בטרם הדברים, הבהרה: איני מחזיק בגבעות, לא החזקתי במניה וכמו כן איני מצוי כעת בפוזיציית שורט עליה. יתרה מכך, אין לי כוונה לרכוש בחודשים הקרובים את המניה או לפתוח עליה פוזיציית שורט בשנית.
לקחתי לעצמי יומיים בכדי ללמוד את הדו"ח של גבעות, ובשורה התחתונה לא ברור לי מדוע
הרשות אישרה אותו. הדו"ח הוא מלאכת מחשבת בה כל פיסקה סותרת פיסקה קודמת, פותחת
שאלות בלי תשובות עם הרבה "אולי" והרבה "אם".
דעתי על המניה ידועה, כמו גם דעתי על ראשי החברה אך באמת שנגשתי לדוח נקי כפיים ולב מתוך רצון אמיתי לתמחר לחברי האתר את מחירה הריאלי של המניה. אין כי אפסו כל מאמציי ועלו בתוהו ומי שחושב שמי מהאנליסטים ינקוב במחיר, טעות בידיו. המחיר הוא אי-שם בין 10 אגורות (אופטימי) ל1 אגורה (פסימי).
מעולם לא הייתי בעד מניות הנפט/גז משום שזהו הימור מוחלט, ולבטח איני יודע אם ימצא או לאו. יחד עם זאת, גבעות פרצה את כל הגבולות וברור מדוע הרשות מתמקדת דוקא בה.
בשלב כה מתקדם עדין מופיעה אפשרות בדו"ח כי כלל אין כדאיות בבאר, וזה לבדו אמור להוות תמרור אזהרה בפני המשקיעים. לא התעצלתי ובדקתי גם את מגד 1,2,3,4 ודיווחים מקבילים. אותה הגברת בשינוי אדרת. רצף של עשרות דיווחים חיוביים, ובסוףהודעה אחת קטנה על נטישת הקידוח בגלל חוסר כדאיות כלכלית.
ומדוע שאט הנפש?
זו לא דרך התנהלות של חברה, ויסלחו לי המשקיעים הנכבדים אבל במקרה הזה מדובר על ..... ישירות מהמקפצה. להוציא דיווחים מהותיים ב 2 בלילה, להמתין עם הדוח עד למצב בו לא יתחדש המסחר במניה וכיוצא בזה, זהו ניצול קצה הגבול האפור שהרשות מאפשרת.
ואם עד כה התבטאתי במלים נוקבות אך עדינות, מה הוביל כעת לשבירת הכלים?
האסיפה ביום שישי היא כבר פשוט חוצפה. מלל רב שאין לו כל ערך, לא תורם ולא מוסיף. אין מקום להפנות את האש לרשות, אע"פ שאני מסכים שיכלו לנהל זאת טוב יותר. את המשקיעים לא מעניינת הרשות אלא אותם מיליארד וחצי, שהובטחו. גם מיליארד, גם חצי וגם רבע מיליון יהיו הישג. מי שחושב שבדוח רשום אחרת טועה. כל מיני חישובים בכל מיני במות של בעלי עניין מציגים שערים מגוחכים. מצידי אתרום את הפרט החשוב שלא צויין בתקשורת: אחרי ההוצאות הנוכחיות, תמלוגים והקשיים שהוצגו אין בכלל כדאיות בבאר מתחת ל 10 מליון. יפנימו משקיעים - אם הבאר היא רק כמה מליונים היא לא תהא בכלל.
בעלי חברה הרוצים לתמוך במניה (ואין סיבה לכך, שהרי לא ראיתם את עופר מכנס מסיבת עיתונאים שחברה לישראל נחתכה, ולא את לבייב על מנית אפריקה ומחירה, להבדיל מהאג"ח) או במשקיעים יכולים לעשות אחד מהשניים:
1. למצוא את הדרך לתקשורת, לומר מספר מלים שירמזו על כוונותיהם. לא צריך אסיפת בעלי מניות אלא הסבר קצר לתקשורת איך גבעות רואים את הקידוח.
2. עדיף פי כמה: לבצע רכישה. די אם מי מראשי החברה ירכוש עם תחילת הירידה במניה, בכדי לאותת לשוק כי הוא באמת ובתמים מאמין שיש כאן הזדמנות (ולא אזכיר כי הם דוקא מימשו). מבחינה חוקית ניתן לרמוז על כך גם עוד טרם הרכישה שכמובן הודעה מתאימה תצא לקהל המשקיעים עם הביצוע.
אני רואה את פני הדברים כך:
לא מזמן, רק לפני שנה ומחצית, קופ"ג רעדו ומשקיעים חששו לגורל עתידם. בפרט אמורים הדברים ביחס למשקיעים מבוגרים, שלא הבינו כיצד השקעה סולידית מבחינתם, חתכה מחצית מחסכונותיהם לעת זיקנה. דיברו אז על רשת בטחון ועוד אפשרויות, אך הבלתי יאמן קרה והבורסה חזרה לשיאה כמו גם הקופות. עם הנגיעה בשיא כתבתי בסקירה, כי כל אותם משקיעים איבדו כעת מיכולתם לטעון בפעם הבאה "לא ידענו". כעת ניתנה להם הזדמנות לבקר, לשנות ובעיקר להיות אחראים לגורלם.
זה בדיוק יהיה המצב בראשון. אני מתאר לעצמי כי לוסקין ושות' יקטינו מרוע הגזירה וחלק מהמשקיעים יזכו לירידה מתונה מכפי שהיה צפוי. לאחר אותה ירידה, המשקיעים יהיו בדיוק כאותו ציבור שבוי בידי קופ"ג: אם המניה תיחתך שוב למחיר אגורה כפי שהתרחש לא פעם בעבר, אל תטענו "לא ידענו" שכן ניתנה הזדמנות נדירה לשינוי. לנשארים במניה, אל תאמרו הולכנו שולל. זתא יוכלו לומר המוכרים אך הממתינים יהיו אחראים בלעדיים.
הימור שלי והלואי ואמן ואני טועה - הסיפור הזה יגמר גם באבידות בנפש. ואם אתבדה, לא יהיה מאושר ממני.
מאחל, שלגבעות יהיה סוף טוב- בראש ובראשונה למשקיעים, אך גם לחברה ולעם ישראל.
חג סוכות שמח