x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 11

נושא: מעבר מקונצרני לאגח ממשלתי צמוד ל-5-6 שנה או פחות

מעבר מקונצרני לאגח ממשלתי צמוד ל-5-6 שנה או פחות

שלום לאלון
    היות והמרווחים בקונצרניות הצטמצמו לאחרונה והתשואות ירדו זא פרמיית הסיכון בהן עלתה, וזאת בהשוואה לאגח ממשלתי מה דעתך לשנות את הרכב התיק ולעבור לאגח ממשלתי-5 שנה צמוד
    יש לי רווח הוני מצויין ברב האגח הקונצרני שאני מחזיקה
    וההתלבטות היא מתי לבצע את השינוי
    אודה על התיחסותך
    ושיהיה שבוע טוב ומוצלח לכולנו
    עדנה

Re: מעבר מקונצרני לאגח ממשלתי צמוד ל-5-6 שנה או פחות

שלום עדנה
    מסכים עם הקביעה שלך שהאגח הקונצרני נמצא בנקודה שאין לו כמעט לאן לעלות אבל הרבה מרווח בירידה. ההחלפה לאגח מדינה צמוד מדד היא קצת בעייתית לדעתי. אגחים אלו נסחרים כיום בתשואה ריאלית אפסית ולפעמים אף שלילית ועליית ריבית במשק תפגע בערך האגח ותעלה את התשואה. חלופה אחרת שאני יכול להציע היא לפתוח פוזיציית שורט על מדד התל בונד 40. הסיכון פה נמוך (כמו שאמרת לא נשאר מרווח גדול לעלייה) ובמקרה של עליית ריבית האגח הקונצרני צמוד המדד ירד.
    נ.ב
    בתסריט של ירידות ויציאה ממניות סביר להניח שהבריחה תהיה לכיוון האגחים דבר שיעכב את הירידות אך אני מניח שלאורך זמן השקעה זו תניב רווח יפה.
    ג.נ
    מחזיק בתעודת חסר על מדד התל בונד 40
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

מסכים עם הקביעה שאין טעם בהשקעה בממשלתיות (ובעיקר בארוכות)!

עם עליית הריבית אגחים אילו יפגעו, ככל שהמח"מ ארוך יותר כך הפגיעה בהם תיהיה גדולה יותר.

ישנם היום ניירות ממשלתיים שעתידים לרדת ב-25%-30% בערכם (גם אם החזקה בהם לאורך הזמן תחזיר את ההשקעה, מי רוצה שערך ההשקעה שלו ירד ועוד בהשקעה בממשלתיים).

לחלופין לא הייתי ממהר לפתוח פוזציית שורט.

אחד בגלל שלמרות שנראה שאין למדדים לאיפה לעלות, אנו אומרים זאת כבר חצי שנה, לפני חצי שנה הם היו נמוכים ממה שהם היום.

שתיים - בגלל שלפתיחת פוזציית שורט מעבר לביצוע הפעולה (במיוחד אם נעשה דרך נייר עוקב) נדרשת מיומנות מסויימת. למרות שאני מניח שאת יכולה לרכוש מיומנות זו, עדיין נשארים עם הסוגייה של השקעה שערכה האמיתי אינו ידוע!

כפי שכתבתי בעבר - אני נכנס להשקעות בהם אני יודע מה הערך של ההשקעה, מה שנותן את נקודת היציאה. השקעה בפוזציית שורט, למרות שיכולה לשחק על המגמה שהשוק "צריך" ללכת אליה, אינה השקעה חסרת סיכון - שכן אין לך דרך אמיתית לדעת איכן זה יעזר, או לחלופין מתי תצטרכי להעביר את הפוזציה משורט חזרה להשקעה בניירות.

לכן אני תמיד מעדיף השקעה בניירות בודדים מאשר בחבילה (השקעה במדד - או נגדו).

נכון שהשוק צריך לרדת, אך גם בשוק יורד יש ניירות שעולים!

שבוע שעבר היה לנו את לידר, שבהשקעה של שבוע נתנה לנו כ- 10% רווח! ניירות מסוג זה נמצאים כל הזמן בשוק - רק צריך לדעת לאתר אותם!

האג"ח של פולישק כבר עשה יותר מ-50% מתאריך ההמרה שלו והוא עוד עתיד לעלות (גם אם השוק ירד).

לא חסרות דוגמאות, ואילו הם דוגמאות להשקעות "חסרות" סיכון!

אני הייתי מוכר את כל הניירות שהתשואה שלהם נמוכה מ-5% צמוד מדד ואת כל הניירות שקרובים לפארי (או עברו אותו) עם מח"מ ארוך.

את המחמים הקצרים בניירות "בטוחים" עוד ניתן להשאיר, גם עם ירד ישלמו ויש לך הבטחת תשואה (לפי מה שרשום אליהן...

לא לפחוד מהחזקת מזומן, זה מאפשר להיכנס לאותם הזדמנויות!

ניתן להשקיע בניירות עם מח"מים קצרי, אפילו הממשלתיים, או במקמים, כל עוד התשואה נטו חיובית!

כמו כן - למרות שאני כאן בפורום אג"ח, אסור לזנוח את המניות! אני אומר כי בעצמי אני נמצא בתיק עם חשיפה מנייתית גדולה - ויש לזה סיבה.

מניות ספצפיות, לא השקעה מול השוק - יוכיחו את עצמן בטווח הארוך. אני אומר את זה כבר חודשיים - שלוש, אתמול אני בטוח שהצטרפו הרבה אנשים לדעה זו בגלל דבריו של באפט...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

שלום אלון

"שבוע שעבר היה לנו את לידר, שבהשקעה של שבוע נתנה לנו כ- 10% רווח! ניירות מסוג זה נמצאים כל הזמן בשוק - רק צריך לדעת לאתר אותם"

אין לי ספק שלא אהיה היחידי שיודה לך מאד על מתן מספר דוגמאות לניירות שכאלו בזמן אמיתי.

אבי

מסכים עם כל מילה של אלון אך עדיין דבק בעמדתי.
    1. פוזיציית שורט אפשר לפתוח בקלות ע"י קניית תעודת סל שורט על המדד.
    2. אין ניגוד בין זה לטענה שגם בשוק יורד יורד ישנן ניירות שעולים. אני באופן אישי נמצא בשורט על מדד התל בונד 40 אך עדיין רוב התיק שלי נמצא באגחים שאני רואה בהם דיסקאנט ופוטנציאל רווח (רובם אגב אינם נסחרים בתל בונד 40). כך יש אפשרות להרוויח גם ממגמת השוק וגם מנירות ספציפים שעולים בניגוד למגמה.
    3. לא נאמר שזו השקעה חסרת סיכון אלא בעלת סיכון נמוך (תסכים איתי שמרווח העלייה שנותר הוא צר מאוד וגם במקרה של הפסד לא מדובר בפוטנציאל הפסד של עשרות אחוזים).
    4. למרות שגם לפני חצי שנה נאמר שהאגחים הקונצרנים גבוהים ועדיין רק עלו אין זה אומר שלאורך זמן השקעה זו לא תניב רווח.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

האם לדעתכם תעודת סל בשורט על מדד שחרים ארוכים לא עדיפה על שורט תלבונד 40??

שהרי פוטנציאל הירידות הגבוה ביותר נמצא שם!!

אודה לדעתכם

אבי

נענה לפי הסדר -

אבי: על לידר כתבתי בזמן אמת ואפילו פרסמתי טבלה מרכזת של מחירים וסיכונים. למעשה התרחיש הגרוע ביותר התרחש מה שהשאיר "רק" 10% רווח על אותו שבוע, אך למי שהיתה סבלנות המשיך ועשה רווח נוסף בימים האחרונים עם העליות הנאות בניירות (כולל ההשקעה הנוספת במנייה ובאופצייה שעלו די חזק).

gimani: מסכים, בהחזקה לטווח ארוך האסטרטגיה שלך עתידה להניב רווח כמעט וודאי בסיכון נמוך. אני רק ציינתי את החלופות - אין בכך סתירה!

ושוב אבי: אכן ישנה סבירות גדולה ששורט כפי שאתה מציג יתן רווח גדול יותר, אך זאת תחת הנחה כי לא יהיה משבר נוסף.

במקרה של משבר נוסף ייתכן (וזה ייתכן בגלל שכבר קשה לצפות איך הציבור יגיב למשבר נוסף בטווח זמן קצר) כי הציבור יזרים את הכסף דווקא לכיוון של הממשלתי ובעוד הקונצרני ושוק המניות ירדו הממשלתי ישמור עם הראש למעלה.

האם משבר כזה יבוא, אני מאמין שלא, אך עדיין קיימת סבירות לכך במיוחד עם לוקחים פרק זמן של שנתיים שבמהלכם יהיה דשדוש שימנע יכולת לעלות את הריבית מעבר לרמתה הנוכחית. כך שהפגיעה במחיר השוק לא תגיע מכיוון הריבית ומשך ההשקעה יהיה ארוך מהמתוכנן.

כלומר - במקרה שהוצג קודם אכן ישנה סבירות שהרווח הפוטנציאלי יהיה קטן יותר (במידה מסויימת) אך הוא כמעט וודאי, בעוד הסבירות בצד השני (למרות שהיא גבוהה) נמוכה מהסבירות של המקרה הראשון....
    אלון פיאדה

בוקר טוב אלון

ראשית , תודה לתשובותיך המאלפות.

בהמשך לתשובתך , אין לי ספק שלא אהיה היחידי שיודה לך מאד על המלצות בזמן אמיתי למספר דוגמאות לניירות מסוג לידר ופולישק (בזמנם)("הנמצאים כל הזמן בשוק - רק צריך לדעת לאתר אותם")באם קיימים כרגע להערכתך

שוב תודה מראש להמלצותיך

אבי

אני יודע שאני אומר את זה כבר הרבה זמן אבל לדעתי באג"ח של טאו יש פוטנציאל לא מנוצל וזה רק עניין של זמן. (טאו אג"ח ב')

כמו כן אני אוסף בימים אילו מהאג"ח החדש של לידר (אג"ח ו') שכבר עשה מהלך יפה אך לדעתי צריך לעבור את ה- 60 (כרגע ב- 50), אך אני צריך לעשות חישוב מדוייק יותר. (אני עם פקודות מתחת ל-50 כרגע בשביל לא לקחת סיכונים מיותרים).

כמו כן (למרות שפחות קשור לפורום זה), אני מאמין כי המנייה עצמה עוד תעלה (למרות שאני יצאתי מהמנייה היום) ולכן בנוסף לאג"ח הנ"ל (שהינו אג"ח להמרה עם תשואה גבוהה מתשואת ניירות דומים) אני נמצא גם באופציה - למרות שכאן יש סיכון גדול יותר (מרבית הרכישות ע"י באופצייה כבר בוצעו וכרגע אני נמצא בהמתנה עם רווח גדול, אך אני מאמין כי עוד יעלה בימים הקרובים).

כמובן שההשקעות בכלל הניירות החדשים של לידר מטרתם השקעה לטווח קצר (אולי חוץ מאג"ח ו' אותו ניתן להחזיק לזמן ארוך).
    אלון פיאדה

האם להערכתך השעבודים לאג"ח ו' (וגם ל- ה )מספיק טובים בכדי להחזיק לזמן ארוך??

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות