x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 17

נושא: סיפור פקיעה - "ספטמבר השחור"

אורח

סיפור פקיעה - "ספטמבר השחור"

לאחר שחטפתי פעם חזק, לפני כשנתיים, עשיתי לעצמי כלל - לא לבצע כתיבות "רחוקות" אם הסטייה נמוכה מידי ואין פרמיה.

השנה הצלחתי לעמוד בכלל ברוב החודשים, ופתחתי רק כשבאמת הייתה הצדקה.
    כנראה ששכחתי את הרגשת ההפסד כאשר החלטתי לנצל את ה"פאניקה" שחשתי השבוע וכתבתי אתמול בבוקר מספר יחידות חשופות על 1220, כאשר על כל יחידה קיבלתי עשרות שקלים בודדים.
    (ובאופן פרדוקסלי, זאת לאחר שכל החודש אני כותב להזהר מכתיות בסטיות אלו).

לבסוף שילמה כל יחידה 975 שקל, כך שיצאתי בהפסד הגדול בהרבה מפוטנציאל הרווח, אציין שאפילו אם הסיכוי שאשלם כך היה 1:25, לא משתלם היה לי לכתוב (תוחלת לרעתי).

בעיקר רציתי לשתף את בלקחים:
    אין לבצע כתיבות "רחוקות" כאשר הפרמיות לא מצדיקות זאת.
    אין להשאר כתוב לאחר שהשחקנים יוצאים.
    אין להכנס כתוב קרוב לשבוע פקיעה בשוקת רחבה! החודש ראינו שגם 5% זה לא מספיק, מעתה 6 הוא המספר החדש.

הסיבה שאני חולק אתכם את מסקנותיי היא שאולי אצליח לעזור לאנשים להבין שאת הכסף שמקבלים בכתיבות הרחבות לא מקבלים בחינם.

עכש מצפים לי כמה חודשים עד (בתקווה) שאחזיר את ההפסד.

בחודש הקרוב אני אנהל שוקת קנויה צרה, יחידה אחת, רק בשביל לראות שניתן להרוויח גם בסטיות האלה, אבל אולי בכיוון ההפוך.

מצטער בשביל המפסידים, שמח בשביל המרווחים,
    ומקווה שגם אנשים הלוקחים פסק זמן מהמסחר ימשיכו להשתתף באתר.

Re: סיפור פקיעה - "ספטמבר השחור"

suppog,
    תודה רבה על התובנות, לצערי לא שמעתי לכל האנשים בעלי ניסיון רב שתמיד הזהירו משוקת רחבה...
    שנה של הצלחות קצת סינוורה אותי...
    אני אוסיף עוד כלל אחד ברשותך.

לא להמצא במרחק של פחות מ 2.5% ערב הפקיעה (מתוך הנחה של פתיחה אנגלית).

דיפרוג
    כמה גדול הנזק ?

משתמש מכור
    שם פרטי
    גבעתיים, ישראל

סביר להניח שאני צודק,
    אבל מאוד יכול להיות שלא...

ואני אוסיף גם מסקנה משלי:
    ביצעתי את אסטרטגית שחקן השבוע אך כשהגיעו השיפוצים לא נשארו לי בטחונות בכדי לבצע אותם (כתיבת פוט 1200, קרי 5000 ש"ח בטחונות ליחידה לעומת 1000 ש"ח בתחילת האסטרט'). מכאן, כמובן, הדרך קצרה להפסד כואב (850ש"ח ליחידה).
    מבחינתי, המסקנה המתבקשת היא שבשבוע פקיעה כדאי להוריד משמעותית את כמות יחידות הביצוע על מנת להיות מוכן למקרי קיצון.

ציטוט פורסם במקור על ידי dfrog
    suppog,
    תודה רבה על התובנות, לצערי לא שמעתי לכל האנשים בעלי ניסיון רב שתמיד הזהירו משוקת רחבה...
    שנה של הצלחות קצת סינוורה אותי...
    אני אוסיף עוד כלל אחד ברשותך.

לא להמצא במרחק של פחות מ 2.5% ערב הפקיעה (מתוך הנחה של פתיחה אנגלית).
    פרוג גם אני חשבתי על הכלל הזה ואולי צריך להוסיף עליו שאם בשבוע של הפקיעה הגבולות נכנסים ל-2.5% אחוז אז צריך להתחיל לגלגל רגלים החוצה ואם בערב הפקיעה אנחנו עדיין קרובים יותר מ-2.5% אחוז או לסגור או לגלגל לחודש הבא

ציטוט פורסם במקור על ידי שוקי
    דיפרוג
    כמה גדול הנזק ?
    20% מהתיק.
    אגב, לא חושב שעשיתי טעויות החודש.
    פעלתי מאוד זהיר, היו לי כתיבות 1210 שסגרתי אתמול למזלי ו 1220 שלא סגרתי, היו גם כתיבות של 1230. עוד השארתי החודש הרבה בטחונות רזרבה משני הצדדים.

סיפור פקיעה - "ספטמבר השחור"

סיפרתי על החוויות שלי בחודש הראשון בו אני משקיע באופציות מעוף, שמסתבר בדיעבד "כספטמבר השחור" בשרשור על שוקת רחבה ספטמבר. קבלת פנים נאה (0:
    אספתי וקראתי את הכליים והעצות שהופיעו כאן, והנה הן מרוכזות כדי לשמוע דעות לגביהם.
    הוספתי גם שאלות שלי בכחול :
    לא לעבוד חשוף
    הגנות צמודות (סטרייק אחד)
    אין לבצע כתיבות "רחוקות" כאשר הפרמיות לא מצדיקות זאת. מה להערכתכם הם פרמיות "מוצדקות" ?
    אין להשאר כתוב לאחר שהשחקנים יוצאים. איך יודעים שהשחקנים יוצאים ? הכוונה משנים פוזיציה ?
    אין להכנס כתוב קרוב לשבוע פקיעה בשוקת רחבה! החודש ראינו שגם 5% זה לא מספיק, מעתה 6 הוא המספר החדש.
    להשאיר תמיד X % מהבטחונות לשיפוצים מה נראה סביר ? 20% 30% ? 50% ?
    לא להמצא במרחק של פחות מ 2.5% ערב הפקיעה כאן viewtopic.php?f=76&t=5243 שחקן כתב 5%. האם 5% הכוונה היא 2.5% מכל צד ? או 5% מכל צד ?
    אם בשבוע של הפקיעה הגבולות נכנסים ל-2.5% אחוז אז צריך להתחיל לגלגל רגלים החוצה ואם בערב הפקיעה אנחנו עדיין קרובים יותר מ-2.5% אחוז או לסגור או לגלגל לחודש הבא לגלגל – הכוונה לסגור כתיבות בהפסד ולפתוח חדשות בחודש הבא ?

משתמש מכור
    שם פרטי
    גבעתיים, ישראל

שקלתם את הכלל "לא לעשות שוקת רחבה"?

יש אלטרנטיבות שלדעתי יכולות להביא כ 5% בחודש עם רמת סיכון נמוכה משוקת רחבה.

אני למדתי שאין מחיר לשינה טובה בלילה.
    בתקופת השוקת הרחבה שלי לא ממש ישנתי טוב.... (וכמעט תמיד יצאתי ברווח) הרגשתי שזה לא שווה את זה, אז הפסקתי עם זה.
    סביר להניח שאני צודק,
    אבל מאוד יכול להיות שלא...

- שער הפתיחה היה גבוה מאד, 1229.75, ואלה שקלטו היצעים בפתיחה רוצים להרוויח פעמיים, ועל חשבוננו, אז מה הם רוצים עכשיו?

- עכשיו אחרי המכה הטובה שהם עשו בפקיעת האופציות, הם רוצים לעשות עוד מכה, מכה טובה על המניות שהם קלטו בפתיחה, ולכן יש כאן הרצת מניות מעל ומעבר למדדי אירופה, כי הם מכינים את השטח לקראת שני תסריטים אפשריים כדלקמן:

- אם יעלו מדדי וול סטריט בשלישי+רביעי+חמישי+שישי, אז ביום ראשון הם יספקו ביקושים במחירים גבוהים יותר מהמחירים שהם שילמו לקליטת היצעי הפתיחה, ומה אם ירדו מדדי וול סטריט?

- אם ירדו מדדי וול סטריט, אז כדאי להם למזער את הנזק ע"י שערי בסיס גבוהים, ובגלל זה הם מריצים את מניות ת"א25, אז מה המסקנה שלנו? לנו ולביתנו?

- המסקנה היא לא להקל עליהם את העבודה, כי לא די להם שהם עשו מכה טובה באופציות, הם עוד רוצים לגלגל לנו את המניות במחירים אסטרונומיים, והם יפילו את המדד אך ורק אחרי שהם יצליחו להיפטר מהסחורה שקלטו בפתיחה, ולכן אסור לנו לעזור להם, ועלינו לזרוק מניות ת"א25 לשלב הנעילה כדי להכביד עליהם, חג שמח, תודה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות