x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: אראו פיוצר

אראו פיוצר

שלום אלון מה דעתך על אג"ח ב, האם יש כאן הזדמנות?

Re: אראו פיוצר

אני התפלא מאוד אם בטווח הקצר - בינוני יהיה עלייה בנייר.

כן הודעה חיובית יכולה להזניק את הנייר במחזור קטן ב- 50%, אך אין הדבר אומר כי תוכל לממש את הרווח ובאותה סבירות יכול להיות גם מקרה הפוך.

צריך להבין כי, בניגוד למה שהיה לפני שנתיים, מי שנשאר למטה היום - יש לכך סיבה!

לאחר שהבהרנו את זה חשוב לציין כי התשלום עצמו עוד רחוק (רק סוף 2012), כך שלחברה ולנציגות יש זמן וייתכן כי יגיעו לפשרה מסויימת.

ועדיין ישנם שתי בעיות שצריך לשים אליהן לב:

(1) מרבית החוב אינו מול סדרות האג"ח (ובעדיפות לאג"ח ב'), מה שאומר כי במקרה של פירוק - ייתכן ולא ישאר כלום לתשלום החוב הנ"ל.

(2) אג"ח א' של החברה צריך לשלם בסוף שנה זו, אם יתבצע תשלום אג"ח ב' יהיה שווה יותר, אך היה עדיף כבר להשקיע באג"ח א'...

מהצד השני אג"ח א' נסחר במחיר שמשקף תשואה אסטרונומית (אם כי עדיין במחיר גבוה באופן יחסי).

לא בדקתי אך ייתכן כי יש שיעבוד במדרגה ראשונה לתשלום - מה שיסביר את מחירו (אם מישהו מעוניין להרים את הכפפה ולבדור יותר לעומק - מוזמן לעשות כן!)

ולמה אני לא בדקתי - כי שוב, בזמן זה - אני לא מאמין כי ייתכן תשלום של 70 אגורות היום וקבלת מעל 120 אגורות בעוד חודשיים.

מה כן ניתן לעשות?

ישנם דיונים, במידה ויוצאת הודעה חיובית, אומנם תספיד חלק מהעליות - אך לא את כולן. לאחר הודעה כזו ניתן יהיה לדעת את השווי האמיתי.

כמו כן המתנה עד לתאריך התשלום (או בסמיכות אליו) תוריד סיכון באופן מהותי מהנייר המדובר.

לכן לדעתי עדיף להשאר בחוץ, אך לעקוב... ובכול מקרה אם משקיעים בנייר מסוג זה - חלקו בתיק צריכה להיות קטנה...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: אראו פיוצר

רוב תודות

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות