- חברים, קודם כל תודה "לשחקן" שהוציא אותנו בזמן מהאסט', והאמת היא שאני ראיתי את ה"SMS" ואמרתי בליבי: "למה אצה רצה לו הדרך להוציאנו ממצרים ב+10% בלבד? וזאת כאשר אנחנו בדרך ל+15% ?
- אבל גם הפעם הוא צדק, כי אנחנו היינו באופוריה של הירידות, והוא לקח בחשבון את האפשרות של היפוך המגמה "התוך יומית", ואכן כי כן, כי זה בדיוק מה שקרה, ומדד הבסיס סיים את יומו מעל לנקודת האפס, אבל מה באשר לאוכף קנוי?
- אז ככה, יש לנו פורום של שוקת מכורה, יש לנו אוכף מכור, יש שוקת קנויה, ומה חסר לנו להשלמת הפאזל? כן, אוכף קנוי, ואני יודע מה אתם שואלים: "מה? האם אתה הולך "לשחות חתירה" נגד הזרם? נגד השחיקה? למה לא "תצוף גב" בזרם השחיקה?
- אז ככה, שוקת קנויה, ואוכף קנוי, הם הגוזלים שבקעו, מטראומת האופציות שפקעו, בפקיעת "ספטמבר השחור", ולכן זקוקים אנו לחופשת הבראה בת חודש או חודשיים, וזאת כדי להחזיר לעצמנו את הבטחון בניהול השוקת המכורה, והאוכף המכור, ולמרות זאת מה אני מאמין?
- אני מאמין שנתאושש, כי הזמן עושה רק טוב, ואז כולנו נחזור בנובמבר, או באוקטובר, לאסט' הזורמות עם השחיקה, ובכל זאת, אם זה מאד מאד קשה להרויח בקניית הפרמיה, אז למה להתעסק עם זה? אז ככה, למרות החסרונות הצלחתי למצוא גם 6 יתרונות לאוכף הקנוי:
(1) זה משחרר אותנו מהמוניטור, כי כאן מותר להשאיר הוראה מתמשכת ולכבות את המחשב, ולצאת בבוקר לעבודה, אבל מה אם ההוראה לא תפסה מים? ולא התבצעה? אז לא נורא, כי נישן טוב בלילה ונשלח אותה מחר בבוקר.
(2) תנודתיות המדד מבטיחה לנו שכל פעם שניתן לקרב את אחת הרגליים (=הצד המפסיד) בעלות זולה אז מבצעים הזזה, ומה באשר לרגל המרויחה? האם להרחיק אותה כדי לממש רווח? או האם להשאיר אותה במקומה כדי לא להקטין את הרווח לפקיעה?
(3) אז ככה, אם היא נכנסה עמוק בכסף, אז עדיף להרחיק ולגזור קופון, כי הפרש הפרמיה בין שני סטרייקים צמודים, שואף להפרש המכסימלי המתקבל בפקיעה, ומה אם היא אך ורק בכסף, ולא עמוק בכסף?
(4) אז כאן חייבים להפעיל שיקולי מאקרו למגמה ולכיוון, ונכון שזה קשה מאד, כי יש הפתעות לא צפויות, אבל ככלל, המגמה אוהבת את המודיפיקציה על החוק הראשון של ניוטון: "המדד ישאף להתמיד בכיוונו, למרות שמותר לו לנוע גם במהירות שלילית", והאם יש עוד כלל?
(5) כן, אם רחוקים מהפקיעה והפרש הפרמיות קטן מאד, אז חבל להרחיק ולהפסיד תקבול של סטרייק בעבור חופן דולרים זעום וקטן, ומה אם קרובים מאד לפקיעה? טוב, כי את זה כבר פתרנו: goto(3) in this loop , ומה היתרון האחרון?
(6) בניגוד לשוקת המכורה, וכמובן שגם בניגוד לאוכף המכור, כאן מותר ורצוי להיכנס לפקיעה ללא הפחד של מחיקת הבטחונות, ועכשיו אני יודע מה אתם שואלים: "נו כבר, מספיק לקשקש, לא תציג לנו את האוכף שקנית? טוב, אבל לפני כן משהו קצר על מיגדל:
בשלישי/21/9 העברתי כסף למיגדל
בראשון/26/9 נשאלתי: "מה מספר חשבונך במגדל?
בשני/27/9 הודיעוני: "אנו חייבים מסמך שאתה בעל החשבון"
בשלישי/28/9 הבטיחוני: "הכסף יכנס עוד היום, ולפני תום המסחר"
...הכסף לא נכנס, והאם הוא יכנס בראשון/3/10 ? ...הנסתרות למיגדל, והנגלות לנו ולבנינו, להתחנן על נפשנו, בהושענא רבה, ולרקוד בשמחת התורה עם נעלי הריקוד החדשות, ומה הלקח?
- הלקח הוא לא לעשות העברה כי זה לוקח שבועיים זמן, אז מה כן לעשות? לשלוח צ'ק בדואר רשום כי זה מקצר את הזמן לשבוע אחד בלבד, אז בהצלחה לכולם, תודה