שלום - דבר ראשוןפורסם במקור על ידי שם במה
![]()
שימי לב לקונטקסט שבו נאמרו הדברים.
דבר ראשון, גם באותו הצאט שנערך לפני שבועיים, ציינתי כי אני נמצא בהשקעה גדולה יותר היום במניות ולא באג"ח, אך אני מתכוון להתחיל לנייד מכיוון המניות לאג"ח. (מיד נחזור לזה)
בנוגע לשאלה המקורית - התבקשתי לספק חלופות להשקעה באג"ח ה"סולידי", כרגע השקעה במניות של חברות מסויימות עדיפה על השקעה באג"ח "בטוח" (בהגדרתי) ובוודאי שהשקעה באג"ח ה"סחירות" בעלות ה"סיכון הגבוהה" אינה מתאימה לכולם - ולכן השקעה דווקא בתחום המנייתי יכולה להיות חלופה (בעיקר תחת ההנחה כפי שנכתבה במקור - על הוצאת ההשקעה ע"פ סימני שוק האג"ח!).
כמו כן אחת החלופות, והחלופה הראשונה שציינתי, היתה פשוט השארת חלק מזומן גדול יותר. ונכון להיום חלק (למרות שקטן ממה שהייתי רוצה לראות) אכן נמצא פשוט בחוץ.
לגבי המעבר מהשקעה במניות להשקעה באג"ח, כפי שנכתב, זהו כמובן מהלך שלוקח זמן (ולפחות אני עדיין לא ביצעתי אותו). זוהי כוונתי בטווח הבינוני, אך בטווח הקצר, כל עוד השוק ממשיך לעלות ולא נראים ניצנים של התפכחות מצד המשקייעם - אני לא רואה סיבה לא לנצל את הזרם.
אני מזכיר כי יש לי החזקה גדולה ביחס לתיק במכתשים אגן (מימנה אני מצפה לצאת בקרוב) ובכור (שהיתה מלחתחילה השקעה לטווח ארוך).
כמו גם במניות חברות הדלק הגדולות - אבנר ודלק קידוחים והשקעה יותר ספקולטיבית במודיעין, בנתיים עם רווחים של 50% ו-30% בהתאמה.
שאותם אני מתכוון לממש כחלק מהמעבר חזרה לאג"ח.
אך חשוב להבין כי המעבר לאג"ח יהיה בשני שלבים:
(1) השקעות ע"פ אירועים - אם יצוצו הזדמנויות מעניינות (ואני מצפה שיהיו לא מעט מסוג זה לקראת סוף השנה), אז יהיה (ויש) כרית מזומנים גדולה בה ניתן יהיה לעשות שימוש לשם השקעה נקודתית.
(2) המתנה - שוק האג"ח למעט מספר ניירות (אליהם דשנו רבות בפורום!)
פשוט נמצא במחירי םגבוהים מדי. לכן למעט באותם נקודות - גם החזרה לאג"ח מתוכננת להיות איטית ובתקווה מתוך מזומנים ולא במעבר ישיר מהמניות.
כמובן שכל זה יכול להשתנות אם נראה פריצה והמשך סממנים חיוביים! אין טעם להפסיד את העליות בסבב האחרון. זכרו כי כיחידים יכולת התגובה שלנו טובה יותר מזו של המוסדיים ואנו יכולים לממש תיק (גם אם בירידות) בזמן קצר!
אני מעדיף להיות במניות ולספוג ירידה של 10% כאשר אותם מניות עושות לי מספר אחוזים בשבוע (בדיוק כפי שאני אומר שעדיף להפסיד 10% מעליות ולא להכנס בירידות) - פשוט כי לא ניתן לצפות את נקודות השיא, אך כדאי לנצל את המגמה עד תום.
נראה לי שנרחיב על זה היום בצאט, מוזמנים...