x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: שורט על תל בונד 20 ? מה אתם אומרים ?

שורט על תל בונד 20 ? מה אתם אומרים ?

מיכה צ'רניאק כותב : " הצירוף של ביטחון המשקיעים במכשיר האג"ח , ביחד אם היעדר אלטרנטיבות , מקרבות את מדד התל בונד 20 אל עבר קידומות תשואה חדשה , אל מתחת ל 2% תשואה ל 4.8 שנים . קשה להאמין אבל סל אג"ח קונצרני יסחר בתשואות ברוטו של פחות מ 2% ל כ 5 שנים "
    אתר להבה - http://www.lpm.co.il/site/CaseStudy/ind ... temID=4200

מה אתם אומרים? (אני יודע שמיכה לא נוהג להמליץ על שורט בניתוחיו)

Re: שורט על תל בונד 20 ? מה אתם אומרים ?

לפי עניות דעתי הכל מתחיל ונגמר אצל ברננקי:
    1. מכיוון שאינו יכול להמשיך ולהוריד ריבית, וכן כולם מצפים לצעדי הרחבה מוניטריים (משמעותיית) בקרוב, ז"א שתשואתם של נכסים פיננסים שנחשבים "חסרי סיכון" צפוייה עוד לרדת.
    2. נכסים אלו מהווים את התחתית מבחינת תשואות, קרי מהווים מעין בנצ'מרק עולמי שביחס אליו מתומחרים כל שאר הנכסים הפיננסיים , ובעיקר אלו שנותנים תשואה קבועה (קרי - אגח"ים), בהתאם לרמת הסיכון כפי שמשערכים אותה המשקיעים.
    3. נוסף על כך, ככל שתשואת הנכסים הבטוחים בארה"ב יורדת, וערכו של הדולר אף הוא יורד ביחס למטבעות אחרים, מתגברת תנועת כספים מארה"ב אל תוך כלכלות אשר מטבען צפוי להתחזק והריבית הבסיסית + תשואת הנכסים הבטוחים בהן גבוהה יותר מאשר בארה"ב .
    4. תנועת כספים זו יוצרת מחד, לחץ על ייסוף המטבע המקומי במדינות אליהן זורמים הדולרים, ובנוסף לחץ כלפי מטה של התשואות במכשירים הבטוחים באותן מדינות.
    5. נוצר כאן מעין אפקט מספריים, אשר מקורו מארה"ב ואשר מחזק את השקל ומוריד תשואות באג"ח הממשלתי (ולא משנה באם זה מתחיל בשחרים וממשיך לגלילים או להיפך) אשר בתורן גורם גם לירידת תשואה בקונצרניות (החל בבונד 20, 60 ו-40, ואח"כ מגיע גם תורן של הלתי מדורגות, מלבד אלו שיש סיכון ממשי לאי פרעון).
    6. נכון שמדי פעם, עקב חשש זה או אחר או, יכולים האגח"ים לרדת פתאום בכמה אחוזים (תשואה עולה) אבל כפי שכבר ראינו, לאחר מספר ימים/שבוע/שבועיים , הכל חוזר למסלולו והאגח"ים שוב נהנים מרווחי הון.

השאלה הגדולה היא, האם אלו העושים שורט אינם "נלחמים" נגד אותו "אפקט הפרפר" הידוע, רק שהפעם לא מדובר בפרפר כי אם באבא ובאמא של הדינוזאורים (ברננקי + אובמה שרועד מפחד מהבחירות הקרבות).

ציטוט פורסם במקור על ידי nano
    מיכה צ'רניאק כותב : " הצירוף של ביטחון המשקיעים במכשיר האג"ח , ביחד אם היעדר אלטרנטיבות , מקרבות את מדד התל בונד 20 אל עבר קידומות תשואה חדשה , אל מתחת ל 2% תשואה ל 4.8 שנים . קשה להאמין אבל סל אג"ח קונצרני יסחר בתשואות ברוטו של פחות מ 2% ל כ 5 שנים "
    אתר להבה - http://www.lpm.co.il/site/CaseStudy/ind ... temID=4200

מה אתם אומרים? (אני יודע שמיכה לא נוהג להמליץ על שורט בניתוחיו)
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

- ננו, קבל נא תשובה קצרה מזו של גיל, כי בירידה הגדולה של ספט2008 ועד 9/3/2009, ירד מדד התל בונד20 כעשרים אחוזים, ואז עשתה "קסם שורט תל בונד 20 פי 2" כארבעים אחוזים, וגם "מבט חסר תל בונד 20" נתנה תשואה יפה, אז מה לעשות?

- אם אתה צופה תיקון קרוב, ומשמעותי מאד, לשווקים הגלובליים, אז כדאי לך ללכת על זה, אבל אך ורק לתקופה קצרה של הירידות, ולצאת מהר, אז בהצלחה, תודה

חבר'ה תודה רבה.
    נראה לי הזוי ולא אפשרי שהתשואה של מדד זה תמשיך לעלות: לאן תגיע ? לתשואה שלילית? אולי כעת עדיין טיפה מוקדם להכנס(פחות מ2%) , אך שעון החול לדעתי כבר התהפך...
    וחוץ מיזה, מתישהו בכלכלה ה"ישנה" התשואה שיקפה סיכון...תגידו לי אתם האם בחברה כמו אי.די.בי פיתוח, קבוצת דלק או גזית גלוב אין כלל סיכון. האיגרות שלהן נסחרות סביב 1% ברוטו למח"מ 3.7.

אורח

שלום נאנו.

נוהלו בפורום כבר מספר דיונים על נושאים דומים (שורט על השחרים/תל בונד 40/תל בונד שקלי/אגח ארהב).

בכל מקרה אומר לך את דעתי בקצרה:

האגחים נסחרים בתשואות לא ריאליות.
    ללא קטליזטור הם ימשיכו להסחר ברמות הנוכחיות בטווח המיידי.

מה יכול לגרום לתחילת ירידות?
    הסיבות העיקריות כוללות משבר חדש או לחלופין העלאות ריבית (בארץ ובעולם).

גיל, אגחים אמורים לרשום רווחי הון במחמים ארוכים על מנת לצמצם את התשואה ככל שמתקצר המחמ (שכן מחמ ארוך מלם סיכון גבוה יותר) כך שאין בכך דבר מיוחד.
    הבעיה היא שצמצום נוסף של התשואה הוא בכדי לעג לסיכון שלוקחים המשקיעים שבוחרים לתת כספם לחברות במקום לחלופות הבטוחות יותר.

אבל, כל זאת נכון בתנאי שכל החברות עומדות בתשלומים!
    החברות הכלולות במדד התל בונד 20 (ובפרט בתל בונד 40) הן אינן השקעה בטוחה.
    ההיסטוריה מראה כי גם חברות גדולות יכולות להקלע לבעיות ולרשום ירידות באגחים.

כך או כך, היות ואני לא מאמין שניתן לתזמן את ההיפוך (שלדעתי הוא וודאי והשאלה היא רק מתי) אני מצוי כבר מספר חודשים בשורט על מדד התל בונד 40 (כרגע בהפסד כמובן).

אם בכל זאת אתה מנסה למצוא מועד "הגיוני" יותר להכנס לפוזיציה, הייתי מחכה עד לאחר התבהרות תוכנית הסיוע שמגבש החבר ברננקי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות