x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: שלדים בורסאיים

שלדים בורסאיים

הי שחקן,

מה דעתך לגבי השקעה בשלדים הבורסאיים הנ"ל?

אני מבין שביורו אוברסייז מתכוון בעל השליטה ליצוק פעילות נפט ע"י ביצוע רכישה במהופך. באיזה מחיר מניה השקעה בשלד זה אטרקטיבית בעיניך? מה הסיכון בהשקעה כזו?

מה לגבי גולדן אקוויטי ? אני מבין ששווי החברה הצפוי אחרי השלמת העסקה צפוי להיות כ83 מיליון ש"ח. באיזה מחיר מניה השקעה בשלד זה אטרקטיבית בעיניך? מה הסיכון בהשקעה כזו?

תודה מראש, מניאל

Re: שלדים בורסאיים

אם להשקיע במניות גז ונפט זה הימור מבחינתי, אז שלדים בורסאיים זו כבר התפרעות מוחלטת.
    אני אענה בעיקר על הסיכון - לא ניתן להיפטר מהמניה בכל שלב מכיוון שאין לה מסחר רציף, וכל המחירים הן בגדר השערות והערכות. מכיוון שכך, אתה רואה שלדים שעולים עשרות אחוזים ויורדים את אותם עשרות אחוזים ביום למחרת ללא כל הודעה. היחידים שמרויחים משלדים הם הבעלים שעושים מספר סיבובים נאים ברווחי עתק.

תודה שחקן,

לא ברור לי מה היתרון של בעלי השליטה על המשקיע הפשוט .

אני מסכים איתך שמדובר בעסקה בסיכון גבוה .הרכישה של מניות בשלד דומה למעשה לקניית מניות בחברה פרטית לפני IPO.

עדיין לא ברור לי - אם הבעלים עושים סיבוב ברווח אדיר ,מדוע שמשקיע מהשורה לא יצליח לעשות את אותו "סיבוב" ? מה היתרון שלהם עלי ?

מניאל - היתרון הוא שהם יודעים אם ישב דברים בגו או לאו, כמו גם הם רוכשים/מוכרים
    בטרם ההודעה. ראה מקרה שלדיאלי כיצד הרכישות תוזמנו בדיוק רב להודעות לרבות הודעות
    לתקשורת וכיצד המכירה בוצעה 3 פעמים ברמות השיא.

תודה שחקן,
    מעולם לא השקעתי בשלדים וכנראה שלאור תשובתך אוותר על ההרפתקה, אך למרות הכל הייתי מעוניין בהתייחסותך לעסקה ספציפית.

העסקה שהכי קרצה לי היא גולדן אקוויטי - שווי החברה היום הוא 20 מיליון ש"ח .
    במסגרת העסקה אמורים בעלי מניות השלד לקבל להפוך לבעלי 10% בחברת " האחים נאווי" .
    כלומר , אם החברה לאחר המיזוג תהיה שווה יותר מ200 מיליון ש"ח מי שישקיע בשלד ירוויח.
    השאלה הפתוחה היא כמה תהיה שווה החברה הממוזגת? מההערכות בתקשורת הבנתי שהרווח השנתי הממוצע של האחים נאווי הוא 40 מיליון ש"ח ובמסגרת העסקה הם יפקידו 50 מיליון בקופת המזומנים .
    כלומר , באופן גס (לפי מכפיל רווח סביר של 10 ) מדובר על שווי חברה ממוזגת של 450 מיליון ,
    מיותר לציין שהחברה גם תיכנס למדדים .
    האם למרות הסיכון הגבוה שבמסחר בשלד אין פה רווח (סמי ארביטראז' )של 100% ?

תודה מראש , מניאל

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות