x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 27

נושא: שוקת קנויה צרה נובמבר

אורח

שוקת קנויה צרה נובמבר

לאחר חודש מוצלח למדי באוקטובר,
    viewtopic.php?f=128&t=10683
    , הגיע הזמן להתחיל לחשוב קדימה. הפעם אני שוב אבצע במס' נמוך של יחידות, אבל כזה שיגרום לי לעקוב אחר המתרחש.

הסטיה עדיין נמוכה, דבר שמסכן את הכתיבות אך נותן פוטנציאל לקונים.

הקניה המוקדמת היא בכוונה לנסות להרוויח מתנודתיות לקראת פקיעת אוקטובר ונראית לי שווה את הסיכון כיוון שהשחיקה בשלב זה כמעט ואינה קיימת, מה עוד שהיום הסחירות באופציות נובמבר אפשרה לבצע פעולות בלי לשלם יותר מידי על הפרשי מוכר/קונה.

מקור נוסף לאופטימיות להצלחתה של שוקת נוב' נובעת מישיבת הפד בתחילת החודש בה צפוי להודיע ברננקי על תוכנית תמריצים חדשה, דבר שצפוי לגרום לרעש ותנודתיות.

החודש אני אנסה לממש את לקחי החודש שעבר בתקווה להגיע לסגירה מוקדמת של הפוזיציה.

הפתיחה התבצעה היום במדד 1170.

ביצוע פתיחת השוקת:

P1220 -1 תקבול 730 ש"ח.
    P1250 +1 עלות 1390 ש"ח.
    C1290 +1 עלות 1410 ש"ח.
    C1320 -1 תקבול 510 ש"ח.

סה"כ עלות: 1560 ש"ח.

השוקת הפעם נמצאת עם כתיבות במרחק שלושה סטרייקים, דבר שמגדיל את פוטנציאל הרווח אך גם את הסיכון (הכתיבות יקורבו למרחק שני סטרייקים בהנתן עמידה ממושכת במקום שלא תאפשר שיפוצים).

פונטציאל הרווח הוא 1440 ש"ח, וכמות התיקונים הנדרשת על מנת להגיע לקופסא היא 7.

התקציב לתיקונים יהא כך (בהנחה שלא אדרש לקרב את הכתיבות):
    תיקון ראשון: 100 ש"ח.
    כל תיקון נוסף יקבל 30 ש"ח יותר מקודמו.

סה"כ תקציב לתיקונים 1330 ש"ח, דבר המשאיר אפשרות רווח של 230 ש"ח ליחידה.

הסכום הגבוה ביותר שיהיה בסיכון הוא 2140 ש"ח, לאחר ארבעה תיקונים, ולכן מדובר ביעד רווח חודשי של 10.7%.

כמסקנה נוספת מהחודש הקודם, אם נראה את הסטיה עולה (דבר שיניב רווח לשוקת אך יגדיל את הסיכון לירידה בסטייה) אבצע כתיבה של שוקת בינונית על מנת לנסות לאזן מעט את השחיקה.

במקרה שיתבצע אחד מהתיקונים ה"לא רגילים" (כתיבת שוקת או קירוב כתיבות) אעדכן את המספרים.

שיהיה חודש טוב.

אורח

Re: שוקת קנויה צרה נובמבר

שבוע הפקיעה שעבר לא ספיק את התנודתיות הדרושה והשוקת נשחקה לה בכמה עשרות שקלים ליחידה (גם הסטיה לא עלתה באופן משמעותי).

כעת אני מסתכל קדימה, לקראת ישיבת הפד הקרבה ומאמין כי התנודתיות עוד תגיע.

כך או כך, לינק למצב הפוזיציה:
    http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/7607

שיהיה חודש חדש ומוצלח.

סאפגוג בוקר טוב.

היות ובחרת לכתוב 3 סטרייקים מהקניה ולא בכתיבה צמודה אתה נתון ל"לסיכון יתר של שוק עומד.

על כן, נראה לי נכון לבצע כתיבה רחוקה חשופה שתיתן לך איזון לשחיקה, וככל שיחלוף הזמן , ויחד עם השפעת הטאטא לקרב את הכתיבות הרחוקת למרכז.

במחירי סגירה של אתמול כתיבה של 1150/1390 מרחק 12 סטרייקים תיתן 135 ש"ח.לחילופין אם לא רוצים כתיבות חשופות ניתן לכתוב שוקת רחוקה מוגנת שתיתן סכום דומה.

תזכור כי במידה ותהיה תנועה מהירה לאחד הצדדים , התנועה תעבור דרך "הרווח" שלך.

אגב, שים לב כי משה פתר בעיה זאת בדרך של כתיבה נוספת של ההגנה הצמודה ביחס של 1:10 , דהינו רכישה של 9 וכתיבה של 10 צמוד לו וכך הקטין את סיכון השחיקה מצד אחד ומצד שני מוגן 10 סטרייקים למעלה עם הכתיבה העודפת.

אורח

ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
    סאפגוג בוקר טוב.

היות ובחרת לכתוב 3 סטרייקים מהקניה ולא בכתיבה צמודה אתה נתון ל"לסיכון יתר של שוק עומד.

תזכור כי במידה ותהיה תנועה מהירה לאחד הצדדים , התנועה תעבור דרך "הרווח" שלך.
    אהלן סאן.
    אכן השוקת שלי נתונה לשחיקה במקרה של שוק עומד, אך צריך לבחון את כתיבת השוקת במספר תסריטים.
    במקרה של ירידה של 3-4% המלווה בעליה בסטיה, לדעתי אוכל לסגור את השוקת שלי ברווח, לעומת זאת,אם אשלב שוקת כתובה הירידה והעליה בסטיה יכולים להסב נזק כך שלא אצליח לסגור מתנועה כזו.
    הדבר אמור גם למעלה, אך שם נדרשת עליה משמעותית יותר עקב הירידה בסטיה.

תסריט נוסף שרצוי לשקול הוא אירוע ביטחוני. במקרה של כתיבת שוקת (ואני מניח שאתה מתכוון שכמה יחידות) חשופה, תרחיש כזה עלול להוביל לנזק עצום.

אורח

אתמול בוצע הקרוב הראשון.

בסביבות השעה 16:00 ניצלתי את העליה במדד על מנת לקרב את הפוטים.
    לאחר התעקשות מסוימת על המחיר גם הצלחתי לעמוד בתקציב של התיקון (למרות שיכל באותה המידה לברוח לי).

התיקון שבוצע:

P1220 +1 עלות 450 ש"ח.
    P1230 -1 תקבול 600 ש"ח.
    P1250 -1 תקבול 990 ש"ח.
    P1260 +1 עלות 1240 ש"ח.

סה"כ עלות תיקון: 100 ש"ח.

לקירוב הבא אני מקצה 130 ש"ח (וייתכן בהחלט שקירוב פוטים נוסף יתאפשר כבר היום, במידה ונראה עליה נוספת של כ0.5% להערכתי).

קישור למצב האסט':
    http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/7607

העלות המקורית 1560 ותקציב התיקונים הוא 1330, שזה 2890 אז איך פוטנציאל הרווח הוא 230 ?

שלום suppog,
    האם יש לך "שיטה" לבצע קירובים כך שהשוק לא יברח או שאתה עושה הכל במחירי השוק?

אורח

ציטוט פורסם במקור על ידי shytrip
    העלות המקורית 1560 ותקציב התיקונים הוא 1330, שזה 2890 אז איך פוטנציאל הרווח הוא 230 ?
    צודק לגמרי, טעות משמעותית בחישוב (לא זוכר אפילו איך הגעתי ל230).

צריך לחשוב האם לשנות את תקציב השיפוצים או להסתפק ביעד רווח נמוך (מה עוד שבתיקון היום לא נתפסה לי אחת הפקודות והעלות היתה 140 במקום ה130 שהוקצב).

אורח

ציטוט פורסם במקור על ידי dfrog
    שלום suppog,
    האם יש לך "שיטה" לבצע קירובים כך שהשוק לא יברח או שאתה עושה הכל במחירי השוק?
    בעיקרון אין לי שיטה מיוחדת, אך לרוב אני פועל כך:
    נניח שאני מעוניין לבצע תיקון בעלות 130.
    אני מחכה עד שעלות ביצוע מיידי של התיקון (ארבע פעולות) מגיעה לכ150 שקל.

כעת אני שם את כל הפקודות במחיר הטוב ביותר שאינו ביצוע מיידי.

כעת יש שתי אפשרויות.
    הראשונה והעדיפה- השוק עומד במקום והפקודות מתבצעות במחיר נמוך (עלול להיות אפילו 110 במקרה זה כיוון שההפרש בין המוכר לקונה עומד על 10 שקל לכל אופציה).

המקרה הנפוץ- מתרחשת תנועה לאחד הצדדים. שתי אופציות מתוך הארבע נתפסות במחיר הנמוך. אם יש מזל מספיקים לבצע את השתיים הנותרות במחיר של ביצוע מיידי (מוביל ללעלות 130 לתיקון), אם לא אזי מבצעים בכל זאת במחיר השוק (היום הצלחתי לתפוס אחת מהן וכך סיימתי את התיקון על 140 שקל).

כמובן שיש בכך סיכון- תנועה פראית אמנם תגרום לשתי אופציות להתפס (ולהכנס להפסד) והשתיים האחרות יעלו ב20 שקל או יותר (ואז העלות תהא גבוה מ150).

לרוב אני מניח שאני מצליח לשפר במעט את המחיר שהייתי מקבל בביצוע מיידי, אך זה לא תמיד תופס.

אפשרות נוספת שקיימת היא כזו: נניח כי אני מחכה לעליה קלה במדד על מנת לבצע את התיקון.
    כעת צריך להעריך מה יהיו עלות האופציות במדד היעד ושליחת פקודות רק על צד אחד.
    לדוגמא אני מניח שב1281 אצליח לבצע את התיקון, אני שולח פקודת קניה בלבד לפוט (כמובן במחיר שבו אני צופה שתהא האופציה אם אכן המדד יעלה) .
    אם עושים זאת מספיק מוקדם אתה תופס "מקום טוב" בתור של המחיר הנ"ל.
    אם אכן הפקודה מתבצעת מבצעים מיד את הפעולות המשלימות במחיר שוק.
    כך ניתן להרוויח את ההפרש לפחות על צד אחד של התיקון, אך הבעיה היא שצריך לדעת להעריך במדויק את העלויות ובזה לפעמים אני מפספס.

בעיה נוספת שיכולה להיות בכל דרך היא ביצוע חלקי בצד אחד או משהו בסגנון, אבל בינתיים לא יצא לי (אלא אם מבצעים באופן מיידי).

אורח

תיקון שני בוצע היום (בפספוס קל של מחיר היעד לתיקון).

התיקון:

P1230 +1 עלות 490 ש"ח.
    P1240 -1 תקבול 640 ש"ח.
    P1260 -1 תקבול 1070 ש"ח.
    P1270 +1 עלות 1360 ש"ח.

סה"כ עלות התיקון: 140 ש"ח.

לינק למצב הנוכחי:
    http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/7607

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך