היי red,
מצטער עם פגעתי, כפי שרשמתי בסיום אותה הודעה - לא זאת היתה הכוונה כלל.
אם לא הייתי מובן מספיק אני מצטער...
מה שרציתי להגיד הוא שנייר כזה מתאים להחזקה לפדיון במידה ואתה רוצה לסחור בניירות "בטוחים" (והגרשיים שם בכוונה תחילה).
כאשר מדובר על מסחר בניירות ערך בצורה פעילה, כפי שאני עושה וכפי שאני מלמד לעשות - לדעתי האישית - כניסה לנייר לשם מסחר לאורך של חודשיים עבור תשואה של 2-3% אינה רעיון טוב, במיוחד כאשר הסיכון בעת קריסה עומד על סדר גודל יותר מהרווח הפוטנציאלי.
אני מאמין ובטוח כי השקעה בניירות ערך ובכלל אגחים לשם קנייה ומכירה מהירים (ללא המתנה לפדיון) הינה שיטה טובה לא רק להרוויח אלא גם לנצח את השוק.
אך חשוב לזכור כי במסחר, כמו הרבה דברים אחרים, יש סיכון וכמובן כאשר מדברים על מספר פעולות רב - יש סבירות גבוהה כי חלק (גם אם קטן) מההשקעות יפלו ויציגו הפסד למשקיע.
כאשר אתה סוחר בניירות רווח של 2-3% ביום/יומיים (כדוגמת מסחר במניות) יכול להיות רווחי. כאשר אותו רווח נפרס לאורך חודשיים - הסבירות שתפסיד בטווח הארוך עולה. למה?
בניגוד למניות, אגחים "בטוחים" אינם מזנקים בעשרה אחוז ביום.
אם מחיר השוק יכול לעלות בכ- 2-3% או ככל הנראה לא יעשה זאת ביום, אלא לאורך זמן.
במסחר לזמן יש משמעות גדולה! שכן ככל שההשקעה שלנו היא לזמן ארוך יותר - היכולת שלנו לצפות/לתמחר אירועים עתידיים (שחלקם לא צפויים) - קטנה!
ולכן אנו מכניסים סיכון נוסף פנימה - אני לוקח סיכון נוסף רק אם משלמים לי.
דבר שני - כאשר יכולת הרווח שלנו הינה 2-35 (ועוד צריך לקזז עמלות), הרווח הסופי למרות שיכול להחשב יפה, אינו מהותי!
מה הכוונה?
כמו שאמרתי - תמיד יש סיכוי/סיכון כי נטעה! גם אני טועה ואינני מנסה להסתיר זאת.
כאשר ישנה סבירות / סיכון להפסד בסדר גודל יותר מפוטנציאל הרווח, טעות אחת תמחק 10 הצלחות.
אם אתה כרוב האנשים - ומגלגל את ההצלחות שלך להשקעות הבאות (גם אני לוקה במחלה זו) אז כאשר בסופו של דבר, כאשר תטעה, לא רק שתמחק את הרווח מהשקעות קודמות - אלא גם תכנס להפסד!
איננו מעוניינים בכך (אני בטוח שנוכל להסכים על זה).
לכן לדעתי - השקעה בנייר עם פוטנציאל רווח נמוך לתקופה ארוכה (כן חודשיים בזמן זה זה ארוך) שבסופה תשלום ריבית (שאין לצידו רווח בניגוד נגיד לפדיון חלקי [שבמקרה זה אם היה קיים גם לא היה בעל פוטנציאל רווח גבוהה]) - אינו מומלץ לדעתי!
אם שמת לב אני מתנהל סביב ומדבר על השקעות בעלות פוטנציאל רווח גבוה (20% ומעלה), כך שאם אני נופל מפעם לפעם - אני עדיין נשאר ברווח 0בתמונה הכללית).
אני רוצה לעזור, אני רוצה להעביר ידע, אני רוצה שגם אחרים ירוויחו (שכן אין סתירה בין הרווח האישי שלי לזה של האחר).
אני באמת ובתמים רוצה לראות את האנשים האחרים כאן בפורום מצליחים, משגשגים ומרווחים - זה טוב לפורום, זה טוב לי, וזה טוב לכם! - wn - win - win מה שנקרא.
אם פגעתי, שוב - אני מתנצל, פשוט אני עונה על שאלות רבות מסוג זה והחזרה על אותה מנטרה לעיתים גורמת לי לגלגול עניים שמתבטע בכתב, אך אני חושב שגם לכך יש ערך עבור מי שמתמיד וקורא ומשתתף.
מקווה לראות אותך ממשיך להיות פעיל פה בפורום, ואם אכן "נבחתי" אז תזכור שאני לא "נושך" ואשמח לענות על שאלותיך ועל שאלות דומות גם בהמשך...