונים בפוטים.
    אם זאת, יש גם היגיון מסוים בטווח רווח גדול יותר בירידה מכיוון שבמקרה שכזה הסטייה צפויה לעלות.

כתוצאה מכתיבת השוקת נכנס תקבול נוסף שיאפשר הגדלת תקציב התיקונים, כעת אקציב לתיקון הבא (של השוקת הקנויה בלבד) 180ש"ח וכל תיקון נוסף יקבל 30 ש"ח יותר מקודמו.

נשארו חמישה תיקונים לבצע ותקציב כולם יחדיו הוא 1200 ש"ח. דבר זה ישאיר פוטנציאל רווח של 375 ש"ח (העלות הנוכחית היא 1425 ש"ח) שחלקם כמובן יוקצו להרחקת השוקת הכתובה בעת הצורך,
    או לסגירתה במקרה שאחשוב שעלות הסגירה מצדיקה זאת (כזכור המטרה היא להשאיר 200 ש"ח רווח ברוטו).

קישור למצב הנוכחי:

http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/7607

אורח

בניסיון להשיג עוד מעט תטא (או ליתר דיוק, להקטין את הקיימת), ביצעתי היום הרחקה של ההגנה של השוקת הכתובה בפוטים.

העקרון המנחה הוא שאם נראה המשך ירידות (לא חדות), אז בדרך כבר תעבור האסט' ברווח המטרה ותתבצע סגירה מוקדת.

חשבתי גם לבצע את הפעולה המקבילה בקולים, אך גיליתי שמקבלים עליה 15 ש"ח אז וויתרתי.

בוצע:

P1170 +1 עלות 190 ש"ח.
    P1180 -1 תקבול 250 ש"ח.

סה"כ תקבול 60 ש"ח.

קישור למצב הנוכחי:
    http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/7607

אורח

לאחר שכבר שקלתי ברביעי לסגור את השוקת בערך מאוזן על מנת להמנע מהשחיקה של סוף השבוע הגיע יום חמישי ועשה עבודה לא רעה.

שני תיקונים הצלחתי להכניס באותו היום, שניהם בקולים כמובן, וכעת השוקת נראית במצב יותר בריא.

התיקון הראשון:

C1280 +1 עלות 590 ש"ח.
    C1290 -1 תקבול 370 ש"ח.
    C1310 -1 תקבול 125 ש"ח.
    C1320 +1 עלות 85 ש"ח.

סה"כ עלות תיקון: 180 ש"ח.

תיקון שני בוצע לקראת סוף היום:

C1270 +1 עלות 710 ש"ח.
    C1280 -1 תקבול 460 ש"ח.
    C1300 -1 תקבול 165 ש"ח.
    C1310 +1 עלות 100 ש"ח.

סה"כ עלות תיקון: 185 ש"ח (ותודה לשחקן שגרם לי לחכות עם התיקון לסוף היום).

עד כה עלות האסט': 1730 ש"ח.
    נותרו שלושה תיקונים לבצע, הקרוב יקבל 240 ש"ח וכל תיקון אחריו יקבל 30 ש"ח יותר.

סה"כ עלות משוערת לאחר התיקונים: 2540 ש"ח.
    לוקח בחשבון אפשרות של המשך ירידות שיחייב הרחקה של הפוטים הכתובים ולכן שומר תקציב לכך.

ניתן לשים לב שהשחיקה כעת באה לטובת האסט' מכיוון שהמדד נמצא בתוך הכסף.

במקרה של עליות אצטרך להתאמץ לבצע את התיקונים האחרונים ולמעשה להשאר עם השוקת הכתובה בלבד (כך או כך, מתכנן לסגור עד סוף יום חמישי הבא).
    המשך ירידות (מתונות בלבד) בראשון ישרת את האסט' ואולי יאפשר סגירה מוקדמת (נקודת שיא הרווח נכון להיום עומדת איפשהוא באיזור 1233).
    ירידות חדות יחייבו הרחקת הפוטים הכתובים , אולי תוך כדי מכירת הקול 1270 והפיכת האסט' לשוקת כתובה סטנדרטית.

דרך אגב, הסטיה שעלתה יפה בינתיים מורידה מאטרקטיביות האסט' הזו ולכן כנראה שבחודש הבא אנהל שוקת כתובה בלבד (אלא אם תחזור לרדת בקרוב).

הי סאפ,

ממה שאני רואה, בסופו של דבר, די נפגשנו בתוכנית הניהול של האסט', וההבדל העיקרי הוא בשוקת הכתובה- כאשר אני ביצעתי אותה ביחד עם הקנוייה ואתה המתנת ע"מ שהסטיה תעלה טיפה ותקבל עליה יותר כסף.

כעת אני מתלבט כיצד לפעול בקולים ביום א', האם למכור את 1270, להכניס כסף ולהפוך בכך את 1280לחשוף, ואת 1310 + 1300 למרווח כתוב, או לכתוב עוד 1280 + לקבל כסף וולהפוך את 1370+ 2 של 1280 למרווח יחס, או לכתוב 1280 ולקנות 1390 ולהפוך אותם לפרפר + להכניס כסף.

בכל אופן, צפוי המשך מעניין בשבוע הבא, ויש עוד שבועיים לפקיעה שזה המון זמן בשביל לזוז עוד שני סטרייקים.
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות