שלום אלון,
מה מחיר היעד לדעתך לאגח ה של דלק נדלן? בזמנו דיברת על כך שאתה רואה אפשרות לרווח הון
יפה בנייר זה,במקביל לעמידה בתשלומים של האגחים האחרים שלהם.
אשמח לשמוע את דעתך.
נ.ב מחזיקה בנייר משער 68.
שלום אלון,
מה מחיר היעד לדעתך לאגח ה של דלק נדלן? בזמנו דיברת על כך שאתה רואה אפשרות לרווח הון
יפה בנייר זה,במקביל לעמידה בתשלומים של האגחים האחרים שלהם.
אשמח לשמוע את דעתך.
נ.ב מחזיקה בנייר משער 68.
אכן גם אני מחזיק בנייר מערך זה ורק בימים האחרונים חזרנו לרווח (קטן ככל שיהיה).
לדעתי נראה כי הניירות ממשיכים לעלות בקצב נוכחי.
נייר זה ספציפית יכו לעלות עד איזור ה- 80 (בהערכה קונסרבטיבית).
לאחר התשלום של מאי לעומת זאת אני חושב שהנייר יהיה שווה מעל 90 ויכול לגרד את ה- 100...
אך כל זאת בשני תנאים:
אחד - שהתשלום יבוצע במלואו בכלל הסדרות!
שתיים - שהשוק לא יגלוש למשבר נוסף או שיגלוש לתחתית כפולה!
אני אישית מאמין כי הסבירות של התרחישים הנ"ל נמוכה מאוד ולכן מחזיק בנייר (כמו גם באג"ח כה' שמי שזוכר אמרתי כי אני העברתי את המשקל אליו).
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה.גם אני מחזיקה בכ"ה אבל לא משחקת איתו כי מחכה לפדיון וחוששת שלא אצליח לתפוס אותו שנית בשער נמוך כמו שנכנסתי אליו .
גם אני מחזיק, לא משחק, כאשר לא ניתן לצפות את הגלים עדיף להמתין לאירוע הצפוי (במקרה זה תשלום).
אלון פיאדה
אלון,
האם אתה ממליץ על קניית האגח כה במחירו הנוכחי לכאלה שאינם מחזיקים בו? האם יש פוטנציאל באגח הזה? שמתי לב שביחס לסדרה ד הוא בדיסקאונט משמעותי ולשניהם פחות או יותר אותו מח"מ האם הדבר אינו מהוו איתות כניסה?
אמיר,
אל תשכח שאגח ד צמוד מדד וכה לא צמוד , כנראה זו הסיבה העיקרית להפרש
דבריו של orenga נכונים, ההפרש בתשואות עומד על הפרש סביר לדעתי להצמדה (למרות שביחס לשוק מדובר בהפרש גדול מדי).
מהצד השני - בגלל הפרשים אלו, היכולת לעשיית רווח הוני מתשלום גדולה יותר ב-כה' מאשר ב-ד'.
אני אכן מאמין כי מדובר בהזדמנות.
למעט מקרה בו החברה (תשובה) תצא בהודעה שאיננה יכולה לשלם את החוב (סבירות נמוכה) אנו נראה את הניירות ממשיכים לזחול למעלה ככל שמועד התשלום קרב.
לדעתי מדובר בהשקעה בסיכון נמוך מאוד שכן הזחילה כמעט וודאית (רק התמוטטות השוק יכולה למשוך את הניירות למטה) והסבירות להודעה לאי תשלום מצד החברה הינה סבירות נמוכה להערכתי.
לכן, למרות שלא ניהיה עשירים מזה, מי שמחפש מקום טוב (בביטחון גבוה) לשים סכום גדול 0שכן יש סחירות בנייר) יכול למצוא בנייר זה חלופה טובה לאגחים ה"בטוחים".
עם תשואה שנתית של 25% - לא ניתן להגיד כי מדובר על השקעה חסרת סיכון לחלוטין, למעשה לדעתי המטרה צריכה להיות החזקה לתוך הזחילה אך יציאה בסמיכות לתשלום, או אף לפני - בתלות במחיר השוק!
אלון פיאדה