x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: אג"ח עצמון

אג"ח עצמון

הי אלון
    חקרתי על אג"ח עצמון ולדעתי הבנתי את היתרונות והחסרונות בה.
    ברצוני לשאול האם אג"ח זו בטוחה מבחינת הקרן? כלומר האם ניתן להיות רגוע לגבי כך שהקרן תוחזר.-האם לדעתך יש השקעה אלטרנטיבית טובה יותר לעומת העצמון?
    מעבר לכך,בעבר המלצת לי לגבי השקעה סולידית לטווח של שנה-שנתיים ללכת על צמוד ריבית או צמוד מדד האם המלצה זו השתנתה?
    האם שילוב ברכיב הסולידי בתיק של 30-40% מעצמון והשאר ממשלתי נראה לך נכון?

Re: אג"ח עצמון

הי
    הערה- התגובה הזו כמובן לא במקון אלון.
    עצמון ה או ד?
    בכל מקרה אג"ח אלו די מורכבות אם כי "בטוחות" בעניין הקרן. תזכור בבקשה טוב כי בכל השקעה קיים סיכון. A1. שים לב לעצמון ו' - פדיון מוקדם. וזה עלול להתרחש גם עם העצמונים האחרים. כדאי להם לבצע זאת בסביבת ריבית נמוכה ולגייס מחדש בזול. לכן שים לב לפארי - תשתדל לקנות (אם בכלל) כאשר אתה מתחת לפארי אחרת עלול להפסיד חלק מהשקעתך. זה ברור - חשבון פשוט. אל תבנה על כך שאג"ח זו תלווה אותך כל התקופה - עלול להיות (בסבירות גבוהה מאוד ) פדיון מוקדם. כדאי שתקרה תשקיף.
    בסה"כ אג"ח נחמדות אבל חובה לעשות חשבון נכון בכל עת. חוץ מזה השפעתו של ליבור ותל בור - אבל כעת זה פחות רלוונטי.
    בהצלחה.
    יגאל

כמו שהעיר חברנו, כלל הסדרות של החברה נסחרות מעל הפארי, אך גם במידה של פרעון מוקדם מדובר בהפסד קטן או כלל לא קיים - בגלל שהפארי מכיל בתוכו את הריבית הצבורה שתשולם בכל מקרה!

לעומת זאת הניירות נסחרים בתשואות יפות בגלל קופון נדיב מלכתחילה...

כעקרון נראה כי החברה לא תתקשה לעמוד בתשלומים, מה גם בכרגע מדובר על תשלום רייבות בלבד.

בעיה יכולה לנבוע מגלישה למשבר נוסף, אך גם זה בסיכון נמוך.

נראה כי מדובר בחלופה טובה בסיכון נמוך ועדיין לא הייתי שם 30-40% בניירות חברה יחידה והשאר בממשלתי שכן פגיעה בחברה בודדת יכול להשפיע על התיק במידה גדולה.

חשוב לזכור כי אנו בכל זאת רוצים להגן על התיק מפני התרשלות או רמאות מצד חברות (בלי להטיל דופי בחברה זו או אחרת). גם אנרון וחברות דומות היו נחשבות לחברות ברזל (הרבה יותר מעצמון) וכולנו יודעים איפה הם היום.

לגבי שאלתך השנייה...

כן צמוד מדד או צמוד ריבית לדעתי עדיין עדיף על החלופה השקלית בגלל שאנו עדיין בסביבה של ריבית עולה ונראה כי המדדים בשנים הקרובותץ לא יהיו נמוכים כלל!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

חברים תודה רבה על התשובות וההכוונה.
    אלון-אני מקבל את עצתך בקשר לפיזור הסיכון ולכן אני שואל-איזה חלופות דומות לעצמון מבחינת הסיכון והתשואה אני יכול למצוא על מנת שאוכל לערוך פיזור בתוך ה30-40% המוכנים קצת יותר בתיק הסולידי?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות