שלום אלון
40% תשואה למח"מ 2.14 וצמוד-
מה דעתך לגבי כדאיות להשקעה (בהתחשב בסיכונים )ובפוטנציאל רווחי הון (אולי אף לשבת לפדיון ??!!
תודה
אבי
שלום אלון
40% תשואה למח"מ 2.14 וצמוד-
מה דעתך לגבי כדאיות להשקעה (בהתחשב בסיכונים )ובפוטנציאל רווחי הון (אולי אף לשבת לפדיון ??!!
תודה
אבי
אתה חושב רחוק מדי, המטרה צריכה להיות ניצול של עלייה במחיר הנייר בשוק.
כעקרון כעת לא צריכה להיות בעיה בטווח הקצר לתשלום הנייר שכן התשלום רק ב- 2012 כאשר בדרך אין אפילו תשלומי ריבית (רק צמוד מדד).
לסיום הרבעון השני החברה עדיין עם הון עצמי חיובי, אך הון זה גבולי. הבעיה מתחילה בכך שהחברה תתקשה לשלם את החובות והאשריים שלה במהלך תקופת ההשקעה עד לפדיון.
במידה וזה יקרה, למרות המחיר האטרקטיבי של הנייר בשוק, עדיין קיים סיכון של אי תשלום מלא לפי ערך נוכחי.
כמו כן מעצם ההודעה הנייר יכול לאבד מערכו.
פוטנציאל הרווח הוא 100% לפדיון, כאשר רווח הוני שנה וחצי קדימה בהחלט יכול לגבול או אף להיות גדול מ-50%.
ועדיין - המגמה של הנייר כלפי מטה והרבה תלוי בדוח של הרבעון השלישי - בוא תקבע המגמה להמשך. כרגע נראה כי המשך ירידות הינו בסבירות גבוהה יותר, אך היפוך מגמה יכול לבוא בעקבות יציאה של הודעה מהחברה.
בהתחשב בסיכונים, אם יש לך נזילות רבה הייתי נכנס במנה קטנה, אך ממתין אם ההשקעה העקרית בחוץ. אני כרגע אם נזילות קטנה ולכן ממתין עדיין בחוץ.
נייר מסוג זה אינו מזנק בפתאומיות (בדרך כלל), אך כאשר מתחילה מגמה יכול להעלות באופן עקבי לאורך זמן (ראה מקרה פולישק).
בהתחשב בסיכונים במחיר נוכחי (55) הייתי אורמ כי יחס הסיכונים לפוטנציאל טוב - אך אין הדבר אומר כי אין סיכון בנייר! ועדיין יש לסווג את ההשקעה לטווח ארוך, בטווח הקצר, אם מישהו רוצה לצאת כי הוא צריך את ששת אלפים השקל שהוא שם בעבר בנייר - הדבר יכול לגרום לירידה של מספר אחוזים בנייר ביומי, אז צריך לקחת את זה בחשבון!
מי שרוצה לא לקחת סיכונים מיותרים, יכול להמתין בחוץ ולעקוב, כן הוא עלול להפסיד עלייה של 10% אך החלטה לכניסה לאחר הודעה קריטית תטיב עם המשקיע בכל מקרה - במיוחד בהורדת סיכונים!
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.