בחרתי היום מניה חדשה להכנס אליה, דבר שכמעט מילא את מכסת המניות בתיק שלי.
החברה היא גארמין,סימול המניה: GRMN.
המנייה נסחרת בנאסדק 100.
החברה עוסקת בעיקר בפיתוח וייצור מכשירי GPS.
החברה מראה לאורך השנים (אם נתעלם לרגע ממשבר 200צמיחה ברווחיות כמו גם בדיבידנד המחולק (השנה ניתן 1.5$, כ5%).
יחד עם זאת, החברה "זולה" ונסחרת במכפיל רווח של 9.3.
מה הסיבות למחיר הנמוך?
יש כמה. שולי הרווח בעסקי הGPS לרכבים נמוכים, השוק הולך ונפגע עקב תחרות מצד מכשירי הניווט הסלולאריים והפוטנציאל במכשירי הניווט ה"מקצועיים" (למשל לספינות/מטוסים וכו) הוא מוגבל למדי.
החברה עובדת בכמה מדינות שונות ובמטבעות שונים וחשופה לסיכוני מטבע.
נכון להיום מקבלת החברה את החיבור של הGPS בחינם מלווינים של של צבא ארה"ב, זאת ללא כל חוזה. אם יחול שינוי בעמדת הצבא הדבר עלול לפגוע קשה בחברה שתאלץ לשכור שירותי חברה אחרת(שכן אין לחברה ידע בתחום הלווינים).
מדוע בכל זאת אני מאמין כי קיימת הזדמנות כאן?
ראשית כי אני מאמין שלטווח היותר ארוך תהא לGPS תקומה (להערכתי GPS יהא חלק מובנה בכל אוטו עוד כמה שנים, ומי מוכשרת מגארמין להיות שם).
המחיר הזול ביחס לרווחיות החברה ולצמיחת הדיבידנד יגביל את פוטנציאל ההפסד במקרה שהשוק ימשיך לדעוך.
החברה מציגה צמיחה מרשימה בכל הסקטורים ( כושר / ספינות / תעופה) פרט אולי לסקטור הרכבים, שלמרות שכבר היה במצב יותר טוב עוד ישתפר לדעתי.
לחברה יש החזקה פנימית (ע"י ההנהלה) של למעלה מ50%, דבר מרשים בחברות בסדר גודל הזה (שווי שוק של 6 מיליארד דולר) ובוודאי מראה כי ההנהלה מאמינה בחברה.
לחברה אין כלל חוב לטווח ארוך ובקופה יש מזומנים בשווי למעלה ממיליארד דולר.
החברה משלמת אחוז מס נמוך במיוחד מכיוון שהיא אינה ממוקמת בארה"ב.
אז מה אפשר לצפות כי תעשה המניה בשנה הקרובה? הכל כמובן תלוי בכיוון השוק, שכן היא אינה הולכת בודדה, אך תחת ההנחה כי לא נראה משבר מהותי חדש אני צופה כי יש לחברה 20-40% לתת (תחת ההערכה שלי שתתייצב על מכפיל באיזור ה12-14, גם אם לא תעלה את הרווח למניה).
אין להתייחס לכתוב כהמלצה אלא כהבעת דעה בלבד.