x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 15

נושא: הכשרה החזקות ג- פדיון מוקדם

הכשרה החזקות ג- פדיון מוקדם

בוקר טוב אלון,

אשמח אם תעזור לי להבין את המשמעות כמחזיקת אגח ג.קראתי במאיה היום על החלטה לבצע פדיון מוקדם של אגח ג.http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=579898

אודה לך אם תוכל להסביר לי באיזה סיטואציה אני נמצאת ומה המשמעות.לא קרה לי עד כה דבר כזה ואני לא יודעת באיזה "סרט" אני נמצאת.

הרבה תודה.

Re: הכשרה החזקות ג- פדיון מוקדם

בכל מקרה מכרתי.

בפדיון מוקדם מקבלים את מחיר הפארי לתאריך הפדיון.

אם מכרת מעל מחיר זה (יש הרבה ניירות בשוק היום עם מחיר שוק גבוה ממחיר הפארי - לא בדקתי את הנייר הספציפי) - אז עשית עסקה טובה.

אם מכרת מתחת צריך לראות מה ההפרש, לחלץ את הרווח ההוני באחוזים ולראות אם היה שווה המשך החזקה. התוצאה הסופית תלוייה בעיקר במחיר השוק של האג"ח...

אך אם כבר מכרת, אני לא הגש לבדוק את הנתונים...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון תודה.נבהלתי הבוקר כי הייתי צריכה לצאת מאזור המסחר,וראיתי שהצלילה החלה.מכרתי במחיר גבוה מהפארי ככה שאני ברווח על העסקה(קניתי מזמן עוד לפני שהגיעה לפארי).רק הלואי שהייתי זזה יותר מהר- כי הייתי יכולה למכור ב"נזק" קטן יותר וברווח גדול יותר.

משמעות ההודעה ע"פ ההיגיון הפשוט היתה בעיני, שאם המחיר הנוכחי הוא מעל לפארי- ויהיה פדיון (פארי) הרי שהפדיון יגרום לי הפסד.ולכן נסיתי לסגור כמה שיותר מהר את הפוזיציה,במחיר הגבוה ביותר שאוכל.

האם כל אג"ח יש לו אופציה להודיע על פדיון מוקדם? מאוד הופתעתי,והאמת- אפילו התרגזתי :evil: . לי זה מרגיש כמו הפרת חוזה.

כמו שאמרתי שינם אגחים שיש להם אפשרות לבצע פרעון מוקדם לפי תנאים מסויימים.

הדבר מופיע בתשקיף!

כאשר אג"ח עובר את מחיר הפארי שלו, אני ממליץ לבדוק המשך השקעה בנייר ביחס ליכולת החברה לבקש פרעון מוקדם.

הסברתי את הדבר בצאט של לפני שבועיים - שכן יש הרבה ניירות היום בשוק שנמצאים במצב דומה!
    אלון פיאדה

נ.ב -

אני לרוב לא נקלה לבעיות אילו שכן כאשר התשואה על הנייר "נמוכה"/יורדת אני בדרך כלל מוכר את הנייר עוד קודם ולכן אינני משקיע זמן ומחשבה באפשרות זו.

מי שמחזיק בניירות "בטוחים" - ראוי שיבצע מעקב אחרי יכולת החברה לבצע פרעון מוקדם ויבדוק האם התרחישים האפשריים עונים בצורה כולשהי על המציאות.

פרעון מוקדם בעת שהנייר נסחר בשוק מעל מחיר הפארי - הוא סיכון נוסף שיש למי שמשקיע באותם ניירות בטוחים - ויש לשקלל את הדבר בחשבון כאשר משקיעים באותם ניירות...
    אלון פיאדה

תודה,השכלתי.

שוב שלום אלון,

הפעם השאלה היא למטרת הבנה תיאורטית-( כי את אחזקותי מכרתי)- אבל אולי תוכל להסביר

באופן שגם הדיוטות כמוני יוכלו להבין: אני מצטטת איזו אמירה שניתקלתי בה אודות ההתפתחות

באגח ג : "זה טוב למחזיקי אג"ח ג,בגלל שלפי שטר הנאמנות יש כאן אפשרות לרווח הון בפדיון

מוקדם.שטר הנאמנות מאפשר למחזיקים באג"ח פדיון מוקדם לפי הגבוה מבין שלוש אלטרנטיבות.[

b]כאשר במצב היום הפדיון יהיה לפי היוון התזרימים מהאג"ח קדימה ב 1%[/b]. "

האם תוכל לפרש את המודגש?

אשמח אם תמצא בזה ענין.

שלום שם במה,

הציטוט המופיע בשאלתך בהחלט מדויק.
    (תרשי לי לנחש שהציטוט הובא ממיכה צ'רניאק)

בהסדר לאג"ח זה (שבוצע בתחילת שנת 2009) נקבעו כללים לפירעון מוקדם,
    פירוט לכך מופיע בסעיף 3.1.5 סעיף קטן ב' בקישור זה:
    http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=431693
    כלומר: אם יהיה פירעון מוקדם הוא יהיה מעל הפארי.
    מדובר על תוספת לפארי בהיוון לתקופה ממועד הפירעון המקורי למועד הפירעון המוקדם לפי גליל לתקופה דומה + 1%, הגלילים לתקופה זו הם בתשואה לפירעון באזור האפס ולכן ההיוון לפי 1%.

נדמה שיש רבים שחשבו שהפירעון יהיה בהתאם לפארי ומיהרו למכור וזו הסיבה שהאג"ח ירד כשהתפרסמה ההודעה. בהמשך הובנה הטעות ומחיר האג"ח תוקן למחיר הפארי ואף מעליו.
    בכוונת החברה לבצע החלפה עם הסדרה החדשה (אג"ח ד) בעיקר משום שבה הריבית הנקובה נמוכה יותר.

(ואם בסופו של דבר לא יהיה פירעון מוקדם יש לאג"ח זה תשואה טובה ובהתחשב בהנפקת האג"ח החדש רמת הסיכון בו נמוכה.)

בהצלחה.

תודה רם על ההתיחסות,

האם ניתן לקבוע כרגע מה יהיה הערך האבסולוטי לפיו יפרע האגח,נכון להיום? אם החישוב הוא תוספת של 1% לפארי (במידה וזה התחשיב הנכון) אני מגיעה לאזור שער 130.מדוע הנייר מתנדנד גם במחירים מעל סכום זה?

אני מן הסתם טועה בחישובי.אשמח אם תתקן אותי.

רב תודות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות