רחוק מלהתפעל מפישר.
בניגוד לי הוא איחר באבחון ה"משבר החמור" ב-2008 ובעיקר בהקשר לגבי ישראל. ואגב תגובות שלי נמצאים כישראל מישראל באתרי הכלכלה השונים. והרווחים שלי כתוצאה מהאבחון בתחילת נוב 2008 זכורים מאוד לרבים באקסלנס וב-IBI.
אם היה פועל לפי ההמלצות שלי גם המשברון שחווינו בישראל היה נמנע כמעט לגמרי.

לטעמי הוא סתם פקיד עם פנים רציניות ומכובדות שבימים אלה מרתק את כולנו עם מדיניות רכישת מט"ח לא רצינית ושאינו מצליח להשתלט על שחיתות שכר בבנק ישראל.

השגיאה הנוכחית הגדולה ביותר שלו היא מדיניות תמוהה של העלאת רבית בגלל ... נדל"ן. איני רוצה להתיחס לעצם העלאת הריבית אבל ב-נדל"ן מטפלים באמצעי נדל"ן:
1 עלית ה-נדל"ן צםויה מזה שנים וכך השקעתי ויעצתי והרווחתי. אנחנו מדינה צעירה יחסית דינמית ומשכילה מספיק כדי לקדם הכלכלה. לפחות ב-7 השנים הקרובות, אז אחוז גילאי 30-50 שלנו בעליה מתמדת, ובגדול תהיה עלית מחירי ה-נדל"ן.
2 ובכלל נידרש ובעצם נידרש מאוד לטפל באמצעים נדל"נ-ים כמו הפשרות קרקעות ומיסוי דרקוני ברכישת דירה שניה.
אבל פישר מסתפק במחמאות. כיועץ כלכלי לממשלה היה חייב להפנות את הממשלה לפעילות מעין זו.
והוא אשם ובגדול וזו לא הפעם הראשונה או השניה.