למרות שמדובר בפורום אג"ח בצאט של אתמול דיברתי על שתי המניות הנ"ל וחזרתי על כך שאני אישית מאמין כי מניות שתי החברות נסחרות מתחת לערך שלהם.

אז נכון שמדובר במעט "מזל" אך לאחר החדשות היום אני חושב שראוי לציין מה אני מתכוון לעשות עם ההשקעה שלי.

כפי שאמרתי בעבר ההשקעה שלי בכור מהווה כ- 30% מתיק ההשקעות, ההשקעה במכתשים כ- 15% נוספים.

מחיר ראלי למכתשים צריך להיות באיזור ה- 2000 למכירה ע"פ ההצעה הנוכחית. כמובן שמחיר ההצעה גבוה יותר, אך במידה ויגיע לאיזור זה אני מתכוון למכור ולהשאיר את 10% הנותרים לסיכון שלא יצא לפועל (בכל זאת גם העסקה עם אלאבו לא יצא [מהכיוון של כור] ומדובר בחברה סינית, כמו גם משך השקעה ארוך יותר).

את כור לעומת זאת אני מתכוון להמשיך להחזיק.

בזמן כתיבת שורות אילו היא עומדת על איזור 8950, אני בטוח שנראה תנודתיות בנייר בימים הקרובים, אך זו תנודתיות שלא ניתן לצפות וכמו שאמרתי בחודשים האחרונים - כור שווה באיזור ה- 12,000 (לפני ההודעה הנוכחית) ואני ממתין לדוחות של רבעון שלוש (חיסול ההפסד בכרדיט סוויץ). מחיר היעד לבחינה היה חצייה של גבול ה- 10,000.

אני עדיין משאיר את הגבול הזה כנקודת בחינה, אך נדרש חישוב מדוייק יותר כעת. הערכה גסה היא כי המחיר הראלי של כור כעת הוא מעל 13,000 אולי נושק ל- 14,000.

חשוב לציין כי חברות מסוגה של כור (שהפכה למעשה לחברת השקעות) נסחרות בדרך כלל במחיר נמוך משווי הנכסים שלה, אך עדיין מדובר בפער של כ- 30% על מחיר נוכחי, כאשר עלייה מהירה של 20% נוספים (על העלייה של היום) תהווה גם היא נקודת שיקול ליציאה!

לסיכום:
קיבלתי כמה תגובות, הודעות וטלפונים בנושא אז רציתי לעשות סדר. שמח לשמוע על אנשים שקנו כמוני את כור ב- 7300 (ארבעה וחצי חודשים) ואת מכתשים ב- 1350 (שלושה חודשים) - שמחתי לעזור