נשאלתי בנושא הסיכון שבנירי פולישק אג"ח ב' - אני מניח בגלל דיבורי בזכות הנייר.
השאלה העלתה תהייה שבוודאי יש לרבים - האם זה שהנייר נמצא ברשימת השימור אינו אומר שההשקעה בנייר מסוכנת?
וזו תשובתי:
השימור נעשה בגלל חוסר עניין ציבורי - גובה מסחר נמוך בנייר.
כמו כן האג"ח לאחר תהליך הסדר ולכן הוא איבד הרבה מהקסם שלו מול השחקנים שהיו בו בעבר (שכן לא מדובר בשחקנים הגדולים בשוק אלא בסוחרי ניירות כמוני וכמוך שעושים זאת בסכומים קטנים).
לגעתי, למרות שיש חשש לגבי יכולת הפרעון של החברה בעתיד, כרגע, דווקא בגלל שהוא נמצא בדלי הסחירות - הסיכון בו נמוך... (באופן יחסי)
התשלומים בנייר הינם ריבית בלבד ותשלומים אילו "מובטחים" במידה מה במסגרת ההסדר (למרות שאינם מובטחים לחלוטין).
לכן הסיכון בהודעה שלילית נמוך מאוד... לעומת זה הודעה חיובית בהחלט יכולה להגיע, גם אם היא לא צפוייה...
כמו כן, בגלל ריכוז המסחר לפתיחה/סגירה, איננו רואים תנודתיות גבוהה, אלא זחילה כלפי מעלה כאשר פקודות יציאה בסמיכות למחיר הבסיס נתפסות - מה שאורמ שהמשקיע יכול לצאת מההשקעה בסבירות גבוהה, על מול סכום השקעה נמוך.
למי שזוכר - אני אמרתי כי בתהליך ההסדר יהיה רווח ואכן היה.
ולאחר ההנפקה החדשה, לאחר שהיתה תנודתיות במחיר השוק בימים הראושנים, אמרתי כי כדאי להשקיע (וניתן לראות את המהלך).
אפילו חיזקתי תוך עלייה במחיר של -60
ואני עדיין מאמין כי לנייר יש עוד לאיפה להגיע!
לדעתי הסיכון בנייר נמוך בהשקעה לחצי שנה- שנה קדימה.
ומי שמחפש השקעה לטווח בינוני לסכום נמוך (לא ניתן / מומלץ לדחוף לנייר חצי מליון ש"ח, אך ניתן לאסוף 10-30 אלף) - יכול להפיק רווח הוני יפה מהשקעה בנייר...
פשוט בגלל שלא צפוי דבר בהקשרו בטווח הזמן הקצר...
לכן, במקרה זה, דווקא דלות המסחר בנייר שומרת על כך שלא תיהיה תנודתיות רבה בו...
רק צריך לראות את המהלך שהנייר עשה באז הנפקתו מחדש בשביל להבין שמי שהקשיב, לא מכר ואף חיזק בימים הראשונים (כמוני) עשה בשכל...
[attachment=0:r3nj6qou]פולישק - המהלך מההסדר.png[/attachment:r3nj6qou]
אז לכל מי ששאל אכן החלופות להשקעה - זוהי דוגמה טובה (לדעתי) ...