MAKER- הדרך הנוחה ביותר והפשוטה ביותר היא COVERD PUT.
רואה ממטר – סיכון גיאו-פוליטי יחודי לישראל, כהגדרת הבנק הוא רק מלחמה עם איראן שהרי הוכח שמלחמת לבנון ומבצעים צבאיים לא השפיעו כלל. זה מעין עלה תאנה, ובכל מקרה לא מצדיק את הר המטח הנוכחי.
גיל – יש הגיון בדבריך אך עדין קיים ה"תיק החסוי". מה בנק ישראל עושה עם הדולרים ולמה הוא ממיר אותם? זאת איש לא יודע, והדבר נחשב ממש לסוד מדינה. במצב מעין זה יכלו להכניס גם סחורות לתיק. כיצד אני משוכנע שזה לא קיים כיום? פשוט בשל התשואה שהציג התק בשנתיים החולפות 2.5% זהב (וגם סחורות אחרות היו נותנות תשואה נאה) היו מובילות לתשואה אפסית וזה לא המצב.
רואה ממטר – כוונתי היתה לתיק הכללי שמנהל בנק ישראל. לאחר רכישת הדולרים הוא מטבע לתיק, כפי שצויין לעיל.
אחנתון – שוב , מסכים לחלוטין אך מדוע שיהיה גלוי. אין שום צורך שהנל יהיה גלוי, מדובר על שברירי אחוז, ואולי תופתע לשמוע אך מדינות רבות עושות זאת ומצפצפות על ארה"ב (בעיקר מדינות דרום אמריקה).
משה: 1. הלואי וזה היה המצב אך איני מכיר שחקנים/קרנות שלא נפגעו. 2. כמובן שאני לא יכול להתיחס כי לא פירטת. ההפסדים פחות משמעותיים משנדמה כי תזכרו שעדין קיים גידור (הפסדתי ב 1210 אך הרוחתי ב 1220 – שחקן אחר הפסיד ב 1200 אך הרויח ב 1210 שאני מכרתי, וכך הלאה) ועדין קיים הפסד.