לגבי הניירות אותם ציינת:
כן אלו ניירות בטוחים ואת לא תפסידי בהם כסף בהנחה שתחזיקי אותם לפדיון, אך:
עבור לאומי מימון הת יג, מספר נייר - 7410236:
4.38% ריבית שנתית לנייר שקלי המשלם בתשלום חד פעמי ב- 2017?!? לדעתי לא אטרקטיבי...
שוב ושוב אני מנסה להסביר את החסרון הגדול בשקליים.
נכון שהריבית הרשומה אליהם גבוה מאט יותר, אך אם כבר הולכים על בטוח למה לא לקנות ביטוח מפני אינפלציה?
בכלל אינפלציה של 2-3% זו נורמה, כך שהפרמייה לביטוח בכל מקרה אפסית היום בשוק, אך אם בעוד שנתיים-שלוש יהיה משבר עולמי נוסף (ואני מאמין שיהיה) והוא יתבטה באינפלציה גבוהה (זה כבר לא בסבירות גבוהה אך בהחלט אפשרי) - למה לא לבטח את עצמנו מפני אפשרות זאת?
כמו כן מדובר על פדיון בעוד כ- 7 שנים, בהנחת עליית מדד נורמלית "עקבית" לטווח של 7 שנים, עליית גובה ההחזר עולה ב- 10% בממוצע שנתי ביחס לעליית המדד (מעבר לעליית המדד).
כלומר העדיפות לשקלי טובה אולי רק במח"מים קצרים בהפרשים אילו...
לדוגמה ניתן לקחת את אג"ח סדרה ב' של לאומי:
מדובר בנייר קצר אומנם, אך בתשואה של 1.46% בלבד, אני מקבל ערך זהה בסגירה יומית (כך שאני יכול לפתוח חלק מהסכום בכל יום), אך צמוד לפריים (כך שאם יהיה עלייה נוספת אני יקבל כבר יותר, כרגע מדובר על 1.3%). מעבר לכך אני יכול להמשיך להחזיק בתנאים ללא תאריך יעד כאשר התנאים משתפרים ככל שעובר יותר זמן (הריבית עולה) ואני לא תלוי בפקודות בשביל "לממש".
בבנק מזרחי טפחות קוראים לזה - פק"מ גדל וזמין יומי, הדבר היחיד הוא שהסגירה הראשונית היא לשבוע...
לגבי הנייר השני שדיברת אליו, אומנם הריבית גבוה מעט יותר, אך כך גם פרק הזמן לפדיון, למרות שסביר שיעלה בזמן הקצר, שוב לדעתי יש בעיתיות בהשקעה בניירות במחירים מלאים שקליים שכן במבט ל- 5 עד 8 שנים קדימה בהחלט יכול להגיע משבר נוסף, וחיזוי האינפלציה לטווח זה אינו בגדר האפשרי.
מיכוון שהמטרה צריכה להיות בטחון ככל הניתן (לפחות עבור סוג השקעות שאליהן את מדברת), אני מאמין כי אם כבר ללכת על בטוח, אז ללכת על בטוח עד הסוף...
לסיכום: התמקדות במחים קצרים ובניירות צמודי מדד, כן יכול להיות שתעשי אחוז אחד פחות בתשואה אך זה התשלום עבור ביטוח מלא של הכסף שלך...