x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: פטרוגרופ או מטיס

פטרוגרופ או מטיס

בוקר טוב אלון,

אני שוקלת כניסה קצרה לפטרו גרופ (או אולי מטיס).בפטרו מתקרב האקס לשלום קרן וריבית.לאור

ההודעה היום על התקשרות החברה לקבלת הלוואה וקו אשראי,האם לדעתך זה מהלך

מחושב,כלומר עם סיכון קטן שלא ישולם? מה דעתך על כניסה בנקודת הזמן הזו?

תודה.

Re: פטרוגרופ או מטיס

בגלל שהפדיון החלקי נמוך (20%) ומחיר השוק כבר די גבוהה, היית יאומר כי הכניסה עצמה לא ממש תיהיה רווחית, למרות שניתן עוד לעשות 5-10%.

האם יש בכך סיכון, כמובן, אך דווקא לקיחת ההלוואה (או נכון יותר אישורה) מבטיחה את התשלום הקרוב, כך שהשקעה לזמן קצר, למרות שלא חסרת סיכון (במיוחד אם לא תצאי בזמן) - היא בסיכון נמוך, אם סבירות נמוכה להפסד.

אני לא אוהב להגיד אמרתי לכם, אבל בגלל שמבקשים מימני לעשות מעקב אחר הדברים - אז איפה היית לפני חודשיים?!?

http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=9918

כאשר המחיר היה באיזור 70 אגורות לנייר?

כעקרון לקראת מועד התשלום אני אישית מעדיף לצאת, למרות שהסבירות לדחייה נמוכה, למה לקחת את הסיכון, מרבית רווח ההון כבר מאחורינו.

כעת זה הזמן להתמקד דווקא במטיס שעלה גם הוא מאיזור ה-70 אגורות לנייר, אך כעת נמצא "רק" ב- 80.

אני מתכנן להיכנס רק לאחר התשלום של הריבית (עם המחירים ישארו נמוכים), שכן בדרך כלל תשלום ריבית גורר ירידות (למרות שלא צריכה להיות לו השפעה ישירה מעבר לתיקון הטכני).

כמו כן התשלום רק בעוד כשישה חודשים ואני מעדיף להיכנס תמיד בסמיכות (חודשיים עד שלושה חודשים) לפני התשלום - אז יש יותר נתונים על יכולת התשלום (פרעון חלקי) של החברה.

במיוחד כאשר בדרך עוד צריכים להיות דוחות...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה.אתה לא אוהב להגיד אמרתי לכם,אבל הנה אמרת..

לא יודעת איפה הייתי,אבל בכל מקרה לא זכור לי שנתקלתי בהמלצה בזמן הנכון.השאלה כרגע

היא איפה ההודעה החדשה מעמידה את המצב.ובהחלט קיבלתי תשובה.

אפשר אולי גם וגם: כניסה קצרצרה היום/ בקום ומכירה מיד בתחילת האקס.אז נקבל רווח צנוע

אבל בסבירות טובה.

ואז לאחר ירידות שציינת להכנס למאטיס.

שוב תודה.

אלון, 80 זה לא שער גבוה מדי מבחינת פוטנציאל?

האג"ח של מטיס והאג"ח של פטרו דומים, כאשר יש הסטה של זמנים.

בגלל התלות בין השניים, ניתן לומר כי בעוד חצי שנה צפוי כי המחיר יהיה קרוב יותר ל- 90 מאשר ל- 80. למעשה ככל שנתקרב לתשלום (בהנחה כי לא תצא הודעה על דחייתו או בעיה בתשלומו - ולא צפויה כזו כרגע), מחיר הנייר צריך לעלות.

לאחר התשלום, בטווח הקצר, בדרך כלל יורד (מעבר לתיקון הטכני). לפיכך מעבר מהנייר של פטרו לזה של מטיס נראה לי הגיוני כאשר מסתכלים על התמונה הכוללת.

שים לב כי ציינתי שניתן לדחות מעט את הכניסה. אם המגמה בשוק תישאר שלילית, הסבירות לעלייה משמעותית בטווח הקצר נמוכה, כאשר סביר יותר דווקא ירידות.

כמובן שכניסה בעוד שלושה חודשים עדיפה (ובעלת סיכון נמוך הרבה יותר), אך אין הבטחה כי ניתן יהיה להיכנס במחיר של 80.

כמו כן כניסה במחיר של 70 לפני מעט יותר מחודשיים ברור שהיתה עדיפה, אך אין טעם לדבר על היסטוריה, מי שהקשיב אז ונכנס בזמן ויצא בימים אילו (כפי שהוסבר מלחתחילה) - בוודאי מודה לי היום.
    אלון פיאדה

שימי לב, כי יום הקום הגיע והניירות מתנהגים בדיוק כפי שאמרתי לפני מעט יותר מחודשיים...

כעת הזמן להמתין ולראות לאיפה יגיע הנייר של מטיס ולפעול בהתאם...
    אלון פיאדה

אלון, מטיס 72 הזדמנות או מוקדם מדי?

לפי מה אתה מעריך שהמצב מספיק יציב
    שם בשביל לא לפנות להסדר, קריטריונים
    ספציפים או הערכה כללית מניסיון?

מטיס 72 כאשר חצי מזה זה התיקון הטכני של התשלום.

לדעתי צריך לבחון, אם עולה יום נוסף ניתן להיכנס.

אני מעריך כי יעשה מהלך למעלה בחודש הקרוב (לפני זה עדיין יכול להתממש) ואז ישמור על יציבות מסויימת. מהלך נוסף צפוי רק כאשר התקרב התשלום ובמידה ולא תצא הודעה שלילית בנושא הפרעון.

אני עדיין ממתין, אך בהכן...
    אלון פיאדה

אלון שלום,

מה דעתך על כניסה לפטרוגרופ באיזורי ה73 אגורות לצורך רווחי הון? בהשוואה לקרובת המשפחה

מטיס,יתכן כי הכף נוטה כעת לפטרו,כי מטיס עלתה במהירות והיא נושקת את אזור ה80.

עד כמה זה מסוכן,לאור מצב החברה הידוע?(פוחדת מהודעות לא נעימות.ראה מקרה מלרג).

תודה.

כפי שכתבתי אני חושב כי פטרוגרופ תוכל לעשות מהלך דומה בגלל התשלום המתוכנן.

כן יכול להיות מצב של אי תשלום, לכן את קונה חוב במחיר שוק נמוך מערכו האמיתי, ולמרות שישנה סבירות גבוהה כי זה לא יקרה בחברה זו (כמו שקרה במלר"ג - שם אמרתי לחכות לאחר התשלום שכן היה חששות אמיתיים), אני עדיין ממליץ (כפי שכתבתי בעבר) להמתין למועד קרוב יותר (חודשיים - חודשיים וחצי) ממועד התשלום (כלומר רק חודש ראשון 2011) לכניסה לנייר.

יכול להיות כי זה כבר יהיה מאוחר מדי והמחיר כבר יזנק, אך הסיכון יהיה נמוך הרבה יותר בעת ביצוע הבדיקה אז!

עד למועד זה, למעט אם יהיו התפתחויות מהותיות, לא יכול להיות שינוי בהערכות (אם אין מידע חדש - אין שינוי) ולכן נותר רק לעקוב...

כמו שאמרתי פעמים קודמות בעבר, אני נכנס לזמנים קצרים בוודאות גדולה, גם אם זה גורם להפסד פוטנציאל בניירות אחרים, אני מעדיף ךהתמקד בזמן הקצר ובניירות שהלהם יש מידע מאשר בביצוע ניחושים.

ככל שמספר ההנחות שלך רב יותר - כך הסבירות לטעות גדולה יותר...

לדוגמה בשבוע שעבר היה לנו את מקרה לידר. ההמרה בוצעה היום ואם לא תיהיה בעיה תשלום המזומן היית יכולה לצאת היום (מהשקעה ביום רביעי) אם תשואה של 8.5%, כאשר הכל כבר היה ידוע וברור (ואפילו תחת "התמוטטות" המנייה מעבר לצפוי).

כלומר - המקרה הגרוע - עדיין ייצג רווח! מה שלא ניתן לומר (כפי שאת עצמך מציינת) על השקעה זו...
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות