ערב טוב.
אנו סוגרים את אחד החודשים הקצרים והסוערים בשנים האחרונות. חודש שהסתיים בפקיעה הגבוהה אי-פעם תוך כדי זריעת הרס, ומחיקת חלק מהכותבים. אני רואה שרבים מעלים תאוריות קונספירציה כאלה ואחרות אך הלואי והמצב היה כך. בפועל, לא היתה התערבות חיצונית, ולראיה המדד עוד סיים בגבוה היומי תוך התעלמות מארה"ב ואירופה. בפקיעות בהן היתה התערבות חיצונית, ניתן להבחין בירידה/זינוק (רבים קוראים לזה קפיץ) לאחר הפקיעה עצמה. הפעם לא היו אלה פני הדברים ולכן גם השחקנים הם בין הנפגעים. זה טבעי והגיוני שיהיו גם הפסדים, אך כמובן שאין זה מנחם במיוחד.
מספר אלמנטים חברו יחד, כשהמרכזיים שבהם:
1. סטיה מאוד נמוכה שחייבה מלכתחילה עבודה על הסטרייק עצמו.
2. רצף ימים ירוקים נדיר בוול-סטריט שלא חווינו בשנתיים האחרונות.
3. חודש עם 12 ימי מסחר (ורק לבורסה התשובה מדוע לא ניתן היה לקיים בשני את הפקיעה) בלבד, שלא הותיר אפשרות לתקן.
4. סקוויז של השחקנים.
לשמחתנו אנו מסכמים את החודש עדיין ברווח אך עוד לפני שלב הסיכומים והרווחים צריך לבדוק מה ניתן ללמוד מהחודש?
1. הגנות מלאות. פעמים רבות שואלים אותי מדוע בכלל לבצע אסטרטגיות רחוקות עם הגנה? היום היתה התשובה. מי שכתב CALL 1210 ללא הגנת CALL 1220 פשוט נמחק לחלוטין בכדי להרויח 100 ₪ לאופציה. אמת, מדובר על אירוע נדיר במיוחד אך עדין כזה המלמד על חשיבות ההגנה.
2. פעם אחר פעם אני חוזר ומדגיש, מוטב שלא לסחור בשבוע פקיעה והדברים אמורים על אחת כמה וכמה בשבוע בן יומיים בלבד. קיבלנו תזכורת לחשיבותו של זה.
3. חיתוך – מי שיבדוק את שרשור תיקון האסטרטגיה השבועית יראה שביצעתי אותה כך, שבשלב הסגירה כשהמדד רץ "נעלתי" אותה מלמעלה. המשמעות היא שההפסד מוגבל, אך גם שלא יכול להיות רווח. תוכלו לראות באותו דיון דעות לכאן ולכאן, כשחלק תמהים מדוע לא פשוט התרחקנו ל 1210. שוב, התשובה התקבלה היום. עדיף להפסיד 10% מאשר להסתכן ולחוות יום נדיר כמו היום שמשמעותו עלולה להיות מחיקה. הפסד אמנם היה אם כי עדיין כזה שבסיכומו של חודש נרשמה תשואה חיובית נאה.
גם החודש, על אף הטעם המר שבסופו אנו מסכמים הצלחה משמעותית עם 3 אסטרטגיות שהניבו מעל 10% שבועי בממוצע, ואילו אסטרטגיה אחת שהסבה נזק.
מתחילת השנה המאזן עומד על 36 אסטרטגיות שהניבו למעלה מ 10% שבועי בממוצע, אסטרטגיה אחת ללא רווח, ושלוש אסטרטגיות שהובילו להפסד.
במבט לאוקטובר, לפנינו חודש שבאמת הכל פתוח. אני חושב שכרבים באתר, איש לא יהיה מופתע אם בסיומו נגיע למדד 1280 או ל 1120, ודי אם נזכור כי מדובר בחודש ארוך במיוחד. בראשון מתחיל חודש חדש, ואם נדע להסיק את המסקנות, הרי שנדע גם לתרגם זו להגדלת הרווחים.
חג סוכות שמח.