x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: פולישק - המהלך מאז ההסדר

פולישק - המהלך מאז ההסדר

נשאלתי בנושא הסיכון שבנירי פולישק אג"ח ב' - אני מניח בגלל דיבורי בזכות הנייר.

השאלה העלתה תהייה שבוודאי יש לרבים - האם זה שהנייר נמצא ברשימת השימור אינו אומר שההשקעה בנייר מסוכנת?

וזו תשובתי:

השימור נעשה בגלל חוסר עניין ציבורי - גובה מסחר נמוך בנייר.

כמו כן האג"ח לאחר תהליך הסדר ולכן הוא איבד הרבה מהקסם שלו מול השחקנים שהיו בו בעבר (שכן לא מדובר בשחקנים הגדולים בשוק אלא בסוחרי ניירות כמוני וכמוך שעושים זאת בסכומים קטנים).

לגעתי, למרות שיש חשש לגבי יכולת הפרעון של החברה בעתיד, כרגע, דווקא בגלל שהוא נמצא בדלי הסחירות - הסיכון בו נמוך... (באופן יחסי)

התשלומים בנייר הינם ריבית בלבד ותשלומים אילו "מובטחים" במידה מה במסגרת ההסדר (למרות שאינם מובטחים לחלוטין).

לכן הסיכון בהודעה שלילית נמוך מאוד... לעומת זה הודעה חיובית בהחלט יכולה להגיע, גם אם היא לא צפוייה...

כמו כן, בגלל ריכוז המסחר לפתיחה/סגירה, איננו רואים תנודתיות גבוהה, אלא זחילה כלפי מעלה כאשר פקודות יציאה בסמיכות למחיר הבסיס נתפסות - מה שאורמ שהמשקיע יכול לצאת מההשקעה בסבירות גבוהה, על מול סכום השקעה נמוך.

למי שזוכר - אני אמרתי כי בתהליך ההסדר יהיה רווח ואכן היה.

ולאחר ההנפקה החדשה, לאחר שהיתה תנודתיות במחיר השוק בימים הראושנים, אמרתי כי כדאי להשקיע (וניתן לראות את המהלך).

אפילו חיזקתי תוך עלייה במחיר של -60

ואני עדיין מאמין כי לנייר יש עוד לאיפה להגיע!

לדעתי הסיכון בנייר נמוך בהשקעה לחצי שנה- שנה קדימה.

ומי שמחפש השקעה לטווח בינוני לסכום נמוך (לא ניתן / מומלץ לדחוף לנייר חצי מליון ש"ח, אך ניתן לאסוף 10-30 אלף) - יכול להפיק רווח הוני יפה מהשקעה בנייר...

פשוט בגלל שלא צפוי דבר בהקשרו בטווח הזמן הקצר...

לכן, במקרה זה, דווקא דלות המסחר בנייר שומרת על כך שלא תיהיה תנודתיות רבה בו...

רק צריך לראות את המהלך שהנייר עשה באז הנפקתו מחדש בשביל להבין שמי שהקשיב, לא מכר ואף חיזק בימים הראשונים (כמוני) עשה בשכל...

[attachment=0:r3nj6qou]פולישק - המהלך מההסדר.png[/attachment:r3nj6qou]

אז לכל מי ששאל אכן החלופות להשקעה - זוהי דוגמה טובה (לדעתי) ...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: פולישק - המהלך מאז ההסדר

נ.ב - השאלה המקורית היתה:

אלון אני לא מבינה האגח של פולישק לא בשימור? זה לא ממש מסוכן לסחור באגח כזה? ולמה הוא בשימור בכלל והאם הוא צפוי לצאת מהמצב הזה?
    וניתן למצוא אותה כאן -

http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=10913
    אלון פיאדה

דרך אגב, התחלנו לראות את הזחיל כלפי מעלה גם באג"ח של טאו לאחרונה, למרות ששם ישנה תנודתיות גדולה יותר... כמו כן הנייר עדיין לא ביצע את רוב המהלך הצפוי ולכן דווקא בו קיים פוטנציאל רווח גדול יותר...
    אלון פיאדה

שלום אלון

באיזה מחיר לדעתך יש למכור את פולישק ???

מהו פוטנציאל העליות בטאו (שהרי תלויה בבן דב!!!! )אל מול הסיכונים כיום ??

תודה

ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
    דרך אגב, התחלנו לראות את הזחיל כלפי מעלה גם באג"ח של טאו לאחרונה, למרות ששם ישנה תנודתיות גדולה יותר... כמו כן הנייר עדיין לא ביצע את רוב המהלך הצפוי ולכן דווקא בו קיים פוטנציאל רווח גדול יותר...

יופי אני בטאו ב' החל מאתמול בזכותך
    ארכוש מחרתיים גם פולשיוק ומעריב

ציטוט פורסם במקור על ידי avi10
    שלום אלון

תודה
    פולישק, כפי שהוסבר בעבר, שווה החזקה לפחות עד 2011, ייתכן שאפילו ללא חשש ממשי עד אמצע 2012 (כתלות בהמשך התאוששות השוק).

אך ברגע שגובלת בתשואה של 10% [מה שיתתן לה מחיר שוק של כ- 100 אגורות לנייר (30% יותר מהמחיר הנוכחי)] - כדאי להתחיל למכור.

יכולה תיאורתית להמשיך לעלות מעבר לכך, כמובן שכאשר תגיע לשם יש לבחון את התשואה בשוק כחלופה!

אך יש לצפות כי ככל שהמחיר עולה הזמן להמשך עלייה ראלית (מה שמתבטה באחוזים נמוכים אף יותר) - תיהיה איטית יותר!

לפיכך אם מתחיל דשדוש, ניתן לצאת אף קודם לכך.

אני לאישית כרגע מתכוון לצאת מעל מחיר של 90 - בתלות בחלופות כמובן!
    אלון פיאדה

ציטוט פורסם במקור על ידי avi10
    שלום אלון

תודה
    פוטנציאל העליות בטאו, כפי שכתבת, תלוייה הרבה בבעלים.

אני עדיין מאמין בתחום אותו הגדרתי בעבר - מחיר שוק של 65, אך השקול יציאה עוד קודם, בתלות בחלופות בשוק.

לדעתי פה מדובר בנייר מעניין, שכן מחיר זה אומנם ישקף תשואה ראלית דומה לשוק, אך מרווח/פוטנציאל הרווח עדיין יהיה גדול.

אם הנייר ישולם בסופו של דבר ב- 2013 (לא כל כך רחוק) הדבר ייצג עוד כמעט כ- 75% תשואה, מה גם שיכול להיות הסדר בדרך. כך שגם החזקה להמשך יכולה להיות אופציה מעניינת ויש להמשיך לבחון בהגעה לנקודות היעד.

חשוב לציין בהקשר לנייר זה - כי יכולת החברה לשלמו כמעט ואינה קיימת ולכן יש בכך סיכון ממשי גבוה!

לכן אני אישית מעדיף, נכון לכתיבת שורות אלו, לתכנן יציאה מוקדמת (עד אמצע 2011) ולא להמתין - כמובן בתלות בהתפתחויות בחברה...
    אלון פיאדה

ציטוט פורסם במקור על ידי dafna101
    ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה

יופי אני בטאו ב' החל מאתמול בזכותך
    ארכוש מחרתיים גם פולשיוק ומעריב
    ראה הערות לגבי טאו ופולישק למעלה...

לגבי מעריב, דבר ראשון הציין כי אני לא נמצא כרגע בנייר!

במחיר נוכחי למרות שלאורך זמן - אני מאמין כי - יוכיח את עצמו, יכול עדיין להתממש שוב לכיוון 65 ואף למטה מזה, שכן המנייה עצמה תנודתית.

לכן אם נכנסים לעשות זאת המנות ולחזק מתחת לרף זה במידה ואכן מתממש שוב (כבר עשה 2 מחזורים.

אני איישת מחכה לראות אם ימשיך לטפס, או יתממש - אם אכן התממש אני מתכוון להיכנס.

כמו כן יש לקחת בחשבון סיכון נוסף שכן הנייר בעל סחירות נמוכה ולא ניתן לממשו במהירות במידה ויש להוציא את הכסף (אפילו בזמן רגיל) ולכן נדרש לשים כסף שלא נזדקק לו בדחיפות - מה שעלול לגרור מימוש בהפסד.

כמו כן אבקש לחדד כי למרות שציינתה את דכותי לגבי כניסתך לאחד הניירות - אין מדובר בהמלצה ונני מוסמך לתת עצה או לנהל כספים - בשום צורה ואופן.

אני יכול רק להפנות צומת ליבם של משיקיעם לניירות - לאחר מכן חובת הבדיקה הינה - אליך המשקיע!
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות