x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: לאלון, שאלה בנושא "אסטרטגיית המתנה" במיסחר אג"ח...

לאלון, שאלה בנושא "אסטרטגיית המתנה" במיסחר אג"ח...

היי אלון ותודה על עצותיך,
    כמשקיע /סוחר/אחד שמעוניין למקסם רווח מההון שברשותו וכיום מנהל בעיקר תיק אג"ח קונצרני, אני מתמודד כבר זמן רב עם השאלה דווקא בזמן שאני מורווח מהתיק כללית..
    יש אגח"ים שאני מחליט למכור אם בגלל שהגיעו לפארי, או התשואה פחות מ5% , או מסיבות אחרות הקשורות ברווח ההון, ואז יש לי לכאורה "צרות טובות", מה אני עושה עם הכסף והרווחים? לשים במק"מ, ניראה לי קצת פאתטי ואידיוטי,מאידך הולכת ומצטמצמת מאוד רשימת האגח"ים "הבטוחים יחסית" המסוגלים להניב רווח הון בנוסף לקופון, כלומר רובם ככולם הגיעו כבר או אפילו עברו את הפארי ואני מרגיש צורך למכור.
    מה עושים עם הכסף לדעתך בזמן המתנה? האם נכון להיום לדעתך האג"ח הקונצרני צמוד/לא צמוד מיצה את עצמו ? או שעדיין ובתפיסה שלך תמיד יש ויהיו הזדמנויות.
    אם יש לך דוגמא או שניים להמחשה אודה לך מאוד.
    בתודה מראש!

Re: לאלון, שאלה בנושא "אסטרטגיית במצנה" במיסחר אג"ח...

שאלה מצוינת
    גם אני אשמח לשמוע את תשובת המומחה...

מצטרף לשאלה
    גם אני נתקל באותם חיבוטים היכן להשקיע את החלק האגח"י של התיק
    כעת כשלא נותרו אגחי"ם קונצרניים ראויים בשפע.
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

שלום לכל השואלים,

שמח לראות את ההתעניינות בנושא...

אכן זוהי אחת הבעיות היום בשוק, כאשר מרבית האגחים הגיעו למצב שאין ביכולת להניב רווח הון משמעותי וקיים חשש כי במקרה של תיקון/נפילה/משבר מחירי השוק שלהם ירדו/יקרסו.

לעומת זאת מה הטעם לשים את הכסף בריבית אפסית שאינה צמודה אפילו למדד בתוכניות בבנקים או להשאיר את הכסף נזיל.

מהצד השני, הניירות (בעיקר באג"ח) שנשארו "למטה", כנראה יש לכך סיבה, ובכל מקרה לא היינו רוצים לשים את כל הביצים בסל אחד, נכון?

לפני שנתחיל בפירוט אומר רק דבר אחד - אין תשובה ברורה או פתרון קסם!

כאשר הריבית במשק נמוכה, השקעות חסרות סיכון לחלוטין אינן יכולות להיות בתשואה גבוהה, גם השקעות בסיכון נמוך נוטות לעיתים קרובות להיות מתומחרות בתשואה נמוכה מאוד לאחר פרק זמן של עליות ודשדוש שכן הן נהיות החלופות, מה שגורר נהירה והורדת התשואה שלהן - מעגל הכסם...

אך שימו לב, ישנם כמה חלופות (גם אם לא פתרונות) שנדרש לבחון:

(1) דבר ראשון נזילות הינה פגע רע שיש להימנע מימנו בכל מחיר. נכון שאנו מפסידים פוטנציאל ואפילו מפסידים בפועל (בגלל שחיקה של ערך הכסף - אינפלציה) כאשר הכסף יושב במזומן או אפילו בתוכניות חיסכון על בסיס יומי/שבועי...

אך - אם אנו צופים כי בעתיד הנראה לעיין יצוצו הזדמנויות, המתנה בחוץ היאפתרון טוב.

אני תמיד מעדיף להחזיק 95% מהזמן את הכסף בחוץ ולפעול נקודתי מול הזדמנויות - התשואה זהה (ולעיתים אף גדולה יותר) והסיכון נמוך משמעותית.

וזה מוביל אותנו לנקודה השנייה...

(2) שימוש בכסף להשקעות נקודתיות לטווח זמן קצר (ימים עד שבועות) מול ניירות שצפויים בהם מהלכים ואירועים!

מלחתחילה, מי שמכיר אותי יודע שגם בזמנים רגילים אני נוהג לסחור בדיוק כך, קנייה לפני תשלום ומכירה אחריו, קנייה עם הודעה חיובית, או לאחר נפילה בגלל הודעה שלילית שאינה מוצדקת.

בשביל לעשות את זה מלחתחילה צריך כסף נזיל! כך שלא מדובר בסתירה...

(3) העברה להשקעות אחרות:

ובהשקעות אחרות, לעומת השקעות באג"ח, מדובר על השקעות במניות או השקעות מחוץ לבורסה.

(א) השקעה במניות:

אחד החוקים הראשונים שאנו לומדים בהשקעות הוא כי כאשר האגחים של החברה שנסחרו בעבר כפושטי רגל לעתידמתחילים לעלות במחיר השוק שלהם - ההשקעה העדיפה תיהיה המנייה ולא האג"ח.

כל עוד האג"ח מבטיח תשואה טובה ובמקביל בטחון, יש עדיין סיבה להשאר באג"ח.

כאשר התשואה של הניירות יורדות מתחת לערך מסויים (בתלות בריבית השוק) - לא נותר יתרון גדול לאג"ח ולכן ישנו יתרון גדול למניות - אז הציבור עובר למניות. מה שגורם לעליית ערך שם.

מי שעוקב אחרי יודע כי בחודש שלישי-רביעי יצאתי מהשוק וחזרתי רק בסוף שיש-תחילת שביעי, כאשר מחודש שמונה אמרתי שאני שם עדיפות למניות וכי היום אני נמצא 80% במסלול המנייתי ולא באג"ח.

יש לזה סיבה. אני לא סוחר באגחים עם תשואה נמוכה (ועבורי נמוך זה פוטנציאל רווח הנמוך מ-15-20% ותשואה שנתית של 8-10%), כך שאני עוד יותר מצומצם באפיקי ההשקעה שלי באג,ח מהציבור ,הנורמלי".

אז כן - לדעתי כל עוד השוק ממשיך לעלות מעבר למניות יכול להיות פתרון טוב, עבור מרבית המשקיעים. חשוב לזכור כי במניות ניתן להתמקד בחברות סחירות בעלות תנודתיות נמוכה , כך שגם במקרה של משבר יהיה ניתן לצאת (אך עבור תשואה משלמים בסיכון - אין מה לעשות).

אני אישית מאמין כי העליות עוד לא מוצעו בשוק המניות בעוד בשוק האג"ח יהיה קשה להמשיך לראות עליות בחודשים הקרובים (אך אמרתי את זה גם לפני חודשיים).

בכל מקרה אני מאמין כי כאשר נתחיל לראות ירידה בשוק האג"ח וחזרה לריביות גגבוהות יותר (במיוחד אם לא יגרמו תוך עליה של הריבית במשק) - עדיף יהיה למשקיע להיות בחוץ בנזילות ולא באפיקים המניתיים והאגחים.

(ב) השקעה שלא בשוק:

זה אומנם לא מתאים לכל אחד, אבל השקעה מחוץ לשוק ההון, כגון נדלן, עסקים (ופיתוח עסקי), או השקעה שלא בשוק הישיר (סחורות ומט"ח) - יכולים להוות אופציה בתלות בגודל התיק...

זהו גם זמן טוב ללמוד על נושאים אילו ולהחשף לתחומים אחרים... אך זה לא עונה ישירות על השאלה אז נמשיך אלאה.

(4) אפשרות אחרת, שמרבית המשקיעים בוחרים היא מעבר לניירות עם התשואה הגבוהה.

ולמרות שישנם ניירות שלדעתי ניתן לעשות אליהם 20% ויותר שנתיבסיכון נמוך מאוד (פורט בעבר בפורום ובצאט) אני מאמין כי נדרש לדעת לברור בין האפשרויות כי מה שהיום נסחר כזבל - סביר להניח כי אכן - זבל...

כמו כן אלו הניירות שעלולים להפגע ראשונים במחיר השוק בגלל הסחירות הנמוכה בדרך כלל וההתמקדות של סוחירם מיומנים בהם, במקרה של חזרה לירידות - לכן נדרש לעקוב אחריהם בצורה טובה יותר - שכן אני מאמין שדווקא הם יהיו הסנונית הראשונה לסמן למשקיעים את גל הירידות הבא.

לסיכום:

כמו שאמרתי אין נוסחאות קסם. ריבית נמוכה גוררת תשואה נמוכה באפיקים הבטוחים/סיכון נמוך.

חזרנו לזמנים נורמליים (ולדעתי אף מתומחר גבוה מדי בחלק מהמקרים) ולכן אין לצפות לתשואות כמו שהיו לנו ב- 2009.

הם עוד יחזרו במשבר הבא, אך כרגע - ללא סיכון, לא ניתן לקבל תשואה עודפת.

אני אומר, חכו לפניקה הבאה, היא תבוא מהר יותר ממה שאתם חושבים. ועד אז השקעות נקודתיות מול פניקות בניירות ספציפיים - רק לזכור לא לקפוץ על העגלה מוקדם מדי!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

דרך אגב, דוגמה טובה דווקא לנייר שבוא ניתן להשקיע לטווח ארוך בסיכון נמוך ובפוטנציאל רווח גבוהה (רק בשביל להוכיח לכם שזה אפשרי) נית ןלמצוא במהלך שעשה אג"ח ב' של פולישק, שמי שזוכר אמרתי שהוא יהיה כזה עוד מיומו הראשון...

פולישק

ואןכ הנייר עשה כ- 50% בפרק זמן קצר ולדעתי עדיין יכול לעשות מהלך יפה, גם אם ייקח מעט יותר זמן.

* מומלץ לקרוא את הכתוב שם שכן בנייר יש סיכונים וגובהה ההשקעה לדעתי צריך להיות נמוך באופן יחסי...
    אלון פיאדה

ערב טוב אלון,

אני דולה מתוך דבריך את האמירה על ההשקעות במניות בימים אלו.אתה אומר כי "היום אני נמצא

80% במסלול המנייתי ולא באג"ח."

זה לא מתיישב לי עם הדברים האחרים שאמרת לאחרונה בצ'אט,על הסיכון ההולך וגובר במניות ועל

העברת המישקל שלך לכיוון אגחים.

תוכל להסביר את הסתירה?

Re: לאלון, שאלה בנושא "אסטרטגיית המתנה" במיסחר אג"ח...

לאלון וחברי/ות הפורום ערב טוב,
    ראשית תיקון טעות כתיב, הנושא צ"ל להיות "אסטרטגיית המתנה" ולא מה שניכתב..
    אלון מאוד מודה לך על תשובתך המפורטת,
    אני אישית מאוד מתחבר להגיון ההשקעה באג"ח קונצרני, ולכן כניראה שאיישם חלקית או אולי יותר מחלקית את המסקנה המאוד הגיונית גם לשיטתך אלון = המתנה בכסף נזיל למשבר הבא.. ואז להיכנס ולרכוש אג"ח קונצרני איכותי ואטרקטיבי במחיר "מציאה", כפי שקרה במשבר האחרון, כאשר גם קבוצות ענק חזקות כמו אידיבי ירדו מתחת לפארי לעיתים גם ב20 נקודות, ללא הגיון כלכלי.כמובן שהתשוקה לעשיית כסף האופיינית לכולנו במיוחדמשקיעים/סוחרים פעילים תגרום לרובנו וגם לי אני מניח להרגיש "אי נוחות" כשהשוק עדיין עולה ואני בחוץ... אבל ברור לי ההגיון שבאסטרטגיית ההמתנה להזדמנות גם "במחיר" זמני של "כסף עומד" ולא עובד ....
    אני מושקע במיקצת גם במניות, יתכן שאולי זו באמת הזדמנות לתגבר, אחשוב על כך.
    שוב מודה לך.

ציטוט פורסם במקור על ידי שם במה
    ערב טוב אלון,

אני דולה מתוך דבריך את האמירה על ההשקעות במניות בימים אלו.אתה אומר כי "היום אני נמצא

80% במסלול המנייתי ולא באג"ח."

זה לא מתיישב לי עם הדברים האחרים שאמרת לאחרונה בצ'אט,על הסיכון ההולך וגובר במניות ועל

העברת המישקל שלך לכיוון אגחים.

תוכל להסביר את הסתירה?
    שלום - דבר ראשון

שימי לב לקונטקסט שבו נאמרו הדברים.

דבר ראשון, גם באותו הצאט שנערך לפני שבועיים, ציינתי כי אני נמצא בהשקעה גדולה יותר היום במניות ולא באג"ח, אך אני מתכוון להתחיל לנייד מכיוון המניות לאג"ח. (מיד נחזור לזה)

בנוגע לשאלה המקורית - התבקשתי לספק חלופות להשקעה באג"ח ה"סולידי", כרגע השקעה במניות של חברות מסויימות עדיפה על השקעה באג"ח "בטוח" (בהגדרתי) ובוודאי שהשקעה באג"ח ה"סחירות" בעלות ה"סיכון הגבוהה" אינה מתאימה לכולם - ולכן השקעה דווקא בתחום המנייתי יכולה להיות חלופה (בעיקר תחת ההנחה כפי שנכתבה במקור - על הוצאת ההשקעה ע"פ סימני שוק האג"ח!).

כמו כן אחת החלופות, והחלופה הראשונה שציינתי, היתה פשוט השארת חלק מזומן גדול יותר. ונכון להיום חלק (למרות שקטן ממה שהייתי רוצה לראות) אכן נמצא פשוט בחוץ.

לגבי המעבר מהשקעה במניות להשקעה באג"ח, כפי שנכתב, זהו כמובן מהלך שלוקח זמן (ולפחות אני עדיין לא ביצעתי אותו). זוהי כוונתי בטווח הבינוני, אך בטווח הקצר, כל עוד השוק ממשיך לעלות ולא נראים ניצנים של התפכחות מצד המשקייעם - אני לא רואה סיבה לא לנצל את הזרם.

אני מזכיר כי יש לי החזקה גדולה ביחס לתיק במכתשים אגן (מימנה אני מצפה לצאת בקרוב) ובכור (שהיתה מלחתחילה השקעה לטווח ארוך).

כמו גם במניות חברות הדלק הגדולות - אבנר ודלק קידוחים והשקעה יותר ספקולטיבית במודיעין, בנתיים עם רווחים של 50% ו-30% בהתאמה.
    שאותם אני מתכוון לממש כחלק מהמעבר חזרה לאג"ח.

אך חשוב להבין כי המעבר לאג"ח יהיה בשני שלבים:

(1) השקעות ע"פ אירועים - אם יצוצו הזדמנויות מעניינות (ואני מצפה שיהיו לא מעט מסוג זה לקראת סוף השנה), אז יהיה (ויש) כרית מזומנים גדולה בה ניתן יהיה לעשות שימוש לשם השקעה נקודתית.

(2) המתנה - שוק האג"ח למעט מספר ניירות (אליהם דשנו רבות בפורום!)
    פשוט נמצא במחירי םגבוהים מדי. לכן למעט באותם נקודות - גם החזרה לאג"ח מתוכננת להיות איטית ובתקווה מתוך מזומנים ולא במעבר ישיר מהמניות.

כמובן שכל זה יכול להשתנות אם נראה פריצה והמשך סממנים חיוביים! אין טעם להפסיד את העליות בסבב האחרון. זכרו כי כיחידים יכולת התגובה שלנו טובה יותר מזו של המוסדיים ואנו יכולים לממש תיק (גם אם בירידות) בזמן קצר!

אני מעדיף להיות במניות ולספוג ירידה של 10% כאשר אותם מניות עושות לי מספר אחוזים בשבוע (בדיוק כפי שאני אומר שעדיף להפסיד 10% מעליות ולא להכנס בירידות) - פשוט כי לא ניתן לצפות את נקודות השיא, אך כדאי לנצל את המגמה עד תום.

נראה לי שנרחיב על זה היום בצאט, מוזמנים...
    אלון פיאדה

Re: לאלון, שאלה בנושא "אסטרטגיית המתנה" במיסחר אג"ח...

הצאט היום בערב (ראשון - 24.10.2010) יהיה על נושא זה ובשילוב של נושאים אחרים שעלו השבוע בפורום...

נראה כ יהדבר מעסיק את החברים ולדעתי דורש התייחסות רחבה יותר.

אשמח לשמוע דעת רבים בנוגע להשקעה בזמן המתנה!

את תמליל הצאט, לאחר שיסתיים ניתן יהיה למצוא בקישור זה -

http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=11003
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות