x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: לאלון שלום רב, שאלה בנושא המלצות לאג"ח קונצרני

לאלון שלום רב, שאלה בנושא המלצות לאג"ח קונצרני

יש לי תיק המורכב רובו מאג"ח קונצרני ברובו "סולידי" עד כמה שניתן לקרוא לאג"ח קונצרני סולידי, כלומר התשואה הממוצעת בתיק בהתאם לקופונים והתשואה של האגח"ים כיום היא מעל 5%. חלקם מניבים רווחי הון (ניקנו בדיסקאונט מתחת לפארי).
    אודה להמלצות עדכניות של אגח"ים קונצרנים בתשואה של בין 5%-10% . ( ברור לי כי חלקם יכללו בהגדרה של אג"ח זבל.. ). טווח ההשקעה שלי בממוצע מח"מ של3 שנים אפשרי כמובן גם פחות.
    המון תודה מראש.

Re: לאלון שלום רב, שאלה בנושא המלצות לאג"ח קונצרני

לדעתי אגחים שנותנים היום 5-10% (אפילו אם צמודים למדד) אינם אג"ח זבל ברובם המוחלט...

למעשה אני מכנה אותם "בטוחים" - בגלל שהשוק מתמכר בהם סיכון נמוך.

ניתן למצוא הרבה אגחים מוסג זה במיוחד במחמים ארוכים.

אני אישית לא משקיע באגחים מסוג זה בגלל שתי סיבות:

(1) בניירות ה"בטוחים" הם המסוכנים ביותר היום, שכן במקרה של הדרדרות נוספת או משבר חדש - אלו הניירות שנפגעים במידה הגדולה ביותר (במיוחד אילו הנסחרים מעל הפארי).

(2) הרווח הפוטנציאלי מהשקעה לטווח קצר בניירות אילו בדרך כלל נמוך!

ואני משקיע לזמן קצר שכן הרבה יותר קל לחזות לזמן קצר ביצוע של נייר (במיוחד אג"ח) מאשר לטווח ארוך!

מצטער, אך במקרה זה לא יהיה בידי לעזור לך, גם בגלל חוסר האמונה שלי לדבי אותם ניירות וגם בגלל שאינני מכיר אותם לעומק (לצטט רשימה שעונה על הקריטריונים זה לא חוכמה גדולה).

פשוט - נראה כי, סגנונות ההשקעה שלנו שונים... (אין בכך לומר כי סגנון אחד עדיף על מישנהו, אך מבחינת סקירה של ניירות פוטנציאליים יהיה עדיף אם תיפנה לאדם שעוסק באותם ניירות, כמו יועץ ההשקעות בבנק שלך...)
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

לאלון ראשית תודה לתשובתך. אשמח אם תוכל להסביר..

את הגיון ההשקעה שלך באג"ח קונצרני לטווח קצר כולל דוגמאות לאג"חים כאלה השווים השקעה לדעתך. אגב ,אני ממש לא נעול על קונספט השקעה באג"ח "בטוח וארוך" , הקונספט שלי פשוט הרבה יותר... למקסם רווחים ורצוי דווקא בטווח קצר ואגח"ים מתחת לפארי שיניבו רווחי הון.
    אשמח לשמוע על אגח"ים שניראים לך אטרקטיבים כיום, צמודים, בריבית משתנה ,או כל סוג אחר, שלדעתך כדאי להשקיע בהם.
    בתודה.

אפשר לומר כי סגנון של אלון הוא "סוחר האג"ח" בעוד Molty הוא "משקיע האג"ח"

מסכים עם davidg7 במידה מסויימת שכן המטרה שלי היא לא השקעה לטווח ארוך ולא פדיון, אלא רווח הוני מקנייה ומכירה.

לטווח ארוך שיכול להתאים לך הייתי פוזל לכיוון - פולישק (אני מחזיק בנייר) - לדעתי אג"ח בטוח לחלוטין לשנה-שנתיים הקרובות, אך שוב לא להחזקה לפדיון אלא למכירה כאשר המחיר יעלה.

מהצד המסוכן יותר יש גם את טאו אג"ח ב' שלדעתי עוד יניב רווחים יפים (גם אותו אני מחזיק), אך יש בו סיכון גדול יותר להפסד. אין תשלומי ריבית והפדיון נעשה בתשלום בודד. מטרת ההשקעה גם פה צריכה להיות החזקה ומכירה במחיר גבוה יותר.

ללא שינוי בנתונים הפיננסיים של החברה, לא הייתי מחזיק אותו יותר משנה נוספת (עד סוף 2011).

נייר מעניין נוסף (אותו אני לא מחזיק כרגע) הוא האג,ח של מעריב. אומנם מחיר השוק שלו כרגע צמוד למנייה (שכן זהו אג"ח להמרה) אך הוא נושא תשואה יפה אם פוטנציאל השבחה במקרה שהמנייה תעלה.

גם כן יש סיכון, אך נמרודי הוכיח את עצמו עד כה (מי שזוכר את ההשקעה באג"ח הקודם שהגיע לפארי בסופו של דבר). כמו כן יש שמסווגים את כך שמעריב נמצא למחירה כסיכון - אני מסווג את זה כסיכוי!

בגלל שהאג"ח להמרה במקרה של מכירה מחיר הנייר יכול לעלות משמעותית ביחס לסיכון הנלקח, כמו כן אף אחד לא קונה עיתון במטרה שלא לשלם חובות ולאבד אותו לטובת מחזיקי האג"ח.

השאלה היא האם סוג השקעות כזה בכלל מתאים למשקיע המדובר? ניירות מסוג זה יכולים לרדת באחוזים ועשרות אחוזים במחירם בשוק - ונדרש אורך רוח ויכולת ספיגת הפסדים...

ייתכן כי שילוב בין שתי סוגי ההשקעות יהיה עדיף עבור מרבית המשקיעים. ועדיין נדרש פיזור במספר ניירות.

לניירות נוספים - אני ממליץ לעקוב אחרי הפורום ולקרוא הודעות אחרונות, דיברנו על מספר גדול של ניירות עם פוטנציאל בחודש האחרון ואין לי כוונה לחזור על כולם פה...
    אלון פיאדה

היי אלון.

תוכל לרשום את מספר הנייר של אגח מעריב ?

תודה,

ניצן

תודה אלון על תשובתך, אגב עקרונית אינני מתעסק עם אג"ח להמרה.

מעריב אג"ח ד' - מספר נייר 7440100

ראוי לציין כי האג"ח להמרה, ובגלל יחס ההמרה ומחיר המנייה הוא "נמצא בכסף" ולכן עוקב אחרי המנייה, אך למעשה בתשלום (פדיון) שווה יותר.

כלומר המשקיע יכול להנות מכמה צדדים יחד - גם השקעה במנייה, גם הביטחון באג"ח וגם (בהנחת תשלום) רווח ודאי גם במידה ומחיר המנייה אינו עולה!

הסיכון - אי תשלום, אך גם זה עדיף על החזקה במנייה שכן אז השליטה בחברה תעבור לבעלי האג"ח.

אני מעריך את הסיכון כנמוך שכן נימרודי לא ירצה לאבד את אחזקתו בעיתון ובמקרה של מכירה - אף אחד לא קונה בשביל לאבד את החברה במקרה של אי תשלום...
    אלון פיאדה

אלון אני לא מבינה האגח של פולישק לא בשימור? זה לא ממש מסוכן לסחור באגח כזה? ולמה הוא בשימור בכלל והאם הוא צפוי לצאת מהמצב הזה?

ציטוט פורסם במקור על ידי dafna101
    אלון אני לא מבינה האגח של פולישק לא בשימור? זה לא ממש מסוכן לסחור באגח כזה? ולמה הוא בשימור בכלל והאם הוא צפוי לצאת מהמצב הזה?
    בגלל שמדבור בנושא אחר, פתחי אותו תחת נושא חדש...

תוכל למצוא תשובה לשאלתך כאן -

פולישק - מהלך העלייה מביצוע ההסדר

בכמה מילים - לא רק שאני חושב שהדבר לא מסוכן, דווקא בגלל שהוא בשימור הסיכון שלנו נמוך בגלל ויסות התנודתיות התוך יומית!
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות