היי אלון,
כיצד אתה מעריך את האיגרת לנוכח ההודעה האחרונה על אירוע דיפולט
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=247785
אני מחזיק - ברווח, האם עדיף לממש ולהמתין מהצד?
תודה, אלון
היי אלון,
כיצד אתה מעריך את האיגרת לנוכח ההודעה האחרונה על אירוע דיפולט
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=247785
אני מחזיק - ברווח, האם עדיף לממש ולהמתין מהצד?
תודה, אלון
שים לב לתגובת החברה:
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=576300
תודה
כרגע, בעקבות הודעת החברה, אכן נראה כי אין ממה לחשוש, ממליץ לעקוב אחרי הודעות החברה במאיה ולבדוק כיוון/שינוי במגמות מסחר. באירועים מסוג זה הדגים הגדולים יודעים מתי לצאת!
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
הצץ נא בכל ה-defaults הקודמים בנייר.
התקשורת תמיד מקדימה את הדיווח הרשמי במספר שבועות ותמיד החברה מגיבה ב-pattern זה לדיווח התקשורת.
לדעתי, ה-default אמיתי.
עם זאת, התמחור של האגח (גם בהנחת default נוסף עם recovery של 30%) הוא נמוך מדי (לטעמי). בחישוב הסתברות מדוקדק יוצא 94%~ לפדיון מלא (קרן+ריבית) ולעומתו 4%~ לאיבוד מלא של הקרן (2% נוספים יושבים על מקרי ביניים). אם תחושב תוחלת הרווח, תתקבל תשואה שקולה של כ-25% לשנה.
לטעמי, כהשקעה ספקולטיבית לפדיון, זוהי השקעה לא רעה (אם אתה מסוגל לספוג את התנודתיות הגלומה בנייר מעין זה). עם זאת, 4% סיכוי לאיבוד מלא של הקרן אינו זניח (!) ולכן מציע לחשוב פעמיים לפני כניסה לנייר זה (שלא כמערך כולל של ניירות "מסוכנים").
לשיקולך.
נכון, אך לאיבוד מלא של הקרן נחוצים עוד שני מקרי דיפולט נוספים ולכן במידה ומתרחש מקרה נוסף ופרק הזמן לפדיון עדיין ארוך ניתן יהיה להוציא חלק מההשקעה (גם אם בהפסד בעקבות נפילת הנייר במקרה של דיפולט).
כך שהסיכון לא באמת על מול כל הקרן (אלא בסבירות נמוכה של שני ארועים במקביל) אלא חלקה בלבד.
כמובן שסוג השקעות זה אינו מתאים לכולם, אך בהחלט יכול להיות לא רק בעל פוטנציאל גדול למשקיע לטווח ארוך בעל ידע פיננסי בנושא ויכולת מעקב וניתוח.
אני חוזר ואומר כי השקעה בניירות מובנים אינה אופציה טובה למשקיע הממוצע!
אלון פיאדה
אתה צודק כמובן. אוסיף ואדגיש כי הניתוח שלך מאוד מחמיר, הנחת recovery של 30% היא הנחה שמרנית ולכן ניתן להניח כי אפילו 3 defaults נוספים לא יפגמו בקרן (שכבת הגנה של 2.8 לחלק ל-0.7 נותן 4 אירועים לפני התחלת איבוד קרן).
אלון שלום,
החברה יצאה בהצעת רכש, לנוכח הסיכונים הגלומים - האם לדעתך כדאי להיענות לה?
תודה
תלוי בך?
האם המחיר מייצג רווח גדול עבורך? כמה אתה מכיר את 100 החברות? איזה סיכון אתה מוכן לקחת?
כמו שאמרתי בעבר - אני אישית לא נמצא בניירות מובנים בגלל מורכבותם, אז לצערי לא אוכל לספק תשובה.
כעקרון המחיר נראה לי נמוך, גם במקרה של דיפולט נוסף עדיין יש תשלום גבוה יותר.
מה שצריך לעשות זה לבחון את הניירות והחברות שנותרו ולראות את הסבירות לדיפולט. לשכלל את הכל יחד ולראות אם ערך הנייר בכלל התרחישים גבוה או נמוך מהערך המוצע...
אתה מבין למה אני לא נמצא בניירות מובנים?
אלון פיאדה