לנוחיות החברים, אספתי מעט סטטיסטיקה על עבר מדד תא25 והתוצאות להלן:

בחמשת השנים האחרונות (60 פקיעות):

היו 38 חודשים בהם רשם המדד עליה.
היו 21 חודשים בהם רשם המדד ירידה.

היו 0 פקיעות בהן המדד ירד יותר מ15%.
היו 4 פקיעות בהן המדד ירד יותר מ10%.

בפקיעות השליליות ביותר ירד המדד 14.7% (אוקטובר 2008, הפקיעה הכואבת ביותר שאני חוויתי) ו14.2%.

היו 0 פקיעות בהן המדד עלה יותר מ13%.
היו 2 פקיעות בהן המדד עלה יותר מ10% (לצורך השוואה, בחודש האחרון עלה המדד ב8.3% בלבד).

בפקיעות החיוביות ביותר עלה המדד 12.99% (מרץ 2009) ו12.6%.

כלומר, עפ"י העבר, מי שכתב 15% למטה ו13% למטה לא שילם (תחת ההנחה המטופשת שלא הזיז) בחמשת השנים האחרונות,
ובאופן כללי נדמה כי מי שבאמת שמר על כל הכללים עשה רווח נאה בשנים אלו.

עם זאת, אין בכך כל המצביע על העתיד, ולא התחשבנו כלל בתיקונים שנעשו ובנתונים השבועיים שנראים מדאיגים בהרבה:

מתחילת 2000 (566 שבועות):

היו 319 שבועות בהם רשם המדד עליה.
היו 246 שבועות בהם רשם המדד ירידה.

היו 140 שבועות בהם עלה או ירד המדד ביותר מ3% (הרף של הנחת הבסיס של השוקת).
היו 36 שבועות בהם עלה או ירד המדד 5% או יותר (כלומר, נגרם נזק ממשי לכתובים).
היו 5 שבועות בהם עלה או ירד המדד 10% או יותר (דבר שעלול להוביל למחיקה, ואולי זוהי התשובה למדוע כתיבה חשופה היא בעייתית).

השבוע השלילי ביותר נרשם ב12.10.2000, בו ירד המדד 14.1% (!).
השבוע החיובי ביותר נרשם ב29.5.2003, בו עלה המדד 12.9%.

כלומר,
ב25% מהשבועות נגרם נזק כלשהו לכותבים (כמובן שרואים בנתונים החודשיים שלרוב זה מתאזן).
ב6.4% מהשבועות נגרם נזק ממשי.
אחת לשנתיים חל שבוע שבחוסר תגובה עלול להוביל למחיקה.

וכמובן שלא נסיים ללא הסטטיסטיקה היומית:

מתחילת 2000 (2656 ימי מסחר):

היו 1367 ימים בהם נרשמה עלייה במדד.
היה יום יחיד בו לא נרשם שינוי במדד (2.6.200.
היו 1267 ימים בהם נרשמה ירידה במדד.

ב 110 ימים, מעל 4%, נרשמה עלייה או ירידה של יותר מ3%, דבר העלול לגרום נזק משמעותי.
ב13 ימים, למעלה פעם בשנה נרשמה עלייה או ירידה של למעלה מ5%, דבר העלול לגרום נזק ממשי.
ב4 ימים נרשמה עלייה או ירידה של למעלה מ7% (כבר הזכרנו את הבעיות שבכתיבה חשופה?).

היום בו נרשמה הירידה הגדולה ביותר הוא 12.10.2000, בו נרשמה ירידה של כ8%.
היום החיובי ביותר נרשם ב21.9.2008, בו נרשמה עלייה של 8.4%.

ואיציק, בקשר לחישובי הריבית דריבית שלך..

א' - אין דבר כזה אגחים בטוחים שמשלמים מדד + 3. יש כאלו שישלמו בסבירות גבוהה מאוד, אך כך גם חשבו על אפריקה, שאמורה הייתה לשלם אף פחות.
בימים אלו המצב קיצוני אף יותר, וחברות שקיים סיכוי קטן אך סביר שלא ישלמו נסחרות בטווח הריביות הללו, והחברות הבטוחות, ובכן, משלמות מדד +0.5%.
(וזו הסיבה שאני מצדד בשורט על התל בונד 40 מזה מספר חודשים, נימוקים מפורטים בפורום אגחים).

ב' - אם נניח שבכל חודש אתה מרוויח 1% נטו, אך אחת לשנתיים אתה חוטף הפסד של 22%.
אילו לא הייתה משקיע מחדש את כל הרווח בשוקת - היית יוצא ברווח (זניח של 1%, אבל רווח), אך לאחר 23 חודשי רווח אתה מפסיד 22% מכל הקרן (כולל הרווחים), אתה כבר בהפסד של 2% מהקרן ההתחלתית.

שים לב שכדי לחטוף הפסד של 22% לא צריך הרבה אם אתה כתוב חשוף (בהנחה שאתה אכן "נשמע לכללים" ומרחיק, או משאיר ומסתכן ב"מחיקה" בפקיעה).

אני אסכם בהשקפה שלי:
א.הבטחונות צריכים להיות "בטוחים", רצוי במק"מ או מכשיר אחר המאפשר נזילות+ביטחון, ואם כבר אגחים קונצרניים אז בפיזור משמעותי ובמחמים קצרים.
ב.שוקת איננה מתאימה לכל מצב. שוקת יש לכתוב בסטיות מתאימות, רצוי 20-30 אך לא פחות מ18-19.
ג.ייתכן ובסטיות נמוכות עדיף "לקנות שוקת" (אני מנהל שרשור בנושא לאוקטובר).
ד.אין לכתוב חשוף, שכן תנודה יומית/שבועית חדה אחת תגמור חודשים רבים של רווח (קורה גם עם הגנות, אך במידה פחותה).
ה.אין לכוון ל1% רווח. העמלות אוכלות אותך והתשואה לא מצדיקה את הסיכון. עדיף לכוון ל5% ולחטוף יותר מאשר לקבל1% ולהפסיד שנים כשאתה חוטף.
ו.אפשר ורצוי לבצע קירובים בצד המורווח של השוקת. מומלץ לשמור לפחות על מרחק דומה למרחק ההתחלתי פחות 2% לכל שבוע שעבר.
הקירובים מאפשרים להגדיל את הרווח ללא הגדלה משמעותית של הסיכון (שכן שומרים על מרווח גבוה מספיק), ויכולים לכסות על הפסדי ההרחקות ברגל המופסדת.
ז.אפשרי בהחלט לכתוב שוקת כשנשאר שבועיים שלושה לפקיעה, כאשר המפה ברורה והשחיקה מורגשת.
ח.יש להזהר מהשקעת הרווחים בשוקת וניסיון להשיג ריבית דריבית (למעלה מצויינת דוגמא בה שוקת ללא השקעת רווחים מניבה רווח חיובי בעוד השקעת הרווחים תגרור הפסד).

בעתיד ייתכן ואבחן את השינויים ההיסטורים בשבועות הפקיעה (עברה לי השעה שהחלטתי להשקיע בסטטיסטיקה היום).

מקווה שתפיקו תועלת מהנתונים, למרות שאין להתייחס אליהם כמוחלטים ובהחלט ייתכן שנפלה לי טעות בחלקם.
אין באמור בכדי המלצה לבצע פעולה כלשהי.