x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 26

נושא: סיכום חודש ספטמבר

סיכום חודש ספטמבר

ערב טוב.
    אנו סוגרים את אחד החודשים הקצרים והסוערים בשנים האחרונות. חודש שהסתיים בפקיעה הגבוהה אי-פעם תוך כדי זריעת הרס, ומחיקת חלק מהכותבים. אני רואה שרבים מעלים תאוריות קונספירציה כאלה ואחרות אך הלואי והמצב היה כך. בפועל, לא היתה התערבות חיצונית, ולראיה המדד עוד סיים בגבוה היומי תוך התעלמות מארה"ב ואירופה. בפקיעות בהן היתה התערבות חיצונית, ניתן להבחין בירידה/זינוק (רבים קוראים לזה קפיץ) לאחר הפקיעה עצמה. הפעם לא היו אלה פני הדברים ולכן גם השחקנים הם בין הנפגעים. זה טבעי והגיוני שיהיו גם הפסדים, אך כמובן שאין זה מנחם במיוחד.

מספר אלמנטים חברו יחד, כשהמרכזיים שבהם:
    1. סטיה מאוד נמוכה שחייבה מלכתחילה עבודה על הסטרייק עצמו.
    2. רצף ימים ירוקים נדיר בוול-סטריט שלא חווינו בשנתיים האחרונות.
    3. חודש עם 12 ימי מסחר (ורק לבורסה התשובה מדוע לא ניתן היה לקיים בשני את הפקיעה) בלבד, שלא הותיר אפשרות לתקן.
    4. סקוויז של השחקנים.

לשמחתנו אנו מסכמים את החודש עדיין ברווח אך עוד לפני שלב הסיכומים והרווחים צריך לבדוק מה ניתן ללמוד מהחודש?
    1. הגנות מלאות. פעמים רבות שואלים אותי מדוע בכלל לבצע אסטרטגיות רחוקות עם הגנה? היום היתה התשובה. מי שכתב CALL 1210 ללא הגנת CALL 1220 פשוט נמחק לחלוטין בכדי להרויח 100 ₪ לאופציה. אמת, מדובר על אירוע נדיר במיוחד אך עדין כזה המלמד על חשיבות ההגנה.
    2. פעם אחר פעם אני חוזר ומדגיש, מוטב שלא לסחור בשבוע פקיעה והדברים אמורים על אחת כמה וכמה בשבוע בן יומיים בלבד. קיבלנו תזכורת לחשיבותו של זה.
    3. חיתוך – מי שיבדוק את שרשור תיקון האסטרטגיה השבועית יראה שביצעתי אותה כך, שבשלב הסגירה כשהמדד רץ "נעלתי" אותה מלמעלה. המשמעות היא שההפסד מוגבל, אך גם שלא יכול להיות רווח. תוכלו לראות באותו דיון דעות לכאן ולכאן, כשחלק תמהים מדוע לא פשוט התרחקנו ל 1210. שוב, התשובה התקבלה היום. עדיף להפסיד 10% מאשר להסתכן ולחוות יום נדיר כמו היום שמשמעותו עלולה להיות מחיקה. הפסד אמנם היה אם כי עדיין כזה שבסיכומו של חודש נרשמה תשואה חיובית נאה.

גם החודש, על אף הטעם המר שבסופו אנו מסכמים הצלחה משמעותית עם 3 אסטרטגיות שהניבו מעל 10% שבועי בממוצע, ואילו אסטרטגיה אחת שהסבה נזק.

מתחילת השנה המאזן עומד על 36 אסטרטגיות שהניבו למעלה מ 10% שבועי בממוצע, אסטרטגיה אחת ללא רווח, ושלוש אסטרטגיות שהובילו להפסד.

במבט לאוקטובר, לפנינו חודש שבאמת הכל פתוח. אני חושב שכרבים באתר, איש לא יהיה מופתע אם בסיומו נגיע למדד 1280 או ל 1120, ודי אם נזכור כי מדובר בחודש ארוך במיוחד. בראשון מתחיל חודש חדש, ואם נדע להסיק את המסקנות, הרי שנדע גם לתרגם זו להגדלת הרווחים.

חג סוכות שמח.

Re: סיכום חודש ספטמבר

חג שמח שחקן.
    אני זוכר שבתחילת החודש אמרת משהו כמו: "עם סטיות תקן כאלו נמוכות לא בטוח שכדאי לכתוב..."
    זה הסתבר כנכון.
    החשוב הוא ללמוד מהלקחים ולהביט קדימה, ויש לא מעט כאלה.
    ושוב, חג שמח.

תודה -סיכום מצוין עם המון מסקנות
    אוסיף עוד אחת:
    ניתן להסתמך על המפה עד יום שני בשבוע הפקיעה בלבד.!!!
    (וזאת בתשובתך לשאלתי בצט היום).

שחקן,

שאלה לגבי זה שלא היה התערבות בפקיעה, אמנם השוק לא ממש נפל אבל תוך 45 דקות מהפקיעה היה ירידה של כמעט 1% תוך יומי שזה לא קצת, מיד אחרי הפקיעה היה ירידה של 10 נקודות, זה לבד נותן 1000 ש"ח לאופציה. לכן קצת קשה לי להאמין שמישהו לא ליבה את העליות אחרי שביום הקודם קנה קולים, אני לא אחד שאוהב תאוריות קונספירציה אבל יש כאן משהו FISHY אבל זו רק דעתי (אני לא רואה בזה תירוץ להפסד שנגרם לי ובזה אני מאשים רק את עצמי)

מאחל לך ולכולם חג שמח

נ.ב. לא מזמן שלחתי לך כמה פעמיים בפרטי ולא קיבלתי תשובה, אני יודע שאתה מאוד עסוק ואני מאוד מעריך את מה שאתה עושה באתר.

יש תחושה שבכל זאת גופים מסוימים "שלא מחבבים" את השחקנים המתינו לשעת כושר והוסיפו שמן למדורה (ראינו מאמר מובהק נגד השחקנים בחודש שעבר באחד מהאתרים הכלכליים).

אורי

- אורי, גם לי יש את התחושה שהפילו את השחקנים למלכודת, ולהלן לינק לביזפורטל:

http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=247387

- זיו פניני אמר: "היה חוסר במוכרים אשר גרם לתעודות הסל להמיר הרבה מהחזקתם למניות תוך עליות שערים אגרסיביות"

- מר פניני, אם היה חוסר במוכרים, אז מאיפה צצו המוכרים של 1.3 מיליארד בפתיחה? אז מה בכל זאת היה כאן?

- היה כאן אמבוש מתוכנן שהתחיל מיום ראשון, והשחקנים אשר נפלו למלכודת הסקוויז, נאלצו להתכסות ביוקר על השורטים לוויסות השוק, ואז מה עשו אז בתי השקעות המנהלים תעודות סל, כמו אקסלנס?

- בתי השקעות המנהלים תעודות סל, הריחו את הטרף המבוהל, והם ניצלו את הרוח הגבית של וול סטריט הנושבת לטובתם, והם כתבו פוטים גבוהים, וקנו קולים נמוכים, אבל אז מה אז הם עשו?

- הם תיזמנו את המרת הנזילות לתעודות הסל, לשתי נקודות זמן קריטיות, אשר שברו ומוטטו את השחקנים ...בשלב הנעילה ליום שני ...ובטרום הפתיחה לפקיעה ביום שלישי, ולצערנו, אתר הבורסה לא מספר לנו על היקף המסחר בשלב הנעילה ליום שני, למרות שכאן נקבע שער הבסיס למדד הבסיס, ובכל זאת אז מה עשו אז השחקנים?

- השחקנים התמוטטו כבר באמבוש הסקוויז של יום ראשון, ובשני? כל סחורתם היתה נבלעת לנוכח מדדי אירופה הממריאים, והנסחרים בזמן אמת עם ת"א25, ועל זה נאמר, "מלאכתם של צדיקים(=בתי השקעות הנ"ל) נעשית בידי אחרים", לא כן?

- מר פניני אמר: "את הגורם השני לדבריו, סיפקו גופי ארביטראז'. "הם נחלצו בדקה ה-90 לקנות חוזים. אחרת הפקיעה הייתה אפילו גבוהה יותר". וגם כאן לא ולא, אז מה כן?

- בתי ההשקעות הנ"ל לא רצו פתיחה אנגלית, וזה מה שריסן את הביקושים להיקף של 1.3 מיליארד בפתיחה, אז חג שמח, תודה

את הסיכום שלי של ספטמבר עשיתי בשרשור:

http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=127&t=10674

שחקן - החודש בכלל, ובפרט בשבוע האחרון, הראת לנו את יכולותיך. את היכולת לקרוא נכון את מה שמתבשל מתחת לפני השטח, לעשות שינוי דיסק אם צריך ולהגיב בהתאם במהירות הבזק.
    אני מתכוון בעיקר להחלטה למכור את ה-P1200 ממש בדקה ה-90 (בשנייה ה-59) מה שהציל את האסטרטגיה.

רק שאפילו האדם המבריק ביותר כפוף למגבלות החומר, ובמקרה שלנו היו אלו קריסות המערכות שמנעו מרוב החברים לבצע את התיקון המדובר ועוד תיקונים מתבקשים "מצילי חיים". אני אישית הצלחתי להכניס אותם אבל במחירים נמוכים בהרבה ממה שהיה צריך להיות (בעיקר המנה הראשונה), בגלל איטיות המערכות (ב"ה לפחות לא קרסו) וכתבתי את זה בשרשור כמעט בזמן אמת.

תובנה נוספת, ולא רק מהחודש, שאני רוצה לחלוק איתכם ומסיבות מובנות לא עשיתי זאת בשרשורים האחרים שעוסקים בחשבון נפש, כי אם אני לא יכול לעודד או אפילו לנחם, אז אין זה נכון לכתוב שם, היא לגבי הפעולות העצמאיות שאני עושה מידי פעם, שלא במסגרת האסט' של השחקן.
    גם אם מידי פעם יש לי הצלחות יפות - חד משמעית, התוחלת שלהן שלילית.
    כנראה שלא מספיק להיות חכם, מיומן, נמרץ, בעל יכולות, שקול ומתון ועוד כמה תכונות חשובות ויפות שיש כאן בשפע אצל חברי האתר. צריך עוד משהו שכנראה רק לבודדים יש. אתה שחקן נחנתה בתכונה זו (שאפילו לא יודע איך לקרוא לה).

שוב תודות ונתראה ב"ה בחודש שמתחיל כדי לעבוד קשה להחזיר את ההפסדים.

חג שמח.

ציטוט פורסם במקור על ידי רואה ממטר
    חג שמח.
    אז פשוט תעשה הפוך, ותספר לנו איך אתה עושה את זה כדי שנרוויח כולנו

ציטוט פורסם במקור על ידי Arti
    ציטוט פורסם במקור על ידי רואה ממטר
    חג שמח.
    אז פשוט תעשה הפוך, ותספר לנו איך אתה עושה את זה כדי שנרוויח כולנו
    רעיו טוב, אבל אז גם בהפוך אפסיד, אז אצטרך לעשות הפוך על הפוך וזה בעצם מה שאני עושה עכשיו... בעיה...

תודה רבה שחקן וחג שמח. אנצל שירשור זה להודות לכולם על הידע הרב שמשותף פה באתר ועל קהילה מיוחדת במינה שנוצרה פה.

חג שמח לכולם .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות